• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kafese alıştırma

cissyntbox

Yeni Üye
Merhabalar ☺
3 hafta once bir sultan papagani sahiplendim ancak uretici hic kafeste tutmadigi icin bizimki kafes konseptine pek aliskin degil. Ne kafesteki yemlikten mama yiyor (uretici elle besleme+ kayik tabak gibi bir tabakta yemeye alistirmis) ne de aksam uyku haricinde kafese giriyor ki onda da ben zorla sokuyorum ve uzerini ortmek zorunda kaliyorum.
2 haftadir biraz hasta ve istahsiz oldugu icin suyuna gittim, ekstra strese girmesini istemedim. Ama simdi sağlığı epey toparladi ve bu hafta ise donecegim icin kafese ve yemligine yavas yavas alistirmak istiyorum. Bunun icin onerebileceginiz yontem var mi?
Bir de sultan papaganlarinda ötme haricinde cinsiyet ayrimi icin kanatlara bakildigibi okudum ama tam olarak neye dikkat edildigibi bulamadim. 2.5 3 aylik bir yavruda bu yontemle cinsiyet saptayabilir miyiz?

ShadLy

Aktif Üye
Kafesine aışması 10-15 gün civarı sürer ekstra bir şey yapmanıza gerek yok oyuncak alabilirsiniz kafese oynaması için, yemlikten yemeye alışır zamanla. Kanat altı 1 yaşına gelenlerde belli oluyor ve kesin bir yöntem değil. Buraya video atarsanız belki yardımcı olurlar ama ana etken ötüştür.