• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanaryam hastalandı

Kadriyesavci

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hızlı soluk alıp verme, yiyip içmeme, ayakta durmakta zorlanma, gözleri kapandı
Hastalık Belirti Tarihi
27 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Kanaryam perşembe günü hastalandı veterinere götürdüm antibiyotik verdi ama bir iyileşme görülmedi. Hiçbir şey yiyip içmiyor bugün de 2 gözü de kapandı ayakta durmakta zorlanıyor soluk alıp vermesi de çok hızlandı ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba veteriner ne teşhis koydu hangi ilacı verdi temiz peçete üzerine yeni dışkı resmi paylaşır mısınız ?

Kadriyesavci

Yeni Üye
Veteriner soğuk çarpmış olabilir dedi başka bir şey demedi ilacı da şırıngayla verdiği için adını bilmiyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Genelde ilaç bagışıklıgı baskılar bu yüzden ilaç kullanımı sonrası 3 gün entrobac verilmesini tavsiye ederiz

Kadriyesavci

Yeni Üye
Kanaryam perşembe günü hastalandı veterinere götürdüm antibiyotik verdi ama bir iyileşme görülmedi. Hiçbir şey yiyip içmiyor bugün de 2 gözü de kapandı ayakta durmakta zorlanıyor soluk alıp vermesi de çok hızlandı ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

Kadriyesavci

Yeni Üye
İlacı ne kadar kullanmamı da söylemedi bugün 4.gün devam etmeli miyim bilmiyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence acilen el besleme yapın. Önce bir kendine gelsin. Sonra üçgün üst üste hergün tazeleyerek entrobac verin.

Kadriyesavci

Yeni Üye
kendi yemini yemiyor haşlanmış patates vermeye çalıştım ama onu da yemek istemedi ne yedirmem gerekiyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yuoğurt kıvamına getirip kaşık ucu yada şırınga ile direk ağzına verin. Kendi yemesini beklemeyin siz yedirin. . Hatta yapabiliyorsanız şırınga ile direk kursaktan besleyin.

Kadriyesavci

Yeni Üye
Yedirmeye çalıştım ama ağzına açmadığı için çok az yedirebildim

Üst Alt