• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafesin Uygunluğu Hakkında...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba Sevgili Kuş Sevdalıları,

kuşlarımızın kafesleri (bana göre evleri) hem kuşlarımıza uygun olmalı hem de hijyen olmalıdır. Kuşlarınıza göre kafes alın ki o kafesi ev gibi kabul etsinler. Örneğin küçük bir kafeste beş kuş olmaz. O zaman daha büyük kafes almalısınız. Kuşunuzun kafes aksesuarları kafese uygun bir şekilde yerleştirilmelidir. Lütfen kafeslerinizi boyalı almayın. Muhabbet kuşları hem meraklıdırlar hem de kemirgendirler. Kafeslerini kemirebilirler ve kafesin boyalarını yıpratabilirler. Boyalı bir kafesin kemirip yenmesi başlı başına bir sorundur. Bir de siz daha sonra da kafesin temizlik sırasında kafesin suyla temas ettirdiğinizde buralar paslanır. Bu durum da kuşunuza zarar verebilir. Boyalı kafesler aynı zamanda kuşunuzun gözünü alır ve daha sonra görme sıkıntısı yaratabilir. Bazı kafesler de oksitlenir zamanla. Bu durumlarda hiç geç kalmadan lütfen kafesinizi uygun bir kafesle değiştirin.

Bir diğer konu kafesin hijyen olmasıdır. Kafesinizin ve içindeki aksesuarların en geç haftada bir kere genel temizliğini yapın. Kafes için en uygun ürününü kullanın. Her gün kafes altlığını temizleyin. Aksi halde kuşunuz hastalıklara açık olacaktır. Lütfen bu temizliği ertelemeyin ve bunu bir görev olarak kabul edin. İşte zamanım yok ya da çok yorgunum bahanelerine sığınmayın. Geciktirdiğiniz bir saat bile kuşunuzun hasta olmasına sebep olabilir.

Bu konu üzerinde çok duruyorum. Ancak çevremde ve internette kafeslerin paslı ve oksitli görünce bu konuya hiç üşenmeden değinmeye devam edeceğim. Paslı ve oksitli kafesler ömrünü tüketmiştir. Bunu iyi kavramaya çalışın ve uygun yeni kafesin alınmasının zamanı gelmiştir. Diğer taraftan çevremde maalesef hijyen olmayan kafesler görüyorum. Çok üzülüyorum. Çünkü bu durum kuşlarınıza hastalığın gelmesine davetiyedir. Unutmayın biz ne sunarsak onlara onlar o koşullarda yaşayacaktır. Seçim hakları yoktur. Siz o kuşu evinize alarak ona iyi bakma sorumluluğunu üzerinize almışınızdır.

Saygılarımla

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada bugün kafes temizliği yaptım... Tertemiz oldu... Bicirik oğlum ne şanslı be yavrum... ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emeğine sağlık çok güzel olmuş birde görsel paylaşım olsa daha güzel olacak 😊

Üst Alt