• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo muhabbetlerim neden ciftleşmiyor?

sinan27

Yeni Üye
2 çift Jumbo muhabbetim var daha önce yavru alınmış kuşlar çok iyi anlasiyorlar dişiler yuvaya sürekli girip çıkıyor çetesi et renginde gözleri iyice kısıldı yani tüm kızgınlık belirtisi var erkekler de aynı sürekli kur yapiyor haftalık yumurta maması veriorum günlük nane ve e vitamini ayrıca Nijer tohumu kullanıyorum ama bu kuşlar 2 aydır ciftlemiyor hiç görmedim dişiler iyice şişti hamile gibi duruyor ama yumurta yok ne olabilir acaba

Bahar Y.

Müdavim
2 çift Jumbo muhabbetim var daha önce yavru alınmış kuşlar çok iyi anlasiyorlar dişiler yuvaya sürekli girip çıkıyor çetesi et renginde gözleri iyice kısıldı yani tüm kızgınlık belirtisi var erkekler de aynı sürekli kur yapiyor haftalık yumurta maması veriorum günlük nane ve e vitamini ayrıca Nijer tohumu kullanıyorum ama bu kuşlar 2 aydır ciftlemiyor hiç görmedim dişiler iyice şişti hamile gibi duruyor ama yumurta yok ne olabilir acaba
Merhaba, çiftlerinizin fotoğrafını görebilir miyiz

Bahar Y.

Müdavim
Kafes konumunuz nedir, yüksekte değilse yüksek bir yere koyunuz, ayak atma kuyruk kaldırma var mı?

sinan27

Yeni Üye
Dişilerin arka kısmı kuyruklari iyice düştü. Kuyruk bölümünde sırt tarafında yumurta şeklinde şişlik var kuyruklari düsuk. 2/ aydır boyleler çoksa ötuyorlar

sinan27

Yeni Üye
Kafes konumunuz nedir, yüksekte değilse yüksek bir yere koyunuz, ayak atma kuyruk kaldırma var mı?
Ayak atma gormedim hiç ama gagasina sürtüyor omzuna vuruyor dişinin. Boş bı odada sessiz gün ışığı alıyor masa üstünde yüksekte kafesler çiftler birbirini görmüyor

Bahar Y.

Müdavim
Dişilerin arka kısmı kuyruklari iyice düştü. Kuyruk bölümünde sırt tarafında yumurta şeklinde şişlik var kuyruklari düsuk. 2/ aydır boyleler çoksa ötuyorlar
Söyledikleriniz yumurta belirtileri fakat video görmekte fayda var👍🏻 2 aydır öyle olmaları yağlanmış olma ihtimallerini getirdi aklıma

sinan27

Yeni Üye
Söyledikleriniz yumurta belirtileri fakat video görmekte fayda var👍🏻 2 aydır öyle olmaları yağlanmış olma ihtimallerini getirdi aklıma
Malesef hafta da bir yulaf da veriyorum yağlanma için taze nane ve marul veriyorum

sinan27

Yeni Üye
Şuan ciftlesmeme için hiç bi sebep yok oda sıcaklığı 26 derece nem de var sürekli islatiyorum yani bakım olarak herşey tamam yanlarını günde 1kere sadece 15 dk giriyorum su yem başka bişey yok ele bile alınmıyor hiç yer değişikliği yok

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Şuan ciftlesmeme için hiç bi sebep yok oda sıcaklığı 26 derece nem de var sürekli islatiyorum yani bakım olarak herşey tamam yanlarını günde 1kere sadece 15 dk giriyorum su yem başka bişey yok ele bile alınmıyor hiç yer değişikliği yok
Merhaba, kuşlar kaç yaşında? Ayrıca kafesleriniz bu kuşlar için çok küçük. Arada mesafe olacak ve ara kısımda uçabilecekleri yer kalacak şekilde 2 tüneğin karşılıklı olduğu kafes sisteminiz olmalıydı. Tek tünekte otura otura yağlanmış duruyorlar. Katkılarınız neler? Bir de birikmiş dışkılarını beyaz kağıt üzerinde görelim

sinan27

Yeni Üye
Merhaba, kuşlar kaç yaşında? Ayrıca kafesleriniz bu kuşlar için çok küçük. Arada mesafe olacak ve ara kısımda uçabilecekleri yer kalacak şekilde 2 tüneğin karşılıklı olduğu kafes sisteminiz olmalıydı. Tek tünekte otura otura yağlanmış duruyorlar. Katkılarınız neler? Bir de birikmiş dışkılarını beyaz kağıt üzerinde görelim
Kuşlar 1 yaşında kafesler 45/lik aslında büyük kafes daha önce yavru aldım 2 tünek vardı dişiyi sikistiramiyirdu erkek onun için tek tunege düştürdum

sinan27

Yeni Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların yeri değiştiyse , mevsimsel tüy değişimi olduysa, yağlanma oluştuysa ve dışkıda protein fazlalığı gördüm kuşları bir inceleyin bir yerinde tümör ur var mı? Kilo kontrolü yapın bize bildirin popo kısmına üfleyerek video çekip ekleyin bakalım sebepler çok olur bunu anlamamız için gözlemlememiz gerekiyor bu yüzden size sorarak değerlendirme yapıyoruz

sinan27

Yeni Üye
Kuşların yeri değiştiyse , mevsimsel tüy değişimi olduysa, yağlanma oluştuysa ve dışkıda protein fazlalığı gördüm kuşları bir inceleyin bir yerinde tümör ur var mı? Kilo kontrolü yapın bize bildirin popo kısmına üfleyerek video çekip ekleyin bakalım sebepler çok olur bunu anlamamız için gözlemlememiz gerekiyor bu yüzden size sorarak değerlendirme yapıyoruz
Yavru aldım yaklaşık 3 ay olacak sonra tüy girdiler ayırma yaptık 20 gün kadar. Sonra birleştirdik yer değişimi olmadı hiç kuşlar genel anlamda sağlıklı tümör tarzı bı şişlik yok hiç bir yerinde. İlginç olan sürekli yuvaya girip çıkıyor dışı de erkek de hiç bı problem görünmüyor. E vitamini ve seleyum veriorum haftalık bakımında da hiç değişkenlik olmadı yem yemeleri de sorunsuz ishal hiç olmadı çok ilginç geliyor çiftleşme olmaması ama dişilerin hamilelik belirtisi veriyor olmaları hatta kuyruk sekmesi bile var iki çiftte de

Bahar Y.

Müdavim
O zaman ortamda onları korkutan bir şey vardır, güvenmedikleri için çiftleşme ve yumurta görülmüyor olabilir, tabi kuluçka konusunda tecrübe sahibi hocalarımız daha iyi bilirler

sinan27

Yeni Üye
O zaman ortamda onları korkutan bir şey vardır, güvenmedikleri için çiftleşme ve yumurta görülmüyor olabilir, tabi kuluçka konusunda tecrübe sahibi hocalarımız daha iyi bilirler
Yer degisikli yapsam da daha kotu olur bu sefer oraya alışmaya çalışacaklar iki çift var ikiside aynı dönem yavru verdi şuan ikiside aynı durumda aynı anda tüy e girdiler çiftler.cok ilginc

Bahar Y.

Müdavim
Yer degisikli yapsam da daha kotu olur bu sefer oraya alışmaya çalışacaklar iki çift var ikiside aynı dönem yavru verdi şuan ikiside aynı durumda aynı anda tüy e girdiler çiftler.cok ilginc
Odada herhangi bir değişiklik oldu mu yeni bir ürün aldınız mı mesela

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hiç değişiklik olmadı herşey aynı
Kalsiyum+d vitamini +mineral takviyesi yapıyor musunuz? Kafeste mineral blok var mı? Kuşların mineral ve kalsiyum depoları boşaldıysa yumurta yapmazlar. Hatta yumuşak kabuklu ya da mineral eksikliğinden anormal oluşumlu yumurta varsa içeride çıkaramazlar da ve en tehlikelisi budur

Videolarını görebilir miyiz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@sinan27 Ben de jumbo ve show jumbo muhabbet kuşu üretiyorum. Yeni foruma eklediğim makaleme göz atar mısınız rica etsem? Kuşları birebir gören sahipleri olarak, yanlış ya da eksik yaptığınız bir şey vsr mı diye ipuçları bulabilirsiniz makalede.