• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes Düzeni Önerisi

Yağız Alp

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yok
Merhabalar! Sultan papağanım daha birkaç aylık. Kafesinin boyutu güzel fakat içerisinde neyi nreye koysam diye sürekli düşünüyorum. Şuan kafes düzeni eklediğim dosyada mevcut. Gaga taşı, mineral taş ve kuş kumu mevcut. Yakın zamanda kalamar kemiği de almayı düşünüyorum. Henüz bir bütçe belirlemedim. Her türden önerilerinize açığım. Özellikle kafes düzeni için öneriye ihtiyacım var çok verimsiz görünüyor gözüme.1737449524655133954625734980369.jpg17374495847588106467681141453911.jpg17374496342036578221348925233722.jpg

Batuş

Aktif Üye
Merhabalar, kafes düzeninden önce bu çocuğun dışkısını düzenli takibe almanızı öneririm. Çok normal giiv durmuyor. Değerli arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır. Görsellerde dikkatimi çekti söylemeden edemedim. Probiyotik vs kullanıyor musunuz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar! Sultan papağanım daha birkaç aylık. Kafesinin boyutu güzel fakat içerisinde neyi nreye koysam diye sürekli düşünüyorum. Şuan kafes düzeni eklediğim dosyada mevcut. Gaga taşı, mineral taş ve kuş kumu mevcut. Yakın zamanda kalamar kemiği de almayı düşünüyorum. Henüz bir bütçe belirlemedim. Her türden önerilerinize açığım. Özellikle kafes düzeni için öneriye ihtiyacım var çok verimsiz görünüyor gözüme.Ekli dosyayı görüntüle 76704Ekli dosyayı görüntüle 76705Ekli dosyayı görüntüle 76706
Merhaba dışkısı bakterili idrar yeşil şeffaf olmalı, entrobac probiyotik kullanın 3 gün üst üste
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Geçmezse zeolit tozu kullanmalısınız
Geçmiş olsun
Gerekenler
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler
Zeolit tozu/ kursak sindirim ve bağırsak bakterisini önler, oluşan yok eder
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Yağız Alp

Yeni Üye
Merhabalar, kafes düzeninden önce bu çocuğun dışkısını düzenli takibe almanızı öneririm. Çok normal giiv durmuyor. Değerli arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır. Görsellerde dikkatimi çekti söylemeden edemedim. Probiyotik vs kullanıyor musunuz
probiyotik kullanmıyorum hayır, dışkısına aldığım günden beri çok dikkat etmedim. Fakat davranışlarında da anormal birşey göremiyorum gayet neşeli görünüyor ve hareketli.

Yağız Alp

Yeni Üye
Dostlar bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim yakın zamanda probiyotik ve zeolit tozu temin etmeye çalışacağım. Bunların kullanımı yemine karıştırarak mı oluyor yoksa elle mi verilmeli? Son bir sorum daha olacak kuş kumu olarak grit kuş kumu mu yoksa farklı bir kum temin etmem gerekir mi?

Son düzenleme:

mortsvivants

Paylaşımcı
Dostlar bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim yakın zamanda probiyotik ve zeolit tozu temin etmeye çalışacağım. Bunların kullanımı yemine karıştırarak mı oluyor yoksa elle mi verilmeli? Son bir sorum daha olacak kuş kumu olarak grit kuş kumu mu yoksa farklı bir kum temin etmem gerekir mi?
Kullanmanız gereken takviyeleri aşağıdaki yazıda görebilirsiniz, ek olarak zeolit tozunu da sebzenin üzerine mercimek tanesi kadar serpiyorsunuz günde 1 defa. Gritli kum almanız daha iyi olacaktır, diğerlerinin yarardan çok zararı var. Garden Mix ya da bütçeniz yeterse Versele Laga öneririz

Yağız Alp

Yeni Üye
Kullanmanız gereken takviyeleri aşağıdaki yazıda görebilirsiniz, ek olarak zeolit tozunu da sebzenin üzerine mercimek tanesi kadar serpiyorsunuz günde 1 defa. Gritli kum almanız daha iyi olacaktır, diğerlerinin yarardan çok zararı var. Garden Mix ya da bütçeniz yeterse Versele Laga öneririz

Tamamdır çok teşekkür ederim en yakın zamanda grit kuş kumu ve entrobac probiyotik alacağım iyi akşamlar dilerim 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
probiyotik kullanmıyorum hayır, dışkısına aldığım günden beri çok dikkat etmedim. Fakat davranışlarında da anormal birşey göremiyorum gayet neşeli görünüyor ve hareketli.
İlk zamanlar neşeli görünür, kuşlar hastalığı çok iyi gizler😔iç parazit ise çok sinsidir yavaş yavaş ilerler, zor durumda bırakırlar😔🤲erken tedavi herzaman kurtarıcıdır👍😊

Cicik

Yeni Üye
Bu arada bu konuda adi gectigi icin burdan soruyorum, grit kum aldim ben de ondan koydum, 5bucuk yildir normal kum kullaniyordum. Grit kumu sanki gagasiyla eseleyip aradan sadece beyaz kucuk kum tanelerini yiyor gibi geliyor bana. Alisir mi yoksa bu sekilde az kum yemesi sindirimi icin kotu olmaz mi? @Demet bükay tesekkurler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu arada bu konuda adi gectigi icin burdan soruyorum, grit kum aldim ben de ondan koydum, 5bucuk yildir normal kum kullaniyordum. Grit kumu sanki gagasiyla eseleyip aradan sadece beyaz kucuk kum tanelerini yiyor gibi geliyor bana. Alisir mi yoksa bu sekilde az kum yemesi sindirimi icin kotu olmaz mi? @Demet bükay tesekkurler
Gerektiği kadar yer endişe etmeyin lütfen kafeste meşe odunu kömürü de bulundurun, faydası olur