• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes Değişikliği HK.

Emre A.

Tutkulu
Merhabalar,
1-2 aylık yem kırmayı bilen yavru erkek kuşum var ishal geçirdi şuan daha iyi aspur ve ishal ilacı ile dışkısı normale döndü eski kafesinde kalıyor şuan ama yeni geniş bir kafes almıştım 1 hafta bekleyeyim mi güçten düşmemesi için yoksa direkt değiştireyim mi kafesini?

birde 1-2 aylık yavruya yumurta maması verilir mi haftada 1 gün

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Merhabalar,
1-2 aylık yem kırmayı bilen yavru erkek kuşum var ishal geçirdi şuan daha iyi aspur ve ishal ilacı ile dışkısı normale döndü eski kafesinde kalıyor şuan ama yeni geniş bir kafes almıştım 1 hafta bekleyeyim mi güçten düşmemesi için yoksa direkt değiştireyim mi kafesini?

birde 1-2 aylık yavruya yumurta maması verilir mi haftada 1 gün
her kuşun yeni bir ortama alışması zaman alır kimisi 1 saatte kimisi 1 günde alışır keşfeder bence bir süre 2 - 3 gün kadar bekle kuşun kendini bir toparlasın ondan sonra başka kafese al.

Emre A.

Tutkulu
Mama verilir. Mama alışkanlığı özellikle yavru iken verilir. Ancak kuş ishali atlatsın iyice 2-3 gün daha bekleyin. Kafeste oda değişmediği sürece herhangi bir problem olacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etmezse 2-3 gün daha bekleyin.
her kuşun yeni bir ortama alışması zaman alır kimisi 1 saatte kimisi 1 günde alışır keşfeder bence bir süre 2 - 3 gün kadar bekle kuşun kendini bir toparlasın ondan sonra başka kafese al.
hocalarım normal dışkı yeşil içi beyaz oluyor doğru muyum?

Cennet Papaganı

Aktif Üye
hocalarım normal dışkı yeşil içi beyaz oluyor doğru muyum?
normal dışkı verdiğin yeme meyve sebze yemesine mama yemesine göre değişir. sadece yem yiyen kuşta dışkı ne çok açık nede çok koyu yeşil olmalı beyaz kısımı dağılmamış ve krema gibi beyaz olmalı idrarı da saydam olmalı dışkı da sulu olmamalı. yediği yeme veya yiyecege göre değişir dişki misal mama yiyen kuşun dışkısı kahverengi olabilir. çok su içen veya banyo yapan kuşun dışkısı isal gibi çok sulu olur

Emre A.

Tutkulu
hocam birde kafes tülünü taktığımda kuş kafes zeminine iniyor bunun sebebi nedir?

Süleymano

Aktif Üye
Emektar Üye
Ustunu ortmenjzi tavsiye etmem kusta korkuya yol acabilir. Yeni kafesine alabilirsiniz bence sorun olmaz. Ishal ise yumurta mamasi vermeyin biraz toparlasin kendini

Eylül

Yasaklı
Akşamlari uyurken yapiyorsa karananlik ortam aradığındandir. Benim kuşumda yapıyor üstünü şal ile örtunce tekrar tünege cikiyor
Benim kuşun kafesinin üstüne birşey atınca yada kocaman babamın eli falan getirilince korkuyor. Ben de bazen önceden uyuması kolaylaşsın diye yapıyordum, şuan tik olarak kaldı herşeyden korkuyor. Eğitim vermeye çalışıyorum şimdi de. Tavsiye etmiyorum:( İleride benim gibi uğraşabilirsiniz :(

Emre A.

Tutkulu
Benim kuşun kafesinin üstüne birşey atınca yada kocaman babamın eli falan getirilince korkuyor. Ben de bazen önceden uyuması kolaylaşsın diye yapıyordum, şuan tik olarak kaldı herşeyden korkuyor. Eğitim vermeye çalışıyorum şimdi de. Tavsiye etmiyorum:( İleride benim gibi uğraşabilirsiniz :(
ev sıcak olduğu için bende örtmüyorum hocam ışığı kapatmam yeterli oluyor

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Örtü örtünce benim ki de aynı oluyor. Korkuyorlar büyük ihtimalle. Artık örtmüyorum. Yoksa akşam kanatlarını çırparak korkuyla uyanıyor :cry:

Emre A.

Tutkulu
Tedavi küçük kafeslerde daha iyi olur.ustunu örtmeyin üşümez sizinle aynı ortamda
Hocam yaklaşık 4-5 gündür aspur veriyorum ilk günde ilaç vermiştim aspurlar birlikte dışkısı normale döndü. fakat galiba aşırı aspur yemekten dışkısı kahverengiye döndü aspuru normal yem ile karıştırıp mı vereyim yoksa yemeye devam etsin mi?

kahverengiye dönmesi normal herhalde yem yemekten dönüyor sadece diye biliyorum. ishali yok

Emre A.

Tutkulu
Aspurla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Yem karışımında yüzde 50 ye kadar aspur kullanılabilir. Kahverengilikten kastınız nedir resim atabilirmisiniz
İshal olmuştu 4-5 gün aspur verdim yeşildi bugün kahverengi oldu çok yiyor aspuru büyük ihtimalle ondan yarın gözlemleyeceğim atarım