• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes tabanına ne konmalıdır

Burcuburcu1

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 😊
Bir komşum kafes tabanına normal toprak koyuyor dışarıdan alıp eliyor ve seriyor.
Sizce iyi mi mantıklı mı?

Burcuburcu1

Aktif Üye
Daha önce hiç görmedim. Ancak bence sağlıklı değil. Kuşlar eve alıştığı için hijyen açısından hastalık vs kapabilir. Ben toprağı tavuk civcivleri için kullanıyordum. Ayrıca dışkı kontrolü açısından iyi olmaz. En iyisi beyaz kağıt ya da kağıt havlu
Evet bende öyle düşünüyorum.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Talaş, mısır granülü gibi şeyler daha sağlıklı. Ancak gine de ben Taha abiye katılıyorum. Dışkı kontrolü en iyi onlar da yapılıyor. Hem erken teşhis için de daha iyi. Ancak onlar yenmiyorsa kullanılmalı. Maalesef ben kullanamıyorum. Kuşum kemiriyor. Dışkı yemediği için ızgara kullanıyorum.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Toprağı öyle veya eleyip koymak doğru degil sebebi de kuşlarımız bazen kafeste kanat çırpıyor heyecanlanıyor bunun sonucunda kuşun veya doğal sebeplerin oluşturduğu hava akışı o tupraktaki tozları havaya saçıyor. Bu saçılan tözlar hem ortama hemde kuşa zarar veriyor. tozu kuş solumak zorunda kalıyor. Solunan tozlu hava kuşta solunum sıkıntıları meydana getirebilir hatta dışkı falan da yapmişsa o toprağa onu soluyan kuşların ciğerlerinde zatüre bile meydana gelebilir sonuç olarak uçuşmayacak şeylerin kullanılması gerekmekte

Burcuburcu1

Aktif Üye
Toprağı öyle veya eleyip koymak doğru degil sebebi de kuşlarımız bazen kafeste kanat çırpıyor heyecanlanıyor bunun sonucunda kuşun veya doğal sebeplerin oluşturduğu hava akışı o tupraktaki tozları havaya saçıyor. Bu saçılan tözlar hem ortama hemde kuşa zarar veriyor. tozu kuş solumak zorunda kalıyor. Solunan tozlu hava kuşta solunum sıkıntıları meydana getirebilir hatta dışkı falan da yapmişsa o toprağa onu soluyan kuşların ciğerlerinde zatüre bile meydana gelebilir sonuç olarak uçuşmayacak şeylerin kullanılması gerekmekte
Açıklamanız için teşekkür ederim efendim sağ olun. Haklısınız.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Açıklamanız için teşekkür ederim efendim sağ olun. Haklısınız.
ben teşekkür ederim. yıllar önce amcamın yaptığı hata geldi aklıma. amcamın süs güvercinleri vardı 2 - 3 çift yumurtalı yavrulu. balkon altına taptığı beton yuvayı bitler ve pireler basınca oda yuvanın tabanına biraz kireç dökmüş. ne yazıkki kuşlar yuvanın içinde kanat çırpınca kireç tozları havaya uçuşmuş ve kuşların hepsi yavrularıyla beraber telef olmuşardı ordan aklımda kaldı kuşların altına toz yapabilecek şeylerin serilmemesi gerektiği

Burcuburcu1

Aktif Üye
ben teşekkür ederim. yıllar önce amcamın yaptığı hata geldi aklıma. amcamın süs güvercinleri vardı 2 - 3 çift yumurtalı yavrulu. balkon altına taptığı beton yuvayı bitler ve pireler basınca oda yuvanın tabanına biraz kireç dökmüş. ne yazıkki kuşlar yuvanın içinde kanat çırpınca kireç tozları havaya uçuşmuş ve kuşların hepsi yavrularıyla beraber telef olmuşardı ordan aklımda kaldı kuşların altına toz yapabilecek şeylerin serilmemesi gerektiği
Anladım çok teşekkür ediyorum sağ olun. Haklısınız kesinlikle doğru.

Üst Alt