• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafa sallama

Nazmiye07

Paylaşımcı
İyi günler benim kuşum mayıs ayında basilyus kaynaklı bir mantar geçirdi ama sonrasında her ay dışkı tahlili verdik mantar bulgusuna rastlanmadı en son bir bakteriye bağlı olarak kafa sallama hareketi vardı onun dışında da başka bir şey yok sadece baş sallama hareketi devam ediyor dışkısı çok normal yemesi içmesi kilo falan da vermedi bunun sebebi ne olabilir ne yapmam gerekiyor

Nazmiye07

Paylaşımcı
En son ki dışkı tahlilinde bu çıktı 1 hafta antibiyotik baytril kullandık üstüne ben 1 hafta Entrobac kullandım genel olarak iyi ama bu kafa sallamayı ara ara yapıyor kalamar kemiği gaga taşı grit kumu da var kafesde

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba en başta mantar rastlandığında antifungal ilaç kullanıldı mı.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun. Öncelikle mantar tedavisi görüyorsa entroban kesinlikle vermeyin içinde Maya var mantarı arttırır ve mantar içinde ekstra ilaç kullanılması gerekiyor. CampyloBakter Icın Augmentın Antibiyotiğı Daha Iyıdır. Nokta Atışıdır. Veteriner Hekime Tekrar Sorun.

Nazmiye07

Paylaşımcı
Merhaba en başta mantar rastlandığında antifungal ilaç kullanıldı mı.
Evet evet mikostatin ve truflucan kullanıldı 15 günden fazla aralıklı sonra gene baytril kullanıldı her ay dışkı ve boğazdan örnek alınıyor Antalya’da virolog hemde kanatlı veterineri bakan kişi hiç mantar çıkmadı bir daha

Nazmiye07

Paylaşımcı
Merhaba geçmiş olsun. Öncelikle mantar tedavisi görüyorsa entroban kesinlikle vermeyin içinde Maya var mantarı arttırır ve mantar içinde ekstra ilaç kullanılması gerekiyor. CampyloBakter Icın Augmentın Antibiyotiğı Daha Iyıdır. Nokta Atışıdır. Veteriner Hekime Tekrar Sorun.
augmennde kullanıldı ama dediğim gibi mantar geçeli 4 ay oldu testlerdede hiç
Çıkmadı bakteri çıktı enroflaksasin içerikli olması gerekiyor dedi baytril kullandık 1 hafta sonrasında Entrobac kullandık anlayamıyorum niye geçmiyor kilosu hareketti dışkısı iyi sadece ara ara kafa sallıyor acaba tik mi oluştu ya da kursak tahriş oldu ara ara ondan mı yapıyor

Nazmiye07

Paylaşımcı
Mantar varkan de sadece kafa sallama vardı hafif dışkıda bozukluk kusma felan yoktu şimdide yok

Ekli dosyalar

Nazmiye07

Paylaşımcı
Sordum hemen teşekkür ederim hep 30 ml suya 1 damla antibiyotik veriyoruz az mı geliyor acaba bilemiyorum hayvan 4 aydır bir tam düzelemedi bir de antibiyotik ne kadar kullanılmalı sonrasında Entrobac vereyimmi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet evet mikostatin ve truflucan kullanıldı 15 günden fazla aralıklı sonra gene baytril kullanıldı her ay dışkı ve boğazdan örnek alınıyor Antalya’da virolog hemde kanatlı veterineri bakan kişi hiç mantar çıkmadı bir daha
Kullanılan en iyi antifungal ilaçlar ve antibiyotikler kullanılmış. Evet kursak hassasiyeti yaratmış buda dediğiniz gibi davranışsal bir alışkanlık yani tik haline gelmiş olabilir. Burası mühim bu öğürme refleksi yaparken herhangi bir sıvı,salya, yapışık yem taneleri yada ağızda koku, dışkılarda problem yoksa yemesi içmesi keyfi yerinde ise alışkanlık haline getirmiş olabilir.

Nazmiye07

Paylaşımcı
Kullanılan en iyi antifungal ilaçlar ve antibiyotikler kullanılmış. Evet kursak hassasiyeti yaratmış buda dediğiniz gibi davranışsal bir alışkanlık yani tik haline gelmiş olabilir. Burası mühim bu öğürme refleksi yaparken herhangi bir sıvı,salya, yapışık yem taneleri yada ağızda koku, dışkılarda problem yoksa yemesi içmesi keyfi yerinde ise alışkanlık haline getirmiş olabilir.
Keyfi yerinde yem atma koku yok dışkı da gönderdiğim gibi bir süre daha gözlemleyip dışkı örneğine tekrar baktırcam