• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anti-tez Kafesler hakkında

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhaba arkadaşlar.

Bax kafesler mi ? PVC , ocb , sunta vb

(sandık ) KAFES SİSTEMLERİ

Bu gibi üretim metotları büyük üreticiler tarafından terk edilmişti.i

Ne kadar özen gösterseniz de yeterli havalanadıma sağlanamadığı için . Akciğerlerdeki ALVEOL KESECİKLERİ İLTİHABI başta olmak üzere solunum yolu hastalıkları görülme riski çok yüksektir .

Mikroklima bölgelerindeki yaşam koşullarından dolayı ayrıca başkaca ciddi hastalıklar ortaya çıkma riski çok yüksektir .

Ayrıca kuşların köşeden , köşeye zıpladıklarında tutunacak bir şey bulamadıkları için düştükleri.Bundan dolayı ciddi depresyonlar görülmektedir .

images (7).jpeg

SANDIK TİPİ HAVA SİRKÜLASYONU AZ OLAN KAFESLERE SIK GÖRÜLEN MANTARLAŞMA
Hastalık ve solunum yolu enfeksiyonların temel nedenlerinin başında gelir .
FB_IMG_1667485246634.jpg
FB_IMG_1667485250951.jpg
@KaradenizPet hocamızın değerli yorumu için bir kez daha teşekkür ediyorum
Pvc kafeslerin tek olumlu yanı görsel olarak göze hoş gelmesi. Dezavantajları ise ;
Kafesin içinde dışkılar , kuş kusmaları , bakteriler ve tozlar cirit atıyor. Temizlemesi zor küçücük kapıdan elinizi oraya sokup temizleyemiyorsunuz. Temizleseniz dahi içinde ki kuş strese giriyor o kadar yakın bir şekilde müdahale ettiğiniz için hele ki yavrulu yumurtalı ise tam sıkıntı.
Statik elektrik yaratıyor ve bu durum hayvanı ve üremesini olumsuz etkiliyor.
Normal galvaniz kafeslere göre bakteri kayar zeminde daha hızlı ilerleyip daha kolay yayılıyor.
Kafesin sadece tek tarafı ışık görebildiği için diğer kafeslere göre ışıksız bir ortam oluyor. İçine led çekebilirsin fakat kuş gidip o kabloyu yiyor herhangi bir elektrik çarpması bile görülebilir Allah korusun.
Özellikle beyaz renk olan pvc ler sararma yapıyor ve ne kadar silerseniz silin geçmiyor.
Tel kafesler de herhangi bir kavga veya anlaşmazlık durumunda dişi , erkek veya yavru özgürce kaçabiliyor fakat pvc kafeste kaçabileceği bir tek ön tel var oradan da zemine atlıyor ve zeminde birbirlerini parçalıyorlar.
O yüzden benim ve bir çok üreticinin tercihi Galvaniz , boyasız kafes olmuştur.

Tel kafesler mi ?

images (9).jpeg
Bax ise neden bax , Tel kafes ise neden tel kafes ?

Yorumları alalım.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Box kafes olarak pvc kafeslerden bahsediyorsunuz sanırım.
Ben sevmiyorum pvcleri. Görünüş olarak göze hitap ediyor ve çok fazla da kirlilik olmaz üç tarafı kapalı olduğu için ama kuşların içinde rahat 3debileceklerini düşünmüyorum. Düşünseniz üç tarafı kapalı sadece önü açık bir yerde yaşam sürdüğünüzü. Bana daral geliyor, kuşlar öyle düşünmez tabi, girdiği ortama ayak uydurur ama dört tarafının açık olması ve istediği zaman istediği tele zıplaması vs. Daha iyi bence. Pvc nin bir artısı da temizlik yönünden daha kolay olması olabilir ama tel kafes şu an için daha iyi diyorum ben.
Hem aksesuar takma yönünden de tel kafes diyorum.

Melisa41

Tutkulu
Resim yükledim arkdaşlar yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ediyorum
Hocam bence bax kafesler kuluçka süresi ve kuşların sakinlige ihtiyaci olduğu hastalik zamanlari için çok ideal veya bircok kuş varsa fakat diğer yandan tel kafesler Kübra hocanin söylediği gibi 3 tarafının kapalı olması açısından bakılırsa daha ideal ama hangisi daha iyi temizlenir karar veremedim 🙂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben her iki kafes türünün de farklı amaçlar için kullanılabileceğini düşünüyorum. Yavru bir kuş alıp büyütürken ortamı tanıması, eve alışması vs süreçlerde tel kafes daha uygun olacaktır. Ama çift olarak üretim amaçlı alınan kuşlar aşırı yabaniyse bizi gördükçe veya etraftaki en ufak harekette ürküyorsa, veya bazı üreticiler mesela balkonda üretim yapıyor, bu durumda etraftaki yabani hayvanların görülmemesi açısından ve kafesin daha sıcak kalması açısından pvc veya ahşap kafes kullanılabilir.

Utku K.

Aktif Üye
Pvc kafeslerin tek olumlu yanı görsel olarak göze hoş gelmesi. Dezavantajları ise ;
  • Kafesin içinde dışkılar , kuş kusmaları , bakteriler ve tozlar cirit atıyor. Temizlemesi zor küçücük kapıdan elinizi oraya sokup temizleyemiyorsunuz. Temizleseniz dahi içinde ki kuş strese giriyor o kadar yakın bir şekilde müdahale ettiğiniz için hele ki yavrulu yumurtalı ise tam sıkıntı.
  • Statik elektrik yaratıyor ve bu durum hayvanı ve üremesini olumsuz etkiliyor.
  • Normal galvaniz kafeslere göre bakteri kayar zeminde daha hızlı ilerleyip daha kolay yayılıyor.
  • Kafesin sadece tek tarafı ışık görebildiği için diğer kafeslere göre ışıksız bir ortam oluyor. İçine led çekebilirsin fakat kuş gidip o kabloyu yiyor herhangi bir elektrik çarpması bile görülebilir Allah korusun.
  • Özellikle beyaz renk olan pvc ler sararma yapıyor ve ne kadar silerseniz silin geçmiyor.
  • Tel kafesler de herhangi bir kavga veya anlaşmazlık durumunda dişi , erkek veya yavru özgürce kaçabiliyor fakat pvc kafeste kaçabileceği bir tek ön tel var oradan da zemine atlıyor ve zeminde birbirlerini parçalıyorlar.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
  • Kafesin içinde dışkılar , kuş kusmaları , bakteriler ve tozlar cirit atıyor. Temizlemesi zor küçücük kapıdan elinizi oraya sokup temizleyemiyorsunuz. Temizleseniz dahi içinde ki kuş strese giriyor o kadar yakın bir şekilde müdahale ettiğiniz için hele ki yavrulu yumurtalı ise tam sıkıntı.
  • Statik elektrik yaratıyor ve bu durum hayvanı ve üremesini olumsuz etkiliyor.
  • Normal galvaniz kafeslere göre bakteri kayar zeminde daha hızlı ilerleyip daha kolay yayılıyor.
  • Kafesin sadece tek tarafı ışık görebildiği için diğer kafeslere göre ışıksız bir ortam oluyor. İçine led çekebilirsin fakat kuş gidip o kabloyu yiyor herhangi bir elektrik çarpması bile görülebilir Allah korusun.
  • Özellikle beyaz renk olan pvc ler sararma yapıyor ve ne kadar silerseniz silin geçmiyor.
  • Tel kafesler de herhangi bir kavga veya anlaşmazlık durumunda dişi , erkek veya yavru özgürce kaçabiliyor fakat pvc kafeste kaçabileceği bir tek ön tel var oradan da zemine atlıyor ve zeminde birbirlerini parçalıyorlar.

Yazan ellerin dert görmesin hocam çok teşekkür ederim

Üst Alt