• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes Kuşları İçin Ecza Dolabı Nasıl Olmalı? (Hazırlanması)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes Kuşları İçin Ecza Dolabı Nasıl Olmalı? (Hazırlanması)

Evimizin neşe kaynağı olan kafes kuşlarımız için gereken tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışırız. Onların mutluluğu ve sağlıkları için emek harcarız. Ancak zaman zaman kuşlarımız onlara ne kadar dikkat etsek te kazalara uğruyor veya hasta olabiliyorlar. Bu gibi acil durumlarda zamanında müdahale edilmesi bir zorunluluktur. Bunun için evimizin bir köşesinde kuşlarımız için bir ecza dolabı bulundurmamız gerekmektedir.

Peki ecza dolabında neler olması gerekiyor? Şimdi bunlara bir göz atalım.

Kuşlarımız için bir ecza dolabında,

• kanamalar ve kesik durumlarında bandaj ve pamuk,
  • gazlı bez,
  • tırnak makası,
  • besleme aparatı,
  • yaranın mikroptan arındırılması için Batikon,
  • terramycin deri kremi,
  • elle besleme maması,
  • kaliteli bir multivitamini,
  • kaliteli bir B vitamini,
  • kaliteli bir probiyotik bulundurulmalıdır.
Ecza dolabınızın yanında mutlaka hasta veya yaralı kuşu kanatlı bir veterinere transfer edilmesi için bir küçük kafes bulundurulmasını önemle tavsiye ederim. Ecza dolabın içinde kanatlı uzmanın adresini ve iletişim bilgilerini gösteren kartı bulundurulması acil durumlarda yararlı olacaktır. Boş zamanlarda kanatlı veterinere gerek duyulmayan küçük durumlar için önceden bilgilenmek faydalı bir davranış olmaktadır. Ama en önemlisi evinizin yakınlarındaki kanatlı bir uzmanın önceden tespiti kuşunuzun acil durumlarında tedavinin ve teşhisin zamanında yapılmasına katkı sağlayacaktır.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açık konuşmak gerekirse böyle bir ecza dolabım yok 😕 ama kesinlikle olmalı minik canlarımız için her şey onların sağlığı için 🙏🏻 eline emeğine sağlık 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güzel ve faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık abi 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elinize sağlık hocam,ben de bir ecza dolabı yapmayı düşünüyorum, çok faydalı bir yazı (y)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eline sağlık abi. Ben Bulut ve Boncuk zamanında alabileceklerimi alıp dolabımı oluşturmuştum. Çok şükür teramisin krem dışında hiçbirine ihtiyacım olmadı şimdilik. 🤗

Üst Alt