• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya ağzını neden açar?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kanarya ağzını neden açar?
Merhaba öncelikle forumumuza hoşgeldiniz 😊
Kanarya ağzını neden açar sorunuza ezbere yanıt veremeyiz😔
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız
Bakalım çözüm arayalım daha doğru olur, önce görmeliyiz
Beyaz peçete üzerine yapılmış son dışkısını da paylaşın lütfen

işim si

Yeni Üye
IMG_20241119_183133_112.jpgDişi kuş dışkı fotoğraf hocam

işim si

Yeni Üye
IMG_20241120_194459_861.jpgIMG_20241120_194459_861.jpgIMG_20241120_194459_861.jpghocam bu da dişini diş işinle hareketle veya yem falan değil de dediğim gibi karışık yem veriyorum hafif bir ishalliği var bu ishallik niye hasta olsalardı şimdiye kadar benim kuşum ölmesi gerekiyordu 3 gün 4 günü geçti çünkü insanlar da aynı hasta olduğum bir şeye falan yiyemez bir şey demez ama kuş yiyor ama ağzını açıp kuş kusuyor kuş orasını anlamadım ben boğazını sordum yavrusunu kusar mı diyor evet dedim ondan sonra bir cevap veren olmadıydı bir de size sorarım bakan sorunlarını üç gün dört gün üç gün oldu geleli

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 72534Ekli dosyayı görüntüle 72534Ekli dosyayı görüntüle 72534hocam bu da dişini diş işinle hareketle veya yem falan değil de dediğim gibi karışık yem veriyorum hafif bir ishalliği var bu ishallik niye hasta olsalardı şimdiye kadar benim kuşum ölmesi gerekiyordu 3 gün 4 günü geçti çünkü insanlar da aynı hasta olduğum bir şeye falan yiyemez bir şey demez ama kuş yiyor ama ağzını açıp kuş kusuyor kuş orasını anlamadım ben boğazını sordum yavrusunu kusar mı diyor evet dedim ondan sonra bir cevap veren olmadıydı bir de size sorarım bakan sorunlarını üç gün dört gün üç gün oldu geleli
Kusma olayı sıkıntılı kursak mantarı olabilir, sindirim problemi olabilir
Stresten kuşlar kusmaz
Bakteri kaynaklı yada sindirim problemi olunca kusarlar ve ishal olurlar
Bunu önüne geçmek için zeolit tozu kullanmalısınız
Ağız açıp nefes alması da solunum sıkıntısı, stres,kaynaklı olabilir
Kuş üşütmüş ise de ishal olur
Probiyotik verin 3 gün üst üste
Yulaf da doğal probiyotiktir
Kafesin de temizleyin ki daha çok hasta olmasın

işim si

Yeni Üye
Hocam 3-4 gün geçti aradan kursak mantarını en kötü ihtimal nasıl anlarız çünkü şimdi dişi bak yem yemeye gittim Bir de erkeğe sesleniyor veya herkes görüyor seslenip seslenip duruyor erkek de ona sesleniyor muz veriyor hocam onu da yiyorlar bence sinirimden kaynaklı bir şey var hocam kursak mantarı olsa şimdiye kadar benim tahminim öyle hadi ya ölürdü yani kuş

işim si

Yeni Üye
Karışık yemden de kaynaklanır karışık yemle bu ishallik

işim si

Yeni Üye
IMG_20241120_202616_616.jpgmuz verdikten sonraki dışkısı hocam

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

işim si

Yeni Üye
IMG_20241120_203829_781.jpgşimdi koyacağım biraz bana öyle dışkıyla karışık değil ama sıvı var orada o ne oluyor çişleri mi oluyor bunun bir de hocam yem bakıyorum bir de Bursa'ya baktın demin kursak mantarını kursak tarafı şişer mi her ay ama onda şişme de yok yediği yemeği görmüyorum yani kanarya'da yenilen yem görülür değil mi

işim si

Yeni Üye
17321243916024647582850159061517.jpghocam bu da erkeğin dışkısı temizledikten sonra o su su gibi olan yer ne oluyor şimdi

işim si

Yeni Üye
17321245047552453218764918129683.jpghocam ben bunu beğendim ve bunun aslında yıkanması gerekiyormuş yıkamadıydım onu da yıkadım şimdi sirk elma sirkesi ile şimdi kurumasını bekliyorum ondan sonra ondan koyuyorum ama dişi kusarken de şöyle bir şey var hocam bu yem kabuk var yemin kabukları kabuk çıkıyor kustuğu zaman ben kırdırdım yemeğimi bir tane işini böyle bembeyaz bir şeyler çıkıyordu içinden o hem de bunu iyi dinlendi kusabilir mi diyor da o koyduğum granit taşları yemiyorlardı ondan mı oluyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 72538hocam ben bunu beğendim ve bunun aslında yıkanması gerekiyormuş yıkamadıydım onu da yıkadım şimdi sirk elma sirkesi ile şimdi kurumasını bekliyorum ondan sonra ondan koyuyorum ama dişi kusarken de şöyle bir şey var hocam bu yem kabuk var yemin kabukları kabuk çıkıyor kustuğu zaman ben kırdırdım yemeğimi bir tane işini böyle bembeyaz bir şeyler çıkıyordu içinden o hem de bunu iyi dinlendi kusabilir mi diyor da o koyduğum granit taşları yemiyorlardı ondan mı oluyor
Vermeyin bunu
Versele laga yada garden mix alın
Grit kum yıkanmaz😔
Sıvı olan idrar
aç kuşlar aspur koyun sadece yemliğe

Ekli dosyalar

işim si

Yeni Üye
Hocam benim kuşlar o zaman ishal değil değil mi zaten çok su içiyorlar benimki nerede 3-4 gün oldu ya bir yarsızlıkları olsa şimdiye kadar yanlış anlama kuşların bir durgun olması gerekiyor zaten öyle şimdiye kadar ölmesi gerekiyordu kuşu ha şimdi bir ishallikle alakası yok değil mi bu fotoğraftan

işim si

Yeni Üye
İstiyorsanız eski fotoğrafları atem

işim si

Yeni Üye
Hocam 1 2 3 daha bir şey söyleyeceğim şimdi bir birinci kuşlar zaten çok geç kalıyor yemeğe gidiyorlar şey muz koydum mesela onu yiyorlar şimdi 2 çok dışkılıyorlar dedim Bir de çok su içiyorlar 3S o zaman sade kanarya yemi alsam karışık vermen diyorlar zaten bana da

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam 1 2 3 daha bir şey söyleyeceğim şimdi bir birinci kuşlar zaten çok geç kalıyor yemeğe gidiyorlar şey muz koydum mesela onu yiyorlar şimdi 2 çok dışkılıyorlar dedim Bir de çok su içiyorlar 3S o zaman sade kanarya yemi alsam karışık vermen diyorlar zaten bana da
Yem var elinizde fotoğraf attınız aspur verin oda ishali keser
Kuşlar açççççççççççç👍karışık falan vermeyin
ASPUR VERİN.
Kapalı şişe su verin 10 lt su en az 1 ay gider
Günlük değiştirin suyunu
Dışkı açlıktan bağırsak tutmuyor
Yulaf alın verin bağışıklık güçlendirici
Onlar Kanarya nazik kuşlar
Mantar olsa hemen ölmezzzzz tüm vücudu sarıp öldürür önlem alın

Birde yazdıklarınızı lütfen anlaşılır şekilde yazın inanın çok zor anlıyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam benim kuşlar o zaman ishal değil değil mi zaten çok su içiyorlar benimki nerede 3-4 gün oldu ya bir yarsızlıkları olsa şimdiye kadar yanlış anlama kuşların bir durgun olması gerekiyor zaten öyle şimdiye kadar ölmesi gerekiyordu kuşu ha şimdi bir ishallikle alakası yok değil mi bu fotoğraftan
İshal değiller açlar su içip kursak dolduruyorlar düzgün yem verin gerekeni verin
Çok su içip çok dışkı yapıyorlar açlar
Grit kum alın yarın yoksa 1 haftaya Telef olurlar

işim si

Yeni Üye
Hocam benim hoparlörden yazıyorum telefonun da bu yazma yeri klavyesi bozuk benim oku değiştiririm hocam 2 3 güne kadar da şimdi Uşak'ta bulabilir miyim petshoplardan bilmem yemi değiştireceğiz kursak mantının nasıl anlayacağız ben o konuyu anlamadım bu kursak giriş şişecek mi bunu