• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Japones yavru kuşum kafasını geri atıyor güvercinler de meydana gelen sallabaş hastalığından şüpheleniyorum yardımcı olur musunuz.

Bahar Y.

Müdavim
İlk defa böyle bir kare görüyorum, kafa döndürme var mı yoksa sadece böyle mi yapıyor? Dışkısının fotoğrafınıda atar mısınız

Doğan_bilen

Aktif Üye
Kafa döndürme var ve videosu da var ama foruma atabilir miyim bilmiyorum dışkısı normal eğer ulaşabileceğim bir yer varsa video atabileceğim atayım görün uçamiyor uçmaya çalışınca takla atıyor

Bahar Y.

Müdavim
Kafa döndürme var ve videosu da var ama foruma atabilir miyim bilmiyorum dışkısı normal eğer ulaşabileceğim bir yer varsa video atabileceğim atayım görün uçamiyor uçmaya çalışınca takla atıyor
Yüksek ihtimal dediğiniz gibi salmonella sallabaş olmuş, streamable.com dan video ekleyebilirsiniz

Doğan_bilen

Aktif Üye
Teşekkür ederim yanında 1 tane de kırmızı göz albino yavrum var 3 aylık bulaşma riski falan olur mu acaba ?

Doğan_bilen

Aktif Üye
Tamamdır ama nasıl tedaviye başlıcam tedavi yöntemi hakkında kimse birşey demedi ayrıca benim bildiğim kadarıyla sağlıklı kusta koyu yeşil dışkı olmaz

Bahar Y.

Müdavim
Koyu yesil olmaz ama siyaha yakın mı olur? Çok şükür 2 kuşumda sağlıklı iki dışkıda onlara ait forumada sordum hastalık olmadığını söylediler.
Enroflaksasin. Etkili bir ilaç gerekebilir. Dışkı fotografida yollayın
Tuğrul hocam gerekli etken maddeyi söylemiş, temin edin kullanım şekli söylenir.
Bizim amacımız size yardımcı olmak, sonuçta elimize bir şey geçmiyor, tamamen hayvan sevgisinden kaynaklanan bir yardımlaşma, kuşunuza zarar vereceğini düşündüğümüz bir fikir önerilmez, ki zaten kuşun hasta olmadığını düşünseydiniz buraya konu açmazdınız değil mi? Sallabaş ciddi bir hastalıktır, savunma tarzı cümleler yapacağınıza harekete geçin derim, geçmiş olsun :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benim düşüncem kuş mutasyon olduğu icin kan ağır basiyor olabilir. Başıma gelmişti ama bu tarz değil yan tutuyordu yem vs yiyordu sıkıntı olmuyordu

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Salmonella gibi bu arkadaşa katılıyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu hastalık erken tedavi edilmeme sonucu kuş ölür. Dışardan bir yerden kapmıştır. Balkonda vs bakıyorsanız eğer başka kuş gelmistir yanına diye dusunuyorum . Veya bakteri yoluyla kapılan bı hastalık. Tuğrul hocamın dediği ilaçta olur Gentamin adlı ilacında çok iyi olduğunu duydum. 4 gün boyunda 2 ölçek ağızdan verebilirsin. Ayrıca ilaç tedavisi bittikten sonra vitamin yutturman gerekli depomin di sanırım onuda 1 ölçek ağızdan 4 gün sonra verirsin

Doğan_bilen

Aktif Üye
Koyu yesil olmaz ama siyaha yakın mı olur? Çok şükür 2 kuşumda sağlıklı iki dışkıda onlara ait forumada sordum hastalık olmadığını söylediler.

Tuğrul hocam gerekli etken maddeyi söylemiş, temin edin kullanım şekli söylenir.
Bizim amacımız size yardımcı olmak, sonuçta elimize bir şey geçmiyor, tamamen hayvan sevgisinden kaynaklanan bir yardımlaşma, kuşunuza zarar vereceğini düşündüğümüz bir fikir önerilmez, ki zaten kuşun hasta olmadığını düşünseydiniz buraya konu açmazdınız değil mi? Sallabaş ciddi bir hastalıktır, savunma tarzı cümleler yapacağınıza harekete geçin derim, geçmiş olsun :)
Ben savunma tarzı cümleler kullanmıyorum sadece bildiğim şeyi söyledim bende de 3 kuş var 3üde sağlıklı Allah'a şükür veterinerlere sordum japoneslerde gen farkından dolayı kafalarında kan toplandığı için kafasını geri atarmiş ama muhabbet kuşunda ilk defa başıma geldi. Sağol

Doğan_bilen

Aktif Üye
Benim düşüncem kuş mutasyon olduğu icin kan ağır basiyor olabilir. Başıma gelmişti ama bu tarz değil yan tutuyordu yem vs yiyordu sıkıntı olmuyordu
Aynen öyle bunun da yem yemesinde Su icmesinde bir sıkıntı yok gen ağır olduğu için bu şekilde olur 2 haftaya falan düzelir dediler ama ben yine de bir tedaviye başlamak istiyorum