• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kanama

cosmiclatte

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kanlı dışkı
kanama
Hastalık Belirti Tarihi
13 Mar 2026
merhaba bugün eve geldiğimde muhabbet kuşumun ciddi şekilde tüm gün kanlı dışkıladığını gördüm. daha önce kasım ayında da aynı problemi yaşamıştık veteriner dışkı tahlilini temiz görüp bactrim ve probiyotik vermişti ve geçmişti.
şu an çok ciddi kanlı geliyor daha önce böyle olmamıştı. keyfi enerjisi yine aynı hiç çaktırmıyor ne olduğunu.

veterinerdeyim şu an sıra bekliyorum ama tam teşekküllü kuş veti mi bilmiyorum. van’dayım, nereye götürebilirim il içi/il dışı en yakın?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cosmiclatte

Yeni Üye
poposunu gagalıyor ara ara :( dışkılarken zorlanıyor belli

cosmiclatte

Yeni Üye
veteriner hekimimiz kanamasının ciddi olduğunu söyledi suyuna karıştırmak için K vitamini verdi. Aslında önce iğneyle yapmaya niyetlendi ama ben cesaret edemedim o da emin değildi yapmadı. poposunu kontrol etti dışarıda bir yaralanma yok ne varsa içeride. Kolonoskopinin şart olduğunu söyledi ama maalesef kuşlarda kolonoskopi yapılamıyormuş. Röntgende de bir şey cikmayacagini söyledi. kortizolun aslında şu an acil durduğunu ama kuşlarda mide kanamasına sebep olabileceğini bu yüzden yapmayacağını söyledi. K vitaminine ek tekrar bactrim tedavisi uygulayacağız.

Bir fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Gerçekten her şeyi yapmaya hazırım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bence iyi bir kanatlı uzmanı. K vitamini vermesi yerinde olmuş k vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlamakla birlikte bazı bağırsak gibi kanamalarda kullanılır. Bactrim de olası bakteriyel bağırsak enfeksiyonlarında kullanılır. Öyle bir durum varsa iyi gelir diye düşünüyorum. Yalnız kloak bölgesinde yırtılma yada hemoroid varsa o da kanama yapabilir. Kuş fotoda kabarık durmuyor. Öyle bir durumda ihtimal dahilinde. Ama ne olur ne olmaz antibiyotiği uygulayın.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocuğun videosunu görebilir miyiz

cosmiclatte

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable 50 ml suya 2 damla k vitamini. Yarın yenileyeceğiz.
Bu kadar kanamadan sonra inanılmaz ama enerjisi yerinde. suyu çok az içebilmişti son yaptığı kaka sadece bir damla kandı. neyse ki sonunda susadı da şimdi kendisi gidip iyice içti suyu. vitamin ile birlikte hemen bactrime nasıl başlayacağım onu çok anlamadım yarın gündüz ararız yine kanaması bir kesilsin de.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bence iyi bir kanatlı uzmanı. K vitamini vermesi yerinde olmuş k vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlamakla birlikte bazı bağırsak gibi kanamalarda kullanılır. Bactrim de olası bakteriyel bağırsak enfeksiyonlarında kullanılır. Öyle bir durum varsa iyi gelir diye düşünüyorum. Yalnız kloak bölgesinde yırtılma yada hemoroid varsa o da kanama yapabilir. Kuş fotoda kabarık durmuyor. Öyle bir durumda ihtimal dahilinde. Ama ne olur ne olmaz antibiyotiği uygulayın.
Bende hemoroid veya bağırsakta polipten şüphelendim ablacığım 😔kabız olmaması gerekli sebze ağırlıklı beslenmeli

cosmiclatte

Yeni Üye
(Biraz alakasız oldu, burayı geçebilirsiniz ufak bir iç dökme.)
Çok korktu veterinerde. İlk defa çok mıncıklandı muayene için. Şimdi sessizce oturalım koynumda yüzüme kafasını dayasın seveyim istiyor😔 Daha bugün işten gelirken ona yeni gaga taşları alışverişimle gelmiştim mutlulukla. Baktım her yer kan. Çocuk gibi huyları var, felaket şımartmışım yavrumun kısacık tek ömrü var diye. Hapşurduğumda bana “çok yaşa” demesini hiç unutamam. Tepemde 7/24. Ana-oğul gibi olduk yıllar içinde. Salak gelmiş şimdi gözyaşlarımı yalamaya çalışıyor. Bir şey olursa kaldırabilir miyim bilmiyorum.

cosmiclatte

Yeni Üye
Bende hemoroid veya bağırsakta polipten şüphelendim ablacığım 😔kabız olmaması gerekli sebze ağırlıklı beslenmeli
evet bağırsakta polip ihtimalinden bahsetmişti daha önce veterinerimiz. aslında her gün yeme ek düzenli sebze veririm. ama yemi ciddi şekilde azaltıp farklı bir beslenme düzenine geçmeliyiz sanırım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet bağırsakta polip ihtimalinden bahsetmişti daha önce veterinerimiz. aslında her gün yeme ek düzenli sebze veririm. ama yemi ciddi şekilde azaltıp farklı bir beslenme düzenine geçmeliyiz sanırım
Sebze ağırlıklı beslerseniz bağırsakta polip baskı yapmaz, tabiki kilo verir fakat kanama olmaz, hatta yorulmasın diye el besleme maması da tercih edilebilir bağırsağı yormaz🤲

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocukta e coli yada koksidiyoz a bağlı kanlı dışkılama bana göre yok. Hasta olan kuş kabarır yemden kesilir günün çoğunluğu uyur vs. Ama kuş çok hareketli. Hemoroid bilinmeyen bir sebepten kloak bölgesinde yırtılma vs olabilir. Mümkün mertebe kabız olmasın. Demet ablanın dediği gibi sebze günü fazla olsun. Probiyotik takviyesi de mutlaka sağlayın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
(Biraz alakasız oldu, burayı geçebilirsiniz ufak bir iç dökme.)
Çok korktu veterinerde. İlk defa çok mıncıklandı muayene için. Şimdi sessizce oturalım koynumda yüzüme kafasını dayasın seveyim istiyor😔 Daha bugün işten gelirken ona yeni gaga taşları alışverişimle gelmiştim mutlulukla. Baktım her yer kan. Çocuk gibi huyları var, felaket şımartmışım yavrumun kısacık tek ömrü var diye. Hapşurduğumda bana “çok yaşa” demesini hiç unutamam. Tepemde 7/24. Ana-oğul gibi olduk yıllar içinde. Salak gelmiş şimdi gözyaşlarımı yalamaya çalışıyor. Bir şey olursa kaldırabilir miyim bilmiyorum.
İnşAllah birşey olmaz, Rabbim e emanet🤲🤲
Beraber sağlıklı çok yaşayın🤲🤲

cosmiclatte

Yeni Üye
İnşAllah birşey olmaz, Rabbim e emanet🤲🤲
Beraber sağlıklı çok yaşayın🤲🤲
Amin çok sağ olun 🤍

Bu k vitamini az gelmiş olabilir mi? Bir tur iyice içti ama son dışkısı yine çok kanlı düştü. Bir damla daha mı eklesem acaba? Yarım suluğa 2 damla şu an.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Amin çok sağ olun 🤍

Bu k vitamini az gelmiş olabilir mi? Bir tur iyice içti ama son dışkısı yine çok kanlı düştü. Bir damla daha mı eklesem acaba? Yarım suluğa 2 damla şu an.
Bağırsak içinde kalan olabilir dışkı ile çıkar fotoğraf paylaşır mısınız lütfen

cosmiclatte

Yeni Üye
Bu çocukta e coli yada koksidiyoz a bağlı kanlı dışkılama bana göre yok. Hasta olan kuş kabarır yemden kesilir günün çoğunluğu uyur vs. Ama kuş çok hareketli. Hemoroid bilinmeyen bir sebepten kloak bölgesinde yırtılma vs olabilir. Mümkün mertebe kabız olmasın. Demet ablanın dediği gibi sebze günü fazla olsun. Probiyotik takviyesi de mutlaka sağlayın.
Evet dışkı tahlilinde de çıkmamıştı. Yarın haşlanmış yumurta üstüne biraz probiyotikle kahvaltısını yaptırayım diye düşündüm. Delice sevdiği sebze olarak da havuç var dolapta şu an. Ekstra verebileceklerim varsa alırım. Aklım durdu sanki

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet dışkı tahlilinde de çıkmamıştı. Yarın haşlanmış yumurta üstüne biraz probiyotikle kahvaltısını yaptırayım diye düşündüm. Delice sevdiği sebze olarak da havuç var dolapta şu an. Ekstra verebileceklerim varsa alırım. Aklım durdu sanki
Havuç kabız yapar😔

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Amin çok sağ olun 🤍

Hekiminiz kaç damla dediyse o kadar damlatın fazla damlatmak kuşu iyileştirmez fazlası karaciğere yük bindirir.

cosmiclatte

Yeni Üye
tekrardan merhaba.
kuşum o kanamalı günden sonra k vitaminiyle kanaması azalarak dün eser miktarda kan akşamında ise tamamen kesildi. ama probiyotiği veteriner vur dedi eşim öldürdü. suyunda probi mamasında probi çok üst üste aldı. dün k vitaminini kesip bactrim de başladık bir yandan. bizim o kanamalı halde canlı enerjik olan kuşumuz bu akşam(gündüz iyiydi) kendini top etmiş gözünü kapatmış oturuyor.

Üst Alt