• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kanat altı kitle

Palaimon

Yeni Üye
Merhabalar sultan papağanım sürekli kanat altını gagalayarak kanatıyor. Veterinere götürdüm röntgen görüntülerinde karaciğer büyümesi olduğu söylendi ve ilaç tedavisine başladık fakat karaciğer büyümesinden ziyade kanat altında bir beze(şişlik) vardı ve aslında onu hedef alıyordu ama etrafınıda kanatmaya başlamıştı yaklaşık 2.5 aydır yakalıkla duruyor ve sürekli pansumanını yapıyorum ilaçlarını kestim. O bahsettiğim şişlik çok küçülmüştü ve yakalığı çıkardım bir iki gün kendini temizledi asla o bölgeye saldırmadı ama iki üç günden sonra yeniden keşfetti o bölgeyi ve o kitleye yeniden saldırı başladı yine yakalığı takmak zorunda kaldım lütfen yardımcı olun nedir problem??

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar sultan papağanım sürekli kanat altını gagalayarak kanatıyor. Veterinere götürdüm röntgen görüntülerinde karaciğer büyümesi olduğu söylendi ve ilaç tedavisine başladık fakat karaciğer büyümesinden ziyade kanat altında bir beze(şişlik) vardı ve aslında onu hedef alıyordu ama etrafınıda kanatmaya başlamıştı yaklaşık 2.5 aydır yakalıkla duruyor ve sürekli pansumanını yapıyorum ilaçlarını kestim. O bahsettiğim şişlik çok küçülmüştü ve yakalığı çıkardım bir iki gün kendini temizledi asla o bölgeye saldırmadı ama iki üç günden sonra yeniden keşfetti o bölgeyi ve o kitleye yeniden saldırı başladı yine yakalığı takmak zorunda kaldım lütfen yardımcı olun nedir problem??
Merhaba geçmiş olsun, ordaki parça ağrı yapıyor yada kaşınıyor, muhtemelen çekip atmak istiyor
Size tavsiyem eczaneden Rif ampul alın kırın ve şiringaya çekin, bölgeye damlatın
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Parazit kaynaklı olabilir (akar)
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Boyunluk kalsın yara kapandığında çıkarın
Kaşıma Rif ampulden 1 hafta sonra kesilir büyük ihtimalle
Açık yara enfeksiyon riski fazla
Parazit ise yağlı krem besler, kullanmayın lütfen

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Palaimon

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, ordaki parça ağrı yapıyor yada kaşınıyor, muhtemelen çekip atmak istiyor
Size tavsiyem eczaneden Rif ampul alın kırın ve şiringaya çekin, bölgeye damlatın
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Parazit kaynaklı olabilir (akar)
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Boyunluk kalsın yara kapandığında çıkarın
Kaşıma Rif ampulden 1 hafta sonra kesilir büyük ihtimalle
Açık yara enfeksiyon riski fazla
Parazit ise yağlı krem besler, kullanmayın lütfen

Palaimon

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim hemen alıp uygulamaya başlayacağım. 🙏🏻🙏🏻

Üst Alt