• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya tüy dönmesi süreci hakkında

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Arkadaşlar 9 yaşında kanarya türü kuşum var. Kafasında kızarıklık başlamıştı daha sonra gittikçe o kızaran yer şişmeye başladı. Tüy dönmesi olduğunu ögrendik. Veterinere götürdüm. 1 hafta antibiyotik kullandım sabah akşam su kabına bi 20 damla kadar su sonra 2-3 damla antibiyotiği dökerek kullandım direk ağız yolundan vermedim böbreklere zarar verebilceği için. Sudan biraz içtikten sonra temiz su koydum. 1 hafta sonrasında veterinere götürdüm o kafasındaki sıvı olarak başlayan şişlik hafif katılaştı peynirimsi kıvama gelmişti. Veteriner sorunsuz bir şekilde kafasındaki kisti aldı. Sonrasında tamamen iyileştiğini düşünmeye başlıyorken bugün yine aynı yer aynı şekilde şişti diyebilirim. Veteriner max 6 aya tekrarlayabilceğini söylemişti bizimki baya erken tekrarladı. Veterinerden aldığım bitkisel kendi yaptığı ilacı kullanıyorum(sabah aksam) zamanla vucuttaki enfeksiyonu yok edecek dedi. Şişlik gene katı kıvama geldiğinde tekrar alınabilceğini söyledi.

Öncesinde orda katılaşmış sertleşmiş dokular alınınca sıvı birikintisinin olmasını normal olduğunu söyledi benzetme olarakta nasıl insanda burunda katılaşmış bir sümük temizlendikten sonra arka tarafta yoğun bir akıntı gelir bunu ona benzetebilirsiniz dedi.

Süreç bu şekilde ilerledi.

Antibiyotik olarak croxilex vermişti istanbul veterinerlik fakültesi. Tozun suyla karıştırıldı şuruba dönüşen bir antibiyotikti.

Şimdi veterinerin kendi verdiği bitkisel tedaviyi uyguluyorum sanırım zamana bırakmamız lazım artık 😊
İlk hali-alındıktan sonraki hali- şimdiki hali olarak paylaşıyorum fotoğrafları

Ekli dosyalar

Bıdıkkuş

Yeni Üye
Kisti alan veteriner istanbul veterinerlik fakültesi değil. Vetform özel veterinerliktir. Hocamız çok iyi.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah inşallah en kısa sürede tüm sağlığına kavuşur 💐 aynasını da pek sevmiş çok tatlı ya tipi maşallah ☺ Sağlıkla yaşasın 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun 🙏 iyi olur inşallah 😊