• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! kafes tabanını nasıl temizliyorsunuz?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşumun kafesi ızgaralı onu rahat değiştiriyorum ancak ızgaradan daha yüksek kalan ve çıkarılamayan taban köşe ve kenarlarını nasıl temizliyorsunuz? Bir keresinde banyoda saç kurutma makinesi ile hava tuttum ama hem kuş korkuyor hem de toz yutabilir. Yani tabanı çıkartmadan kafesi parçalara ayırmadan nasıl temizleyebilirim? Teşekkürler forumdaşlar...

Grpet

Müdavim
Üretici
nasıl bir kafes kullanıyorsunuz

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş kafesin içindeyken mi kurutma makinasını tuttunuz?

AlicanG

Paylaşımcı
Tepsiyi çıkarmadan önce bakıyorum ızgara ve kenarlar kirliyse fırça yardımı ile tepsiye atıyorum sonra tepsiyi temizliyorum.Alt taraftaki plastik kirli ise komple söküyorum, tabanı ızgarası ve tepsi sabunlu bez ile yıkıyorum kağıt havlu ile kurutup takıyorum.Tel kısmı geç kirlendiği için ayda yılda ne zaman olursa dezenfektanla bezi nemlendirip temizliyorum.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşumun kafesi ızgaralı onu rahat değiştiriyorum ancak ızgaradan daha yüksek kalan ve çıkarılamayan taban köşe ve kenarlarını nasıl temizliyorsunuz? Bir keresinde banyoda saç kurutma makinesi ile hava tuttum ama hem kuş korkuyor hem de toz yutabilir. Yani tabanı çıkartmadan kafesi parçalara ayırmadan nasıl temizleyebilirim? Teşekkürler forumdaşlar...
Spatula ile kazıyorum sıcak su döküp yumuşadıktan sonra bulaşık teli aldım 2,3 tane. Top yaptım onla güzelce siliyorum

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu kafesi temizlemekten kolay ne var ki 🤔 tabanıyla birlikte çıkarıp hepsini detaylı yıkayıp kurutun
Kuş hep içinde benim o yüzden alt tarafı çıkartmam biraz sıkıntı olabilir.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sıkıntı olmuyor aşağı inmiyorlar bile benim o tarz kafesin var hiç kaçmadı altını değişirken.
Aynen böyle. Hatta benimki dışarı meraklısı bir kuş olmasına rağmen tam tersine aşağısı çıkınca tedirgin olup yaklaşmıyor. Güzelce yıkayıp havluyla silip kolaysın mis gibi.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
kuşu hiç salmıyor musun. Ben o tarz kafes kullanırken kuşu salıp kafesi komple temizliyordum oda strese girmiyordu daha rahat oluyordu
Salma konusundaki tutukluğu daha önce sizinle paylaşmıştım. 2. tüy döneminde, bir bitsinde tüyü antrenmanlara tekrar başlayacağız. :)

FatihB.

Tutkulu
Bende direkt kafesin aldınız ayırıyorum yıkıyorum yada kuşu salıp kafesin hepsini temizliyorum🙂

EnesGenç

Eski Forumcu
Salma kafeste izgara vardi üstüne yatıyordu üşür hasta olur diye eski kafese almıştım bunda ızgara yok kağıt serdim tabanına bizimki o kağıdı yemiyor her 3 4 günde bir temizliyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
En iyi temizleme taktiği veriyim 😂. Ayağınızla tabana basıyorsunuz tuvalet yada banyoda sıcak suyu dayıyorsunuz. Alıyoruz elinize yer fırçasını dökün sabunu deterjanı fırçalayın mis gibi gülüşler

Üst Alt