• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanaryamın Gözünde Sorun var

Iluvatar

Yeni Üye
Merhaba kuşlarımın her gün sularını yeniliyorum suluklarını temizliyorum engel olmaya çalışsam da o suluğa kafalarını sokup yıkanmayı seviyorlar ve havalar soğuduğu için banyo da yaptırmak istemiyorum resimde gördüğünüz kuşumun gözünü kapattığını fark ettim gözüne baktığımda gözünün tam ortasında böyle bir sarılık mevcuttu bunun için ne gibi bir tedavi uygulayabilirim elimde genta göz damlası mevcut

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Genta göz damlası eğer açılması 3 hafta geçtiyse kullanmayın yenisini temin edip sabah akşam birer damla 5 gün boyunca kullanın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba kuşlarımın her gün sularını yeniliyorum suluklarını temizliyorum engel olmaya çalışsam da o suluğa kafalarını sokup yıkanmayı seviyorlar ve havalar soğuduğu için banyo da yaptırmak istemiyorum resimde gördüğünüz kuşumun gözünü kapattığını fark ettim gözüne baktığımda gözünün tam ortasında böyle bir sarılık mevcuttu bunun için ne gibi bir tedavi uygulayabilirim elimde genta göz damlası mevcut
Merhaba kuşunuz malesef görme yitisini kaybetmiş😔göremiyor
Gözbebeği tıpkı görmeyen(âmâ) insanlarda ki gibi grileşmiş 😔🤲
İyi bir kanatlı uzmanına götürebilirsiniz
Parmağınızla yaklaştırınca hissetmez😔🤲
Geçmiş olsun

Iluvatar

Yeni Üye
Merhaba kuşunuz malesef görme yitisini kaybetmiş😔göremiyor
Gözbebeği tıpkı görmeyen(âmâ) insanlarda ki gibi grileşmiş 😔🤲
İyi bir kanatlı uzmanına götürebilirsiniz
Parmağınızla yaklaştırınca hissetmez😔🤲
Geçmiş olsun
Bu nasıl olabilir ? daha yeni böyle bir şey oldu ve o gözünü sürekli kapatıyor eğer kör olsaydı gözünü kapatır mıydı? birden böyle bir şey olabilir mi?
sanki orada bir sıvı var gibi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu nasıl olabilir ? daha yeni böyle bir şey oldu ve o gözünü sürekli kapatıyor eğer kör olsaydı gözünü kapatır mıydı? birden böyle bir şey olabilir mi?
sanki orada bir sıvı var gibi
Kapatır tabiki sessizce parmağınızı o yönden uzatın tepki veriyor mu kontrol edin isterseniz
Gentagut göz damlası var günde 1 defa damlatın, enfeksiyon varsa gözün arkasında kurutur
Diğer gözünü de kontrol edin
Stres, travma, çarpma körlüğe sebep olabilir

Yemlik suluk yeri değiştirmeyin stres yapmasın
Hatta ışık tutun tepki veriyormu bakın

Iluvatar

Yeni Üye
Kapatır tabiki sessizce parmağınızı o yönden uzatın tepki veriyor mu kontrol edin isterseniz
Gentagut göz damlası var günde 1 defa damlatın, enfeksiyon varsa gözün arkasında kurutur
Diğer gözünü de kontrol edin
Stres, travma, çarpma körlüğe sebep olabilir

Yemlik suluk yeri değiştirmeyin stres yapmasın
Hatta ışık tutun tepki veriyormu bakın
Merhaba kuşumu elime alıp sadece o hasta gözünün görebileceği şekilde tuttuğumda gerçekten hiçbir el hareketini algılamıyor ancak o hasta gözüne ışık tuttuğum zaman kafasını eğiyor ve o hasta gözünü ışıktan kaçırmak için kapatıyor ışığıu kapatınca acıyor ancak diğer turlu hiçbir şeyi algılamıyor bu durumda yapılabilecek bir şeyler var mıdır?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba kuşumu elime alıp sadece o hasta gözünün görebileceği şekilde tuttuğumda gerçekten hiçbir el hareketini algılamıyor ancak o hasta gözüne ışık tuttuğum zaman kafasını eğiyor ve o hasta gözünü ışıktan kaçırmak için kapatıyor ışığıu kapatınca acıyor ancak diğer turlu hiçbir şeyi algılamıyor bu durumda yapılabilecek bir şeyler var mıdır?
Merhaba, çok üzgünüm, dm den yazdım 😔🤲

Üst Alt