• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! kanarya göz problemi

glsr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kanarya kuşumun sol gözünde diğer gözüne göre farklılıklar oluştu.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2025

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba kanarya kuşumun sol gözünde bir farklılık var yaklaşık 2 aydır son zamanlarda daha da belirginleşti.
videosunu ekliyorum.Neden kaynaklı olabilir?Veterinere götürmeli miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 86571Ekli dosyayı görüntüle 86572Ekli dosyayı görüntüle 86573Ekli dosyayı görüntüle 86574Ekli dosyayı görüntüle 86575Ekli dosyayı görüntüle 86576
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
bakteri kaynaklı olduğunu düşünüyorum, öncelikle çaydemi pansumanı yapın 3-4 gün, düzelme başlamasa bakteri için ilaç önerelim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sol gözünde farklılık oluştu derken göz çevresi tüy dökülmesi mi yoksa göz içinde ki farklılık mı. Işık yansıması mı bilmem ama göz ortasında grimsi halka var gibi geldi. Görme yetisi var mı peki.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba körlük başlamış gibi duruyor parmağınızı oynattığınızda görüyor mu

glsr

Yeni Üye
Sol gözünde farklılık oluştu derken göz çevresi tüy dökülmesi mi yoksa göz içinde ki farklılık mı. Işık yansıması mı bilmem ama göz ortasında grimsi halka var gibi geldi. Görme yetisi var mı peki.

glsr

Yeni Üye
hem tüy dökülmesi var hem de diğer gözüne göre belirgin grilik var. parmak hareketlerimi diğer gözüyle takip ediyor.Göz çevresindeki tüyler dökülmeye başlayınca farkına vardım.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
hem tüy dökülmesi var hem de diğer gözüne göre belirgin grilik var. parmak hareketlerimi diğer gözüyle takip ediyor.Göz çevresindeki tüyler dökülmeye başlayınca farkına vardım.
Merhaba demet ablanın dediği uygulamayi yaptınız mı bir gelişme oldu mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba tekrar geçmiş olsun
Kaç yaşında öğrenebilir miyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Grileşme korneanın yıpranması sinirlerdeki hasar görme yitisinin kayboluşudur malesef😔😔
Stres darbe yaş çok etkilidir, kendi Kanaryam dan örnek vereyim 14-15 yaşında yaşlanmadan dolayı gözlerini kaybetmişti😔🤲

glsr

Yeni Üye
Merhaba tekrar geçmiş olsun
Kaç yaşında öğrenebilir miyim
merhaba çay demini düzenli günde bir kez uyguladım.Herhangi bir değişiklik yok.Tam net yaşını bilmiyorum.kanaryamı aldığım kişi 1-2 yaşlarında olabileceğini söyledi.Parmak hareketlerimi diğer gözüyle takip ediyor.Son zamanlarda göz çevresinde tüy dökülmesi belirgin arttı.

glsr

Yeni Üye
Grileşme korneanın yıpranması sinirlerdeki hasar görme yitisinin kayboluşudur malesef😔:)😔
Stres darbe yaş çok etkilidir, kendi Kanaryam dan örnek vereyim 14-15 yaşında yaşlanmadan dolayı gözlerini kaybetmişti😔🤲
kanaryam çok enerjik hareketli bir kuş muhtemelen gözüne bir darbe aldı.benim kanaryamda uzun ömürlü olur İnşaallah:)çay demine bi süre daha devam etmeli miyim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kanaryam çok enerjik hareketli bir kuş muhtemelen gözüne bir darbe aldı.benim kanaryamda uzun ömürlü olur İnşaallah:)çay demine bi süre daha devam etmeli miyim?
rAmin inşallah 😊🤲
İnşallah sağlıklı uzun ömür versin inşallah Rabbim 😊🤲15yaşında gözler, 16 da tırnaklar ve tüyler döküldü😔😔malesef kaybettik
O bir Ankara şampiyonuydu🥰 Glosterdi di🤲🤲
Grileşme de artış oldu mu,? Darbe kaynaklı ise enfeksiyon kapmış olabilir göz arkasında, sinirlerdeki sıkıntı olabilir, antibiyotik damla ile tedavi edilebilir,
Veteriner hekim görsün derim, tedavi şansı olabilir 😊

glsr

Yeni Üye
Göz içindeki grilik boyutu aynı.Çok teşekkür ederim ilginiz için en yakın zamanda veterinere götürücem ☺