• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! kafes düzeni hakkında 🦜🐦

meczup123

Yeni Üye
  • Arkadaşlar merhaba. benim bir kaç sorum var. ben 2020 ramazanında bir sultan papağanı sahiplendim ismi cücük
  • . 1-) yalnız kuşta sağlık problemleri var. uçamıyor ve kafasındaki tüy kapsülleri patlayamıyor. ben genetik bir problem olduğunu düşünüyorum bir çözümü varsa yazın lütfen.,
  • 2-) kuş aynı zamanda uçamıyor ve aldığımız kafesin ona uygun olmadığını çok geç anladım sitede ki arkadaşların önerisi üzerine üretim kafesi almaya karar verdim ama iç dizaynı nasıl olmalı karar veremiyorum salıncak da sallanamıyor ama şu uyku hamaklarından alsam nasıl olur ? ,
  • 3-)sadece klasik tüneklerden değil de kumlu tüneklerden de kullanmak istiyorum zararı ya ada zararı var mıdır ?

maddelerle cevap verirseniz memnun olurum bir an önce alışveriş yapmam gerekiyor şimdiden sağ olun 🙌🙌🙌

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz. 🤗

1. Bu konu hakkında kesin bilgim yok, tecrübeli arkadaşlarımız ne kullanmanız gerektiğini yazar.

2.Hiç mi uçamıyor yoksa kafes içinde az yükseklik olsada uçabiliyor mu? Hiç uçamıyorsa tünekleri kafes tabanına yakın koyabilirsiniz. Yem ve suyunuda. Aynı zamanda dinlenme tüneğide koyabilirsiniz. Uyku hamağını tabana gelecek şekilde uzatırsınız alırsanız.

3. Kumlu tünek kullanıp memnun kalanlar var ama ben önermiyorum. Kuşların ayak altını tahriş eder bir süre sonra. Tahta tünekle tırnak bakımını yapar kuşlar.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
-Merhaba kuşun kanat tüylerini atarsanız daha net teşhis konulur.
-İki tahta tünek koyun tünek üstüne salıncak asın.
-Merdiven alabilirsiniz. Zilli oyuncaklardan asın kafese hoşuna gider gaga taşı kalamar kemiği asın. Ayrı bir suluğa grit kum koyabilirsiniz.
-kumlu tünek çok gerekli değil. Tahta tünek olsun yeterli bence.

Emre A.

Tutkulu
60x35 üretim kafesi rahat rahat yeter kendi kafesimden örnek vereyim size akşam eve geçince

Üst Alt