• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafesin içini sıcak tutmak için yöntemleri arıyorum

mert10

Aktif Üye
Merhabalar mutlu haftasonları öncelikle havalar soğuduğundan kuşlarımın odaları gece biraz soğuk oluyor kafes tülü var ama yarım boy geliyor tüllerin tam boylarını bulabilir miyiz? Varsa nerden? Ya da kafesin 3 tarafını kapatacak internetten istemiş olduğunuz örtü vs var mı? Son olarak elektrikli sobayı açıp önüne su koyup odayı ısıtırsam sorun olur mu?

maviscesur

Yeni Üye
Öncelikle kafes tülü bir ısı sağlamaz, herhangi bir kalın polar örtü ile kafesin üç tarafını örtmek daha mantıklı olacaktır . Elektrikli ısıtıcıyı kafese uzak bir konumda açmalısınız aksi halde tehlikelidir. Yatmadan önce odayı ısıtıcı ile ısıtırsınız kafesi de örtü ile örterek ani değişimlerin önüne geçebilirsiniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Polar yeterli olur. Doğalgaz kullanıyorsanız normal ısıda açabilirsiniz.
Gece ve gündüz sıcaklık farkıçok olursa hasta olur kuşlar,ona dikkat edin.

mert10

Aktif Üye
Öncelikle kafes tülü bir ısı sağlamaz, herhangi bir kalın polar örtü ile kafesin üç tarafını örtmek daha mantıklı olacaktır . Elektrikli ısıtıcıyı kafese uzak bir konumda açmalısınız aksi halde tehlikelidir. Yatmadan önce odayı ısıtıcı ile ısıtırsınız kafesi de örtü ile örterek ani değişimlerin önüne geçebilirsiniz
Teşekkür ederim

mert10

Aktif Üye
Polar yeterli olur. Doğalgaz kullanıyorsanız normal ısıda açabilirsiniz.
Gece ve gündüz sıcaklık farkıçok olursa hasta olur kuşlar,ona dikkat edin.
Teşekkür ederim oda sıcaklığı 23 derece falan geceleri öğlenleri de 24 oluyor polar örtü örtüyorum evet doğalgaz kullanıyoruz da bireysel olduğundan diğerleri açmamış ondan kararsız kaldım açmakta açsam da fayda eder mi diye ama haklısınız doğal mantıklı.

reverse

Aktif Üye
YouTube'da izlediğim bir video aklıma geldi. Neden ve nasıl bilmiyorum ama arkadaşın biri köy gibi bir yerde açık havada salma kümes yapmış. İçinde muhabbet kuşları, sultan papağanları ve kanaryalar da vardı sanırım. Üzerlerinde bir çatı yoktu bildiğiniz tel örgü.
Mevsim kış ve video çekilirken kuşların üzerine kar yağıyordu. Kuşlar mutsuz değildi. Ytongdan oyma yuvalarda kuluçkaya yatan çiftler vardı.

Biz de evde kalorifer mi yaksak, polar örtü mü örtsek diye düşünüyoruz. Kaçırdığımız şey ne acaba?

mert10

Aktif Üye
YouTube'da izlediğim bir video aklıma geldi. Neden ve nasıl bilmiyorum ama arkadaşın biri köy gibi bir yerde açık havada salma kümes yapmış. İçinde muhabbet kuşları, sultan papağanları ve kanaryalar da vardı sanırım. Üzerlerinde bir çatı yoktu bildiğiniz tel örgü.
Mevsim kış ve video çekilirken kuşların üzerine kar yağıyordu. Kuşlar mutsuz değildi. Ytongdan oyma yuvalarda kuluçkaya yatan çiftler vardı.

Biz de evde kalorifer mi yaksak, polar örtü mü örtsek diye düşünüyoruz. Kaçırdığımız şey ne acaba?
Aynen öyle hocam valla

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Kaçırdığınız şey şu; o kuşlar yumurta döneminden itibaren o soğuk havada olduğu için o ortama adapte oluyor. Bu yüzden soğuk etki etmiyor. Siz evde beslediğiniz kuşu bir anda soğuk havaya çıkarın sonra neler olacağını görün. Biz evde daha narin şekilde bakıyoruz.

Teşekkür ederim oda sıcaklığı 23 derece falan geceleri öğlenleri de 24 oluyor polar örtü örtüyorum evet doğalgaz kullanıyoruz da bireysel olduğundan diğerleri açmamış ondan kararsız kaldım açmakta açsam da fayda eder mi diye ama haklısınız doğal mantıklı.
Bu yeterli bence.

mert10

Aktif Üye
Kaçırdığınız şey şu; o kuşlar yumurta döneminden itibaren o soğuk havada olduğu için o ortama adapte oluyor. Bu yüzden soğuk etki etmiyor. Siz evde beslediğiniz kuşu bir anda soğuk havaya çıkarın sonra neler olacağını görün. Biz evde daha narin şekilde bakıyoruz.

Bu yeterli bence.
Tamamdır o zaman sağolun teşekkür ederim☺

reverse

Aktif Üye
Evet tabi ki biz kuşlarımızı o şartlara adapte edelim demiyorum. Ev ortamında zaten o şartları oluşturmamız imkansız. Sanırım kuşları hasta eden şey havanın ısısından çok, ısının stabil olmaması.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet tabi ki biz kuşlarımızı o şartlara adapte edelim demiyorum. Ev ortamında zaten o şartları oluşturmamız imkansız. Sanırım kuşları hasta eden şey havanın ısısından çok, ısının stabil olmaması.
Aynen öyle. Ani hava değişimi hasta ediyor, yoksa ister soğukta ister sıcakta olsun sıkıntı olmaz.

papagai33

Aktif Üye

Çok merak ettim kaçmıyorlar mı acaba? Üstü açık ya. Videoyu bulma şansınız var mı? Güzel bir ortam yapmış valla ayrıca size katılıyorum ama sanırım narin besleyince kuşlar da narin oluyor ufak şeylerde strese girip hastalanıyorlar bence.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok merak ettim kaçmıyorlar mı acaba? Üstü açık ya. Videoyu bulma şansınız var mı? Güzel bir ortam yapmış valla ayrıca size katılıyorum ama sanırım narin besleyince kuşlar da narin oluyor ufak şeylerde strese girip hastalanıyorlar bence.
Yt a soğuk havafa muhabbet kuşları diye yazarsanız çıkar. Açık havada salma kafesteler büyükçe.

reverse

Aktif Üye

Üzeri tel örgü ile kapalı demek istedim.
Galiba forumda link paylaşmak yasak. Video eklemek için de geçerli mi bilmiyorum. Bulursam ekleyeyim yasak ise yöneticiler siler.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Üzeri tel örgü ile kapalı demek istedim.
Galiba forumda link paylaşmak yasak. Video eklemek için de geçerli mi bilmiyorum. Bulursam ekleyeyim yasak ise yöneticiler siler.

Video sahibini iyi tanırım bu konuyla ilgili uzunca görüşmüştük👍 aşağıya yiğit kardeşimin uzun zaman önce beni ziyaret ettiği bir anımızın konusunu da ekliyorum☺
Kuşlara gerekli ortamı sağladığımızda ve mevsimini biliyor olması onun adapte olmasını ona göre tedbir almasına sebebiyet veririz👍

Üst Alt