• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya kabarma titreme kafes dibinde oturma

selinruzgar

Yeni Üye
1 yaşındaki dişi Ekli dosyayı görüntüle 52523kanaryam son 2 3 gündür sürekli tünekte veya dipte oturmuş bir şekilde kabarık titreyerk duruyor çok hasta duruyor ne yapabilirim ölümcül mu veterineri aradım antibiyotik dedi hangi antibiyotik Alicam. Çok korkuyorum ölür diye nolur yardım edin

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Kuşu muayene etmeden ve hastalığın ne olduğunu tespit etmeden falan ilacı ver diyemez veteriner hekim. Kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim.

Kuşa son zamanlara verdiğiniz ürünler nedir? İlaç kullandınız mı hiç?
Kuşun son yaptığı dışkıların fotoğrafını beyaz peçete üzerinde görelim dosya ekle kısmından yükler misiniz?
Solunumu nasıl? Kuyruk sekmesi,hırıltı sesi oluyor mu? Ortam sıcaklığı nasıl?

selinruzgar

Yeni Üye
Hayır ilaç kullanmadım beslenmesi herzamanki gibi su ve yem , kuyruk sekmesi oluyor malesef. Hırıltı sesi yok gibi duyamadım .ortanın sıcaklığı ideal rüzgarda asla bırakmiuorum ama pencerenin önüne koyuyorum acaba sıcaktan mi

selinruzgar

Yeni Üye
Merhaba,
Kuşu muayene etmeden ve hastalığın ne olduğunu tespit etmeden falan ilacı ver diyemez veteriner hekim. Kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim.

Kuşa son zamanlara verdiğiniz ürünler nedir? İlaç kullandınız mı hiç?
Kuşun son yaptığı dışkıların fotoğrafını beyaz peçete üzerinde görelim dosya ekle kısmından yükler misiniz?
Solunumu nasıl? Kuyruk sekmesi,hırıltı sesi oluyor mu? Ortam sıcaklığı nasıl?
Bu arada çok teşekkür ederim görseli attim

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Bu iki ürünü kullanalım. Kuyruk sekmesi var dediniz,bunun için de kanatlı oil respiratory alabilirsiniz. Mamaist com dan alabilirsiniz sitenin sponsoru, güvenilir bir satıcı satıyor @Şehmus BAKIR bey.

Kuşunuz kendisi yemek yemiyorsa besleme yapılması lazım bilen kişi tarafından.

Doğacı

Eski Forumcu
Hayır ilaç kullanmadım beslenmesi herzamanki gibi su ve yem , kuyruk sekmesi oluyor malesef. Hırıltı sesi yok gibi duyamadım .ortanın sıcaklığı ideal rüzgarda asla bırakmiuorum ama pencerenin önüne koyuyorum acaba sıcaktan mi
Pek iyi değil. Probiyotik kullanılmalı sindirim sistemi için.
Ayrıca plastik tünek kullanmayalım,tahta kullanmalısınız.

Doğacı

Eski Forumcu
Şunu da ekleyeyim,kafes dibine inen kuşların birçoğu ileri derece hastadır ve ölümle sonuçlanma durumları olabiliyor. Kanatlı uzmanına götürmek gerek aslında. Hastalığın ne olduğunu net bilir ona göre tedavi uygulanır.
Benim size tavsiye ettiğim şeyler ilaç değil,ek takviye.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşun poposuna bakar mısınız yumurta var mı? Yumurta sıkışması olabilir belki. Üşütmüşte olabilir.
Yem değişimi oldu mu?

Kuşunuz sağlığına kavuşunca plastik tüneği tahta tünekle değiştirmeniz daha iyi olur sağlığı için. 😊

Üst Alt