• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kağıt/Dışkı yeme

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhabalar,engelli kuşum geldiğinde dışkı yeme alışkanlığı vardı ve erkek kuşuma da öğretti.Engelli kuşum artık yok ama erkek kuşum bu huyu devam ettirdiği gibi yeni gelen diğer iki kuşuma da öğretti.Asla önünü alamıyorum artık yoruldum.Killeri,mineral blokları her şeyi var.Kalamar kemiği rendeleyip kille beraber hazırladığım mama yapıyorum haftada 2 3 kez yiyorlar ama yok asla önünü alamıyorum.Bir de yeni gelen kuşlarımdan bıcırık(2 aylık dişi) odamdaki ders notlarımı yiyor.Sınavdan önce modern fizik özeti çıkarmıştım onu yemiş.Ona dokunur mu ?mürekkepli not sonuçta ve kağıt beyaz yani kimyasal boyalı.Bıcırık da bu huyu fıstıkla limona bulaştırdı.Ben bu işi nasıl önleyeceğim🙁🙁🙁

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar,engelli kuşum geldiğinde dışkı yeme alışkanlığı vardı ve erkek kuşuma da öğretti.Engelli kuşum artık yok ama erkek kuşum bu huyu devam ettirdiği gibi yeni gelen diğer iki kuşuma da öğretti.Asla önünü alamıyorum artık yoruldum.Killeri,mineral blokları her şeyi var.Kalamar kemiği rendeleyip kille beraber hazırladığım mama yapıyorum haftada 2 3 kez yiyorlar ama yok asla önünü alamıyorum.Bir de yeni gelen kuşlarımdan bıcırık(2 aylık dişi) odamdaki ders notlarımı yiyor.Sınavdan önce modern fizik özeti çıkarmıştım onu yemiş.Ona dokunur mu ?mürekkepli not sonuçta ve kağıt beyaz yani kimyasal boyalı.Bıcırık da bu huyu fıstıkla limona bulaştırdı.Ben bu işi nasıl önleyeceğim🙁🙁🙁
Merhaba ablacığım kanatlıoil Formmix damlat ağızlarına 3_4 günde 1 damla😊, düzeleceğine inanıyorum 😊

Ekli dosyalar

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
@Demet bükay abla üçü aç kalmış gibi kağıt kemiriyor.Etrafta kağıt parçaları var hepsini yemiyorlar genelde tırtıklayıp geveleyip atıyorlar sanırım.Yağı aldım kargoya verilmiş bugün,tahmini pazartesi gelirmiş.Pazartesiye kadar bağırsaklarına bir şey olmaz değil mi abla?önlem için tüm ders notlarımı topladım başka odaya geçtim ama bu sefer de deneme kitapçıklarını bulup kemiriyorlar😭😭😭

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Oyun alanlarında 2 tane kemirme oyuncağı da var aslında.Biri tamamen eritilmiş vaziyette ama diğeri sağlam yine de kağıt kemiriyorlar

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay abla üçü aç kalmış gibi kağıt kemiriyor.Etrafta kağıt parçaları var hepsini yemiyorlar genelde tırtıklayıp geveleyip atıyorlar sanırım.Yağı aldım kargoya verilmiş bugün,tahmini pazartesi gelirmiş.Pazartesiye kadar bağırsaklarına bir şey olmaz değil mi abla?önlem için tüm ders notlarımı topladım başka odaya geçtim ama bu seferde deneme kitapçıklarını bulup kemiriyorlar😭😭😭
İnsanın ömrünü yiyor bu minik canavarlar🤣🤣üzülme bişey olmaz inşallah 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Son tekrarlarımı yapacağım notları da bıcırık parçaladı abla 🥲🥲 çok hareketliler hiç oyuncak yokmuş gibi notlarımı yiyorlar😅😅
Meşe odun kömürü yokmu ablacığım, koy ortaya yesinler🤣🤣kömür çeksinler işçiler🥰

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba, bu konuda yalnız olmadığınızı bilin. İki tane kuşta bende var
Babuş için kâğıt olsun da ne olursa olsun fark etmiyor—buldumu kemirir. Cankuș da ondan görüyor, geri kalmıyor, o da başlıyor. Sonra bir de oturup bunun üstüne kavga ediyorlar.
Ben de çözümü, korktukları bir şeyler koymakta buldum. Önce bir örgü kaplumbağa koydum. Bir korktular ki, sormayın! Duvar kâğıdını yemeye korkudan yanaşmıyorlardı.

Ama bir gün döndüm, bir baktım... Babuş kaplumbağayı "yenmiş"! Zafer kazanmış gibi duruyor—kaplumbağanın üstünde bir ayağını kaldırmış, adeta “Kim bu kaplumbağa? Beni kâğıttan mı alıkoyacakmış!” der gibi göğe selam veriyor.

Şimdi yastık koydum. Ona da alışmadılar henüz. Alışana kadar o duracak. Sonra sıradaki eşya gelir. Bu döngü böyle devam eder artık. 😄

Ekli dosyalar

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, bu konuda yalnız olmadığınızı bilin. İki tane kuşta bende var
Babuş için kâğıt olsun da ne olursa olsun fark etmiyor—buldumu kemirir. Cankuș da ondan görüyor, geri kalmıyor, o da başlıyor. Sonra bir de oturup bunun üstüne kavga ediyorlar.
Ben de çözümü, korktukları bir şeyler koymakta buldum. Önce bir örgü kaplumbağa koydum. Bir korktular ki, sormayın! Duvar kâğıdını yemeye korkudan yanaşmıyorlardı.

Ama bir gün döndüm, bir baktım... Babuş kaplumbağayı "yenmiş"! Zafer kazanmış gibi duruyor—kaplumbağanın üstünde bir ayağını kaldırmış, adeta “Kim bu kaplumbağa? Beni kâğıttan mı alıkoyacakmış!” der gibi göğe selam veriyor.

Şimdi yastık koydum. Ona da alışmadılar henüz. Alışana kadar o duracak. Sonra sıradaki eşya gelir. Bu döngü böyle devam eder artık. 😄
benimkiler de adeta çete gibiler bir hedef seçip beraber gidip yiyip yok ediyorlar.Sınavım güzel geçerse tüüüm kağıtlardan kurtulucam sonrasında da tek tük devam ederlerse sizin tekniğinizi de deniyim ama dediğiniz gibi pek hayırdan anlamıyorlar 😅😅😅

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Abla damladan birer damla vermek istedim Bıcırıkla başladık.1 damla yedi ani sıkmak istemediğim için yedikçe 1 damlayı tamamlıyım dedim bu sefer de ağzı yüzü yağ oldu bir sorun olmaz değil mi? @Demet bükay