• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes önerisi muhabbet kuşu

nickbulamadım

Yeni Üye
2 adet alacağım birini çift kuşlarım için diğerini de yavrular için kullanacağım. Şu an 5 yavrum var yeni yavru gelirse elimdekileri sahiplendirir veya diğer kuşlarımın ihtiyacı için satabilirim. İlk sefer 2 yavru olmuştu yeniler büyünce öncekileri bir tanıdığa sahiplendirmiştim. Şu an kullandığım kafesler tek kuşluk kafesler 30x22 falan o yüzden 45-40, 45-35'lik kafes arıyorum. 60'lık da olabilir. Bütçem adet için 200-300 civarı, iki kafesi aynı anda alamayabilirim, öğrenciyim bütçeyi ayarlamak zor olabilir.
Ben şunları buldum.
1)
1688412737255.png

2)
1688412755914.png

Link paylaşmak yasakmış o yüzden stok kodlarını atacağım. Google'a kopyalarsanız hepsiburada çıkar sadece.

HBCV00001TX74Z

HBCV00002VHW10

Siz nasıl bir kafes kullanıyorsunuz veya öneriyorsunuz ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba çifthaneler güzel mandallarından fazla alın dursun kırılıyor ayrıca taban ızgarası mevcut mu ona dikkat edin

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence 45 lik üretim kafesi alın..üst üste takarsınız. Fiyatları çok pahalı değil. Hatta piyasada ikincielinide bulabilirsiniz. Sahibindene bakın. Mamaist.com da da vardı sanırım inceleyin isterseniz. Izgaralı olmasına dikkat edin. Olmazsa olmazı kız 🤗

nickbulamadım

Yeni Üye
Bence 45 lik üretim kafesi alın..üst üste takarsınız. Fiyatları çok pahalı değil. Hatta piyasada ikincielinide bulabilirsiniz. Sahibindene bakın. Mamaist.com da da vardı sanırım inceleyin isterseniz. Izgaralı olmasına dikkat edin. Olmazsa olmazı kız 🤗
dediğiniz siteye baktım pahalıymış
sahibindene önce bakmıştım güzel bi şey yoktu
Izgara temiz kalması için iyi de olmazsa olmaz mı bilemem :D Izgarası yok attıklarımda. Ben aldım aslında 43 yükseklik 38×25 ama bu 45'likler daha geniştir ve aldığımın ızgarası yok (fotoda vardı) ve çekmecesi çıkmıyor plastiği kırın dedi satıcı ama kırmadım iade edecem, fotoğrafını attığım AtahanPet'i alabilirim ızgarasız olsa da.
Merhaba çifthaneler güzel mandallarından fazla alın dursun kırılıyor ayrıca taban ızgarası mevcut mu ona dikkat edin
mandal dediğiniz ne oluyor, ızgarası yok o modelin ama çifthaneler genelde çekmecesiz oluyor çekmecesizler daha sıkıntı gibi

nickbulamadım

Yeni Üye
AtahanPet olan kafesin satıcısı 30-35 liraya 45×35 tel taban ızgarası satıyormuş bu arada ayrı olarak
Screenshot_2023-07-04-00-29-59-400_com.pozitron.hepsiburada.jpg
Neden şart dediniz bilmiyorum ama atayım dedim 😅

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bakteri yuvası dışkıları yiyip hasta olmamaları için ızgara şart. Bir iki ay sonra kuşumun dışkısı şu şekilde diye konu açmak istemiyorsanız önleminizi en başında almalısınız. Tercih sizin tabii. Ama sağlıklı bir kuş yetiştirmek için bazı önelemleri başında almamız gerekiyor.

Kafes konusunda kesinlikle çekmeceli tavsiye ederim. Kuşları rahatsız etmeden temizlik yapmak için. Aksi taktirde mandallıları söküp kafesi kaldır temizle tekrar tak bir sürü iş. Ve kuşlar için stres. Siz bilirsiniz ben öneride bulundum sadece.

Bahar Y.

Müdavim
Ben çok uzun zamandır 60'lık üretim kafesi kullanıyorum gayet kullanışlı memnunum. Benimki ayaksız çekmecesiz ama ızgaralı, çekmecesiz oluşu çok sıkıntı değil ızgarasız oluşundansa daha iyi. 60'lık alacaksanız ayaksız almanızı öneririm, zira ayaklı olunca kafesleri üst üste koyma gibi durumlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

nickbulamadım

Yeni Üye
çekmecesiz ama ızgaralı, çekmecesiz oluşu çok sıkıntı değil ızgarasız oluşundansa daha iyi.
Izgarayı neden çekmecenin üstünde gördüğünüzü tam anlayamadım. Kağıt falan koyduğumuz için diyorum, onu değiştirince temizlemiş gibi oluyoruz.
Yargılamıyorum, anlamaya çalışıyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Izgarayı neden çekmecenin üstünde gördüğünüzü tam anlayamadım. Kağıt falan koyduğumuz için diyorum, onu değiştirince temizlemiş gibi oluyoruz.
Yargılamıyorum, anlamaya çalışıyorum.
Izgara olmayınca kuşun dışkıyla olan temasını tam anlamıyla kesmiyoruz çünkü, ızgara olmadığı sürece taban malzemesi ne kullanırsak kullanalım dışkıya istediği zaman erişimleri var

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

nickbulamadım

Yeni Üye
evet bahar kardeşim o resimdekinde çekmece yok o yüzden demiştim en önemlisi taban ızgarası
1688495377314.png

Bahsetmedim ancak bunu almıştım, plastik ızgara var gözüküyordu ama ızgarasız geldi, hem ızgarasız olması dolayısıyla hem de çekmecesini çıkartamadığım için iade edeceğim, o yüzden yeni bakıyorum. Bu arada ölçüler 25x38 yanlış yazılmış yükseklik 43.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben 65lik üretim kafesi kullanıyorum.
Bir kere alayı uzun süre dayansın diyorsanız seba kafes alabilirsiniz.

Üst Alt