Merhaba mutasyon mavi bir pakistan papağanım var yaklaşlık 7-8 aylık şu anda. kendisi yüksek ihtimal erkek. çünkü sadece kadınlara ötüyor ve özellikle kadınlara ısırık atıyor. erkeklere hiçbir ısırığı ve ötüşü yok. kendini sevdiriyor çok akıllı. tüyden yeni çıkıyor. ama aldıktan 2 hafta sonra bi alışkanlık edindi. kafesindeyken elimizi görünce çok gerginleşiyor direkt ısırık atıp tıslamaya başlıyor. ilk geldiğinde böyle bi şey yoktu asla. bu arada alalı 2 ay oldu. bu ara çok çok fazla ilgilenemedim ama kafesi hep açık istediği zaman çıkıp gezebiliyor. henüz uçmaya korkuyor çok az zıplayarak uçabiliyor. elimle atıp uçuruyorum fakat hala alışmadı buna ama kanat tüyleri dökülmüştü ondan sanırım daha yeni yeni düzelmeye başladı tüyleri. 1.5 hafta önce yeni bir yeme geçtik delta rasyon nirvana yem. çok övülüyor ve gerçekten de güzel bir yem alıştı ve çok seviyor, yanına da meyveli sebzeli rasyon yem ve hücre yağ besleyicisi aldım 2 günde 1 yemine damlatıyorum. ama bu yeme başladığından beri bilmiyorum alakası var mı kafese yaklaşınca tabanına atlıyor kafesin ve kafeste bir plastik topu var sağa sola fırlatıyor. oyun mu oynuyor bilmiyorum ama çok sinirli görünüyor o şekilde
bunu sabahları da yapıyor bazen ama özellikle kafese yaklaşınca kafesin tabanına zıplayıp bu hareketleri yapıyor. elimi uzatınca da ısırık atıyor. elimi sokup ödül yemi verince hiçbi şey yapmıyor sakinleşiyor. zaten kafes dışında beni bir kere bile ısırmadı asla. bu kafesteki ısırık olayını nasıl çözebiliriz. elimi kafese sokup sevdiği yemleri versem ne kadar sürede alışır buna? kafesteyken ısırmasını istemiyorum çünkü dışarda hiç ama hiç ısırmıyor beni. fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.