• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kaçıp Bulunan Kuşun Psikolojisi

selmariza

Yeni Üye
Merhaba, daha önce kayıp kuşum için konu açmıştım bkz. Eskişehir'de Kuşum Kaçtı
kuşum çok şükür bulundu. Evin 70 metre uzağında komşu bulmuş, her yerdeki ilanlara rağmen de 16 gün vermemiş. Damadının ikna etmesiyle kuşu bana teslim ettiler çok şükür.

Ama verene kadar da psikolojisini berbat bir hale getirmişler. Tek etken o değildir tabii ki, sonuçta sokağa çıktı, mekan değiştirdi, 2 hafta bizi görmedi. Hiç olmadığı kadar saldırgan, hayvanı yakalayacağız diye kuyruk tüyleri yolunmuş, kafesin yanına yaklaşınca bile kızıyor. Maalesef bulunduğu gün yavru almıştım. Onu da dövdü bugün. Özetle kuş depresyonda. İlgilenmek, kızdırmadan sevmek, sürekli onunla konuşmak dışında ne yapmalıyım?
bilgilendirirseniz sevinirim.

Not: Fiziksel sağlığı gayet iyi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, gözünüz aydın çok sevindim de komuşunuzun bulup size söylememesi kadar garip bir durum haddimize değil belki ama komuşuluğunuzu gözden geçirin derim yazıktır günahtır. Sizin bu durumda tek yapabileceğiniz zaman tanımak ilgi ve sevginizi eksik etmemek. Zaman geçtikçe toparlayacaktır. Zaten bir avuç canları var çok basit gibi görünsede onlar için çok zor bir durum. Tekrardan geçmiş olsun.

selmariza

Yeni Üye
Merhaba, gözünüz aydın çok sevindim de komuşunuzun bulup size söylememesi kadar garip bir durum haddimize değil belki ama komuşuluğunuzu gözden geçirin derim yazıktır günahtır. Sizin bu durumda tek yapabileceğiniz zaman tanımak ilgi ve sevginizi eksik etmemek. Zaman geçtikçe toparlayacaktır. Zaten bir avuç canları var çok basit gibi görünsede onlar için çok zor bir durum. Tekrardan geçmiş olsun.
Teşekkürler. Bulan kişi ile birbirimizi tanımıyoruz, komşudan kastım 1-2 sokak mesafede oturuyor olmak. İyi niyetli düşünceniz için açıklama yapma gereği duydum.

Zaman tanıyorum zaten. Daha bilgili insanlardan varsa tavsiye rica etmiştim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkürler. Bulan kişi ile birbirimizi tanımıyoruz, komşudan kastım 1-2 sokak mesafede oturuyor olmak. İyi niyetli düşünceniz için açıklama yapma gereği duydum.

Zaman tanıyorum zaten. Daha bilgili insanlardan varsa tavsiye rica etmiştim.
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun 🤲
Fiko kardeşim yazmış zamana bırakmalısın, takviyelerini mutlaka verin, yeniden güven kazanması gerekli, evi odayı biliyor
Kafes için de tutmayın, kuyruğu kopmuş olabilir, çıksın, kapıyı açın, çok fazla ilgi de bunaltır oda içerisinde dolaşsın, en sevdiği yem oyuncak onları verin yesin oynasın, kendi haline bırakın, TV seviyorsa açın, zaman içinde mutlaka düzelecektir😊

Üst Alt