• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafesin altına inip kavga eder gibi ses çıkarmak

ozy

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu platformu oluşturan, burada değerli bilgileri bizlerle paylaşan,bizlere yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.iyi ki varsınız.. 🙏🙏

2 yaşındaki erkek sultan papağanım sürekli kafesin dibine inip biriyle kavga ediyormuş gibi sesler çıkarıyor. Birkaç günce bir video çekmiştim kanadıyla kavga eder gibi hareketler yapıyor beni farkedince durup, tüneğe çıkıyordu.
Şimdi de peçete ile kavga ediyor ve gagasını kafesin tabanına sert bir şekilde arka arkaya vuruyor.
Normalde aşağı inme huyu yoktur. Hasta iken sürekli altını temizleyip,dışkıların fotosunu çekmek için ızgarayı çekmiştim. Ama dikkat ettim dışkılara dokunmuyor. Kenara gidip temiz peceteyi parçalayarak kavga ediyor. Şimdi zorla bu videoyu çekebildim. Sebebi ne olabilir?

Bir kaç gün önce çekilen video..

Bugün çekilen video..

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba dış parazit olabilir.oğlumda dış parazit uygulamadan önce aynısını yaptı. Çığlık kavga hepsi. 🤗🦜🧿

ozy

Aktif Üye
Merhaba dış parazit olabilir.oğlumda dış parazit uygulamadan önce aynısını yaptı. Çığlık kavga hepsi. 🤗🦜🧿
Bilemedim gün içinde gayet iyi konuşur, öter, uçar sadece ara ara inip bu hareketleri yapıyor. Kafasını okşarken bakıyorum ara ara tüylerinin arasına bişey göremedim.😐

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Son zamanlarda değişen birşey oldu mu? Tabana ızgara koyarak dışkıya erişmesini engelleyebilirsiniz. Demet ablanın dediği gibi haşeresi olabilir ilaç kullanabilirsiniz 👍Aslında videolarda pek görünmüyor tünekte bir video görseydik iyiydi 😊

ozy

Aktif Üye
Son zamanlarda değişen birşey oldu mu? Tabana ızgara koyarak dışkıya erişmesini engelleyebilirsiniz. Demet ablanın dediği gibi haşeresi olabilir ilaç kullanabilirsiniz 👍Aslında videolarda pek görünmüyor tünekte bir video görseydik iyiydi 😊
Kavga sesini ve hareketini çekebilmek için bu şekilde gizlice çektim.Beni görünce susuyor ve yukarı çıkıyor.Tünekte normal durduğu için orada çekmek aklıma gelmedi.
Başka bir konu açmıştım hastaydı iyileşti çok şükür.🙏
Beyaz peçete var zeminde haşere olsa peçeteye de düşer mi? Altını çekerken inceliyorum. Bişey görmedim. Hastalık döneminden alışkanlık oldu Sabah akşam kafesin altındaki peceteyi değiştiriyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba çok fazlalaşırsa belli olur zaten. Birde çok çeşit var veya kırmızı siyah bitler. Gece ortaya çıkarlar genelde.elinizde parazit ilacı varsa enseye 1 damla damlatın ve masaj yapın. Tedbir amaçlı. Kafesinde temizleyin lütfen dezenfekte edin herşeyi. Aklınızda soru kalmasın💓🧿🦜çok geçmiş olsun Allah saklasın beklesin inşallah 🧿🦜💓

• Like
Tepkiler: ozy

ozy

Aktif Üye
Merhaba çok fazlalaşırsa belli olur zaten. Birde çok çeşit var veya kırmızı siyah bitler. Gece ortaya çıkarlar genelde.elinizde parazit ilacı varsa enseye 1 damla damlatın ve masaj yapın. Tedbir amaçlı. Kafesinde temizleyin lütfen dezenfekte edin herşeyi. Aklınızda soru kalmasın💓🧿🦜çok geçmiş olsun Allah saklasın beklesin inşallah 🧿🦜💓
Amin🙏
Parazit damlası yokta petshoplarda satılan sprey var evde ama hiç kullanmadım.
Tavsiye edeceğiniz bir damla var mı?
Bide 2 yaşına geldi artık kızgınlık belirtileri olabilir mi diye aklıma geliyor.🤗

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Vilmectin damla var evet kendimde kullanıyorum. Oda olabilir aslında.🦜🦜 Siz enseye 1 damla damlatın masaj yoluyla da ovun yavaşça. . Acımasın canı. Az bişey yakar. Hemde korur dış parazitten.

• Like

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Spreyi hocalarım önermedi bende almıştım ciltte tahriş yapıyormuş ve gözüne kaçarsa sorun oluyormuş. Allah korusun 💓👍🦜

• Like

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vilmectin, zimec, baymec bunlardan birini etrafınızda güvercin ürünleri satan veya veterinerlerden temin edebilirsiniz eğer bulamazsanız bana özelden ulaşın yardımcı olurum ☺

Üst Alt