• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jumbo kuşumun cinsiyeti

Süslü

Yeni Üye
Kafamı karıştırdılar birazda hareketsiz bir kuş o yüzden değiştirsem çok alışmadan demiştim teşekkürederim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
alışır elinize dal darı alıp ,içerde yaklşmasını bekleyin sabırla

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
resme göre erkek ama ceresinde kahverengi tonları da görüyorum, ışık yada resim mi yanıltıyor acaba.
İlaveten kuş neden uçamıyor, tüy kanat sorunu mu var? Uçmadığını/uçamayacağını bilerek mi sahiplendiniz?

Süslü

Yeni Üye
resme göre erkek ama ceresinde kahverengi tonları da görüyorum, ışık yada resim mi yanıltıyor acaba.
İlaveten kuş neden uçamıyor, tüy kanat sorunu mu var? Uçmadığını/uçamayacağını bilerek mi sahiplendiniz?
Buradaki bir formda paylaşmıştım kanatları eksik demişlerdi tüyleri çok zayıf kalitesiz duruyor birde jumbo olduğu için biraz büyük bir kuş buğday çimlemesi vermeye başladım B vitamini calsiyum veriyorum mama hazırlıyorum 4.5 yıl yaşayan bir çekoslavak bir erkek kuşumuzu vardı çok cana yakın konuşan hareketli ondan sonra bu kuş biraz farklı geldi uçamadığını bilmiyorduk onun için üzülüyorum uçması için uğraşıyorum zor bir süreç tekrar bir foto yollıyım birde ona bakın

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Buradaki bir formda paylaşmıştım kanatları eksik demişlerdi tüyleri çok zayıf kalitesiz duruyor birde jumbo olduğu için biraz büyük bir kuş buğday çimlemesi vermeye başladım B vitamini calsiyum veriyorum mama hazırlıyorum 4.5 yıl yaşayan bir çekoslavak bir erkek kuşumuzu vardı çok cana yakın konuşan hareketli ondan sonra bu kuş biraz farklı geldi uçamadığını bilmiyorduk onun için üzülüyorum uçması için uğraşıyorum zor bir süreç tekrar bir foto yollıyım birde ona bakın
yeni resmi yandan ve arkadan çekersen, hatta mümkünse kanadının bir tanesini yelpaze gibi açıp resim çekebilirsen çok daha belirleyici olur.
Eğer kanatlarındaki özellikle uçuş tüylerinde kalıcı bir sıkıntı varsa düzelmesi yani uçması biraz zor.
eğer kalıcı bir rahatsızlığı varsa ve yeni aldıysan değiştirmelisin.

Süslü

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 15193
yeni resmi yandan ve arkadan çekersen, hatta mümkünse kanadının bir tanesini yelpaze gibi açıp resim çekebilirsen çok daha belirleyici olur.
Eğer kanatlarındaki özellikle uçuş tüylerinde kalıcı bir sıkıntı varsa düzelmesi yani uçması biraz zor.
eğer kalıcı bir rahatsızlığı varsa ve yeni aldıysan değiştirmelisin.
Ekli dosyayı görüntüle 15193Ekli dosyayı görüntüle 15194Ekli dosyayı görüntüle 15195Ekli dosyayı görüntüle 15194Ekli dosyayı görüntüle 15196

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
uçuş tüylerinde eksilmeler var, bu kronik olabilir, imkanınız varsa değiştirin, yoksa biotin takviyesi gerekebilir.
Diğer kanadındaki uçuş tüylerinde de eksik var gibi

Süslü

Yeni Üye
Biraz vijdan yapıyorum galiba Allah bu kuşu nasip etmiş diye düşünüp ama bu kuş sanki ısınamadım bize geri verince kuş için birşeyler yaparlar ı yani mutsuz olmasını istemiyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Biraz vijdan yapıyorum galiba Allah bu kuşu nasip etmiş diye düşünüp ama bu kuş sanki ısınamadım bize geri verince kuş için birşeyler yaparlar ı yani mutsuz olmasını istemiyorum
tamamen kişiye bağlı, işin ticari kafasındaysa sizden alıp başkasına satacaktır, ama vicdan kısmındaysa mutlaka takviye yapacaktır.
karar tamamen sizin, eğer geri vermeyecekseniz forumda kanat problemleri ile alakalı birçok yararlı bilgi var, faydalanabilirsiniz.

Üst Alt