• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kanaryamın kafası seyiriyor

ctctct

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kafa tramvası
Hastalık Belirti Tarihi
25 Mar 2025
Kullanılan İlaç
tramva ilacı , immunmodilatöri, vitamin
Selamlar bu sabah kanaryamın üstü kapalıyken çırpınma sesi oldu baktım kafesin altında yatıyor herhangi bir kanaması yok sonrasında kafasında seyirme bacağında titreme oldu veterinere götürdüm 3 adet ilaç verdi kafa tramvası dedi ilaçları içirmeye çalıştım fakat halen seyirme devam ediyor napmam gerekiyor.

mortsvivants

Eski Forumcu
Streamable.com üzerinden videosunu görelim, dışkı resimlerini de buradan paylaşınız. Hangi ilaçlar verildi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu yavruya dış parazit uygulaması yapıyormusunuz? Yüksek bir sesten korkmuşta olabilir, çarpmaya bağlı travmada olabilir gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı? @EzgiA konumuz İzmir gözüküyor veteriner konusunda arkadaşım yardımcı olacaktır. @Burçak A.

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Bizde Yeni diş Parazit Damlası Yaptırdık. Sorun Yaşamadım. Kaşıntı vs de Olmadı Iciniz rahat Olsun. Kendi Veteriner Hekimimi Önerebilirim. Göztepe Hekim Veteriner Kliniği.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ense damlası yaptırın, Ezgi ablanın bahsettiği hekimlerden birisine götürün 🙏🌸

ctctct

Yeni Üye
Bu yavruya dış parazit uygulaması yapıyormusunuz? Yüksek bir sesten korkmuşta olabilir, çarpmaya bağlı travmada olabilir gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı? @EzgiA konumuz İzmir gözüküyor veteriner konusunda arkadaşım yardımcı olacaktır. @Burçak A.
Selamlar Mavişehir veteriner kliniğine götürdüm egzotik hayvan bakımı yapılıyor kuş bakımıda yapılıyor , bu belirttiğim ilaçları verdi fakat seğirme devam ediyor 2 3 saatte bir içirmeye çalışıyorum yem vs yemedi azcık yumurta beyazı yedi bıraktı. Normal bir durummudur ?

mortsvivants

Eski Forumcu
Selamlar Mavişehir veteriner kliniğine götürdüm egzotik hayvan bakımı yapılıyor kuş bakımıda yapılıyor , bu belirttiğim ilaçları verdi fakat seğirme devam ediyor 2 3 saatte bir içirmeye çalışıyorum yem vs yemedi azcık yumurta beyazı yedi bıraktı. Normal bir durummudur ?
Yemiyorsa siz yedirmeye çalışın aç kalmasın @Demet bükay

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin beslemeniz lazım 🙏🌸 Elle besleme maması temin edin mutlaka, b vitamini varsa elinizde bir çay kaşığı suya 2 damla damlatın içsin 🙏

ctctct

Yeni Üye
Selamlar şuanda seyirme vs geçti kendi suyunu ve mamasını yiyor ve kestiriyor ara ara , halen dengesizlikler var ama tüneklerin arasında rahat haraketler yapabiliyor ilk gün çok kötüydü şuanda tüneğinde durup uyukluyor dengesizlikten dolayı sanırım fazla hareket etmek istemiyor dışkısıda normal görünüyor. halsizlik ve uyuklaması normalmidir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Selamlar şuanda seyirme vs geçti kendi suyunu ve mamasını yiyor ve kestiriyor ara ara , halen dengesizlikler var ama tüneklerin arasında rahat haraketler yapabiliyor ilk gün çok kötüydü şuanda tüneğinde durup uyukluyor dengesizlikten dolayı sanırım fazla hareket etmek istemiyor dışkısıda normal görünüyor. halsizlik ve uyuklaması normalmidir
Çok normal siz b vitamini veriyor musunuz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
kremden dolayı şuan buş şekilde duruyor aslında daha fazla tüy var orada
Krem yerine rif ampul öneririm, rif ampulü şırıngaya çekin oraya damlatın günde 2-3 kez 🙏 Şırınganın ağzını kapatın hava almasın. Bazı eczaneler reçetesiz veriyor sorun 🌸

ctctct

Yeni Üye
selamlar burçak hanım bayadır iyi gidiyordu bugün sabah titreme ve hareket edememe başladı bacakları tutmuyor titriyor inanılmaz dengesizlik var hiçbirşey yiyemiyor içemiyor agzını açıp kapatıyor sulu sanki ağzı biraz. doktorun verdiği serumları şırınga ile vermeye çalıştık ve hareket etmesin diye pamuğa sardık napmamız gerekir

Üst Alt