• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafesim iki çift için uygun mu?

Orcun49

Yeni Üye
Sizce kafesim iki çift için uygunmu aynı yerde yaşarlarmı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Aslında kafesiniz çok güzelmiş. Ama yuvalar çok küçük ve deliksiz. Ayrıca salma kafes üretimi biraz risklidir. Çiftler aynı yuvayı beğenip onun için savaşabişir, o yuvayı ele geçirmek için yuvaya boş bir anda dalıp diğer çiftin yavrularına saldırabilir, yumurtaları kırabilir. Ben olsam 2 üretim kafesi alır, kuşları ayırırdım. Bundan da harika yavru salması olurdu. Tercih sizin

Orcun49

Yeni Üye
Kafesi ortandan ayırsam birbirlerini görmeseler bir çözüm olur mu tünek ve salıncakları var ama bugün çıkarmıştım yukarydaydı tünekler yuvaları görsünler diye aşagı çektim ve sayısını düşürdüm

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafesi ortandan ayırsam birbirlerini görmeseler bir çözüm olur mu tünek ve salıncakları var ama bugün çıkarmıştım yukarydaydı tünekler yuvaları görsünler diye aşagı çektim ve sayısını düşürdüm
Ortadan bolebilir ve yukarı sol çaprazlara birer tahta tünek daha ekleyebilirsiniz 👍 Kafes güzel bende beğendim masallah 😊🧿

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
@Şehmus BAKIR ile aynı fikirdeyim :) ortadan bölünebilir ve o yuvalıklar acilen standart boyda olanlarla değişmeli. Ortadan bölünürse üretim düşünüyorsanız birer tünek yeterli de olabilir.

Orcun49

Yeni Üye
Benimki üretimde ziyade hobi amaçlı ama yuvalıkları içi çok küçük değil iki kuş rahat bir şekilde girebilir ve iki tane havalandırma delikleri var arkasında

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Benimki üretimde ziyade hobi amaçlı ama yuvalıkları içi çok küçük değil iki kuş rahat bir şekilde girebilir ve iki tane havalandırma delikleri var arkasında
O yuvalara plastik folluk sığıyor mu? Folluksuz kesinlikle üretim yapmayınız. Deliğin zararı olmaz. Yuvada, dışkı yüzünden biriken gazların dışarı çıkması lazım. Üstelik sıcak havalar da kapımızda. Sıcak havalarda yuva içi 5 derece civarı daha sıcak olabilir, vu da dışkılardan bakteriyel enfeksiyon ve mantar enf. Larını arttırır

Orcun49

Yeni Üye
İki çift aynı kafeste çiftleşme ihtimali var mı sizce

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvalıklar resimde küçük görünmüş ama oldukça büyük bu yuvalıklar ve Folluklu 😊👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İki çift aynı kafeste çiftleşme ihtimali var mı sizce
Uygun ortam ve destek ürünlerle evet çiftleşebilirler yalnız ortadan ayırmadığınız sürece aynı dişi için savaşan 2 erkek ve akabinde ciddi yaralanmalar görebilirsiniz. Önceden eş tutmuş bile olsalar, o an yumurtlamaya hazır olan dişiye yanaşır erkekler. Ya da erkeğinin diğer dişiye yanaşmasını hazmedemeyen dişi olabilir. Bu kuşların çok sivri gagaları olduğu ve istediklerinde öldürme amaçlı saldırabileceklerini unutmayınız