• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafeste kalmak istemiyo

Tuba32

Yeni Üye
Yeni Jumbo bir kus aldım yavru. Fakat asla kafeste kalmak istemiyor dışarıda kalmak istiyor.birde çok hareketsiz kaldığı yerde kalıyor ses de çıkarmiyor. Yemde yemiyor.bir de ayakları çok yerden acaba bir sıkıntı mı var yoksa normal mi? Bilgi verirseniz sevinirim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
jumbo kuşlar doğası gereği diğer yerli kuşlara göre ağır kanlıdır.
kuşunuz daha yavruysa ve gelmeden önce kafeste az durduysa (yeme yeni düştüyse) dışarıda durmak istemesi normal.
ayrıca yeni aldıysanız ortamı ve kafesi de yadırgamış olabilir

Tuba32

Yeni Üye
jumbo kuşlar doğası gereği diğer yerli kuşlara göre ağır kanlıdır.
kuşunuz daha yavruysa ve gelmeden önce kafeste az durduysa (yeme yeni düştüyse) dışarıda durmak istemesi normal.
ayrıca yeni aldıysanız ortamı ve kafesi de yadırgamış olabilir
Evet yeni yeme düşmüş peki ne yapmamı önerirsiniz? Kafeste bırakıp hiç cikarmayayim mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bence hem kafese alışması ve sahiplenmesi, hem de sizleri daha çok tanıması için çıkartmayın.
en az 1 hafta 10 gün kafeste kalsın ancak kafes içinde elinize alışması için eğitimler yapabilirisniz.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yeni Jumbo bir kus aldım yavru. Fakat asla kafeste kalmak istemiyor dışarıda kalmak istiyor.birde çok hareketsiz kaldığı yerde kalıyor ses de çıkarmiyor. Yemde yemiyor.bir de ayakları çok yerden acaba bir sıkıntı mı var yoksa normal mi? Bilgi verirseniz sevinirim
Bebek kuşlar sıkılır kafeste. 3 5 gün çıkarmayın iyice alışsın kafesine ayaklarında bir problem yok gördüğüm kadarıyla

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Benimki de diğer kuşlara göre daha ağır ama sesli ortamda kendi kendine dans yapıyor kıpır kıpır. :D

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kostüm kuşu tüylü bamya 😂 masallah 🧿 alışır zamanla herşeye merak etmeyin yukarıda söylendiği gibi hantal olurlar ama yinede ben sizin kuşun yaramaz olacağını düşünüyorum 😊

EnesGenç

Eski Forumcu
bence hem kafese alışması ve sahiplenmesi, hem de sizleri daha çok tanıması için çıkartmayın.
en az 1 hafta 10 gün kafeste kalsın ancak kafes içinde elinize alışması için eğitimler yapabilirisniz.
Serkan abisinden dediği gibi elinize yem alıyorum kafeste kusunuza vermeye çalışın size alışması icin

Tuba32

Yeni Üye
Serkan abisinden dediği gibi elinize yem alıyorum kafeste kusunuza vermeye çalışın size alışması icin
Kafesin kapağını açar açmaz elime geliyor zaten ☺ama beni sevdiği için değilde dışarı çıkmak için.disarida mutlu.kafese koyarr koymaz bütün kafeste çıkacak yer arıyor gece karanlıkta da aynı. Anlamadım 🤔

Tuba32

Yeni Üye
Kostüm kuşu tüylü bamya 😂 masallah 🧿 alışır zamanla herşeye merak etmeyin yukarıda söylendiği gibi hantal olurlar ama yinede ben sizin kuşun yaramaz olacağını düşünüyorum 😊
İnşallah önceki kuşum Jumbo kirmaydi konuşuyordu ve oldukça hareketliydi.Ne yazık ki 6 yaşının sonuna doğru aniden öldü.O da buydu atayım.

Berk

Paylaşımcı
Birebir aynı durumdayız yaklaşık 7 gün oldu asla kafeste durmak istemiyor bende kafesine alışsın diye 2-3 gündür hiç çıkarmadım kafesin tabanında takılıyor bütün gün yem yemiyor sadece daldarısını kemiriyor…

Tuba32

Yeni Üye
Birebir aynı durumdayız yaklaşık 7 gün oldu asla kafeste durmak istemiyor bende kafesine alışsın diye 2-3 gündür hiç çıkarmadım kafesin tabanında takılıyor bütün gün yem yemiyor sadece daldarısını kemiriyor…
Bende öyle yapayım bari ama gece gündüz bütün tellere tırmanıyor kıpır kıpır durmuyor inşallah alışır 🤲

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok merak ettim siz kaç yaşındasınız? :)