• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kanadında beyazlık(Acill)

bızdık35

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Kuşumun kanadında aşağıdaki fotoğraflarda görülen şekilde beyaz-sarımsı bir yara oluştu. Bölge kızarık ve hafif şiş.

Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu apse mi, enfeksiyon mu yoksa başka bir hastalık mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Vete ere gitmeli miyim?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar,

Kuşumun kanadında aşağıdaki fotoğraflarda görülen şekilde beyaz-sarımsı bir yara oluştu. Bölge kızarık ve hafif şiş.

Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu apse mi, enfeksiyon mu yoksa başka bir hastalık mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Vete ere gitmeli miyim?
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
geçmiş olsun enfeksiyon kurumuş, eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Ücretli veren eczaneler var sorun alın
1 tüp yeterli olur şimdilik
Kullanın ampul hava almasın iyce bantlayın tekrar kullanın
Kabuk kalkar, kuşunuzun fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen, tüy hastası mı

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buyrun okuyun lütfen
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur

bızdık35

Yeni Üye
Buyrun okuyun lütfen
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Cevabınız için teşekkürler 😇
Veterinere götürdük ve bepanthol kullanmamizi soyledi. Açıkçası enfeksiyona iyi geleceğini sanmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Veterinere götürdük ve bepanthol kullanmamizi soyledi. Açıkçası enfeksiyona iyi geleceğini sanmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bepanthol pişik kremi değil mi ya bebekler için,
Demet hocamın tavsiyelerini uygulayın, veterinerlere ben güvenmiyorum daha da gitmeyi düşünmüyorum.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bepantholu bende hiç duymadım. Demet hocamızın söylediği rif ampülü alıp kullanın iyi gelecektir inş

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rif gayet yeterli olur, diğerine gerek yok. Plastik tüneği kullanmayın. Bütçeniz yettiği vakit kafesi değiştirin.

Sati

Tutkulu
Ben çok kullandım çocuklarımda, bezli çocuklar sıcak havalarda pişik olabiliyor, kuşta ve görseldeki duruma ne alaka :D

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bepanthol krem, merhem yağlıdır, çok fazla tedirgin eder, kanataltına özellikle kuş didikler, parazit varsa yağ besler çoğaltır,
Rif i tam üstüne gelecek şekilde sürün dağılmasın tüylerine bulaşır, yan etki yapmaz ama siz rahatsız olabilirsiniz
En iyi yöntem Riftir, en etkili ve hızlı çözümdür
Hocalarımızın hepsi aynısını söylemiş😊🤲

bızdık35

Yeni Üye
Merhaba bepanthol krem, merhem yağlıdır, çok fazla tedirgin eder, kanataltına özellikle kuş didikler, parazit varsa yağ besler çoğaltır,
Rif i tam üstüne gelecek şekilde sürün dağılmasın tüylerine bulaşır, yan etki yapmaz ama siz rahatsız olabilirsiniz
En iyi yöntem Riftir, en etkili ve hızlı çözümdür
Hocalarımızın hepsi aynısını söylemiş😊🤲
Geri dönüşleriniz için hepinize çok teşekkür ederim🤗 Rif i deneyeceğim. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur 🤲

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Benim dikkatimi çeken başka bir durum var. Kanat tüyleri çok az geldi bana neden öyle sağlık sorunumu var yavrunuzun

Üst Alt