• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo vs Show farkı nedir ?

Müdürneyaptın

Yeni Üye
Merhaba bu fark ile ilgili hiç bir yerde açıklayıcı bir yazı bulamadım. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Jumbo diğer muhabbet kuşu türlerine göre daha iri ve heybetli duranlara denir. Show ise aslına bakılacak olursa jumbo türünün vasıflarıdır alt orta üst olarak üçe ayrılır vasfına göre fiyatı ve görünüşüde değişmektedir, ömürleri diğer kuşlara göre daha kısa olabilmektedir.

Müdürneyaptın

Yeni Üye
Jumbo diğer muhabbet kuşu türlerine göre daha iri ve heybetli duranlara denir. Show ise aslına bakılacak olursa jumbo türünün vasıflarıdır alt orta üst olarak üçe ayrılır vasfına göre fiyatı ve görünüşüde değişmektedir, ömürleri diğer kuşlara göre daha kısa olabilmektedir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için kafamda daha net oturdu sağolun :)

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Rica ederim ne demek, showlar ve jumbolar konusunda uzun bir tecrübe geçmişim yok fakat besleye besleye öğreniyorum. Aklınıza takılan başka bir şey olursa çekinmeden konu açabilir veya özelden yazabilirsiniz öğrendiklerimi sizlerede aktarabilirim. 😇

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Rica ederim ne demek, showlar ve jumbolar konusunda uzun bir tecrübe geçmişim yok fakat besleye besleye öğreniyorum. Aklınıza takılan başka bir şey olursa çekinmeden konu açabilir veya özelden yazabilirsiniz öğrendiklerimi sizlerede aktarabilirim. 😇
Özelden bilgi yok 😄bizde faydalanmak isteriz kardeşim ☺

Müdürneyaptın

Yeni Üye
bebekken tam olarak anlanmıyor sanırım. jumbo veya showların tam olarak tüylereinin kalıbının vs oluşması kaçıncı tüye oturmasında oluyor peki bilginiz var mı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir ek yapmak isterim😊
Show muhabbet kuşları, baykuşlar gibi ağır kanlı dır, bazı makalelerden onlar ile soybağı olduğu söylenir, mutasyon geçirmiş laboratuvar da üretilmiş denilmekte, ne derece doğru bilmiyorum ama beslediğim showlarım hiç hareket etmezdi sadece yem ve su için giderlerdi😊🤲

Müdürneyaptın

Yeni Üye
Bir ek yapmak isterim😊
Show muhabbet kuşları, baykuşlar gibi ağır kanlı dır, bazı makalelerden onlar ile soybağı olduğu söylenir, mutasyon geçirmiş laboratuvar da üretilmiş denilmekte, ne derece doğru bilmiyorum ama beslediğim showlarım hiç hareket etmezdi sadece yem ve su için giderlerdi😊🤲
Evet olabilir tabiki :) ben kuşumu yeni sahiplendim ilk defa iri kuş türlerinden bakıyorum jumbo olarak aldım ultra sakin hiç hareket etmiyor maşallah Jumboları daha hareketli olarak duymuştum oysaki 🙊☺

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bundan 13 sene önce abim üretimini yapıyordu çok ağırlar gerçekten, yani diğer mubişler gibi fıldır fıldır oynamıyorlar ☺

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
bebekken tam olarak anlanmıyor sanırım. jumbo veya showların tam olarak tüylereinin kalıbının vs oluşması kaçıncı tüye oturmasında oluyor peki bilginiz var mı
Anne babasını biliyorsanız anlaşılır. Ben anne babasını bilerek aldım yavrumu ilk tüyden sonra %80 oranında kalıbı oturur.

Kuşunuzun görselini paylaşır mısınız 😇

Son düzenleme: