• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanarya ayağı kızardı üstüne basamıyor

esmacinar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Morarma
Hastalık Belirti Tarihi
23 Eki 2023
Kullanılan İlaç
Teramycin
Kanaryamın bacağı komple kızardı hatta bazı yerleri morardı ve ayağı çok sıcak. Yedi sekiz aydır bakıyorum ve arada bir böyle ayağı havada dururdu ama sekerken hiçbir sıkıntısı yoktu, internetten baktığımda da dinlenmek için böyle yaptıkları yazıyordu. Dün hayvanda hiçbir şey yoktu bugün bir baktım ayağı kıpkırmızı, sekemiyor, tünekte duramıyor. Oturabileceği şekilde kafesi ayarladım, ayağına teramycin sürdüm akşam da veteriner bakacak ama kuş iyi görünmüyor.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kavrama yapabiliyor mu. Bir yeremi sıkıştırdı bilginiz var mı? Renk değişimi genelde kırılma sonucu olur. Kavrama yapamıyorsa çatlama gibi bir durum olmuş olabilir. Kırık olmadığına eminseniz dolgit krem sürün ve ağızdan devit 3 damla damlatın.

esmacinar

Yeni Üye
Kavrama yapabiliyor mu. Bir yeremi sıkıştırdı bilginiz var mı? Renk değişimi genelde kırılma sonucu olur. Kavrama yapamıyorsa çatlama gibi bir durum olmuş olabilir. Kırık olmadığına eminseniz dolgit krem sürün ve ağızdan devit 3 damla damlatın.
Çok sağ olun. Kavrayamıyor ama hissedebiliyor ilaç sürerken rahatsız oldu. Bir yere sıkışmadı. Çatlamış mıdır çatladıysa nasıl oldu bilemiyorum.

esmacinar

Yeni Üye
Evde devit-3 vardı şimdi dediğiniz gibi verdim. Ne sıklıkla vermeliyim? Bir de baktım ben parmağımı kızaran ayağına dokundurduğumda kavramıyor ama hareket ettirebiliyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evde devit-3 vardı şimdi dediğiniz gibi verdim. Ne sıklıkla vermeliyim? Bir de baktım ben parmağımı kızaran ayağına dokundurduğumda kavramıyor ama hareket ettirebiliyor.
İlk üç gün günde ki defa birer damla verin sonraki günlerde düzenli tek damla olarak devam edin. Krem sürün mutlaka ağrısını alır. Muhtemelen kırık/çatlak var. Kanatlı uzmanında rötgen çekilse iyi olur.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kanaryamın bacağı komple kızardı hatta bazı yerleri morardı ve ayağı çok sıcak. Yedi sekiz aydır bakıyorum ve arada bir böyle ayağı havada dururdu ama sekerken hiçbir sıkıntısı yoktu, internetten baktığımda da dinlenmek için böyle yaptıkları yazıyordu. Dün hayvanda hiçbir şey yoktu bugün bir baktım ayağı kıpkırmızı, sekemiyor, tünekte duramıyor. Oturabileceği şekilde kafesi ayarladım, ayağına teramycin sürdüm akşam da veteriner bakacak ama kuş iyi görünmüyor.
Pençe birleşimi de sıkıntı olmuş ya takılmış ya sıkışmış. Kılcal damar kanaması olmuş ve morarmış. Muhtemelen o bölgede ezilme olmuş kırık yada evet çatlak olabilir. Şiddetli iç kanama olmuş ayakta. Rontgen çekilse tam anlamıyla belli olur. Çok geçmiş olsun 🦜😔

Üst Alt