• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İzne gidicem kuşumu götürmelimiyim yoksa birine mi bırakayım.

Kubos2247

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşum yavru erkek yemleri kırmayı öğrendi kırabiliyor. 15 gün oldu alalı baya alıştı bana izne gidicem 2 gün sonra yaklasık 6 saatlik yol otobüsle gidicem 10 günlük iznim muhabbet kuşumu götürmelimiyim yoksa birine mi bırakmalıyım otobüste üşürmü sıkıntı olurmu yardımcı olur musunuz ☹

Kubos2247

Paylaşımcı
Kafesin etrafını sadece tepesinde hava boşluğu kalacak şekilde streçle kapatıp üstüne duruma göre ek olarak bir bataniye vs sararak götürebilirsiniz. Ama güvenerek bırakabileceğiniz biri varsa bırakabilirsiniz
Daha 15 gündür benimle baya bi alıstı bana daha 1 aylık falan, yetişkin erkek kusu olan bir arkdas var ona bıraksam sonra sıkıntı yasarmıyım yoksa kus beslemeyen birine mı bıraksam

Extreme_MAD

Aktif Üye
Daha 15 gündür benimle baya bi alıstı bana daha 1 aylık falan, yetişkin erkek kusu olan bir arkdas var ona bıraksam sonra sıkıntı yasarmıyım yoksa kus beslemeyen birine mı bıraksam
Yetişkinse rahat vereceğini düşünmüyorum. Yem yemesine izin vermez ama ayrı kafeslerde durucaksalar sıkıntı olmaz.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Anladığım kadarıyla kuşunuz yeni gelmiş ve size yeni yeni ısınmış, herkes benimle aynı fikirde olmayabilir ama benim tavsiyem yanınıza almanız olur. Neden diye sorabilirsiniz cevaplayayım; kuşunuz yeni gelmiş belli bir alışma sürecini yeni atlatmış dolayısıyla size tamamen alışmamıştır. Bırakıcağınız yerde başka bir kuş olucakmış ve orda ki kuşla eğer anlaşılırsa (10 gün yeterli bir süre anlaşmaları için) ve tekrar ayrılırsa bocalayacağını düşünüyorum ben. Evet yol biraz zorlayabilir sizi ancak eğer doğru şekilde git/gel yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız bana kalırsa.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kusura bakmayın da bişey daha sormak istiyorum otobusle gidicem götürsem sıkıntı olur mu yanımda
10 gün kalacağınız için taşıma kafesi pek iyi olmaz kuşunuz için küçük boylardan olan kafesten elinizde var ise onunla getirip götürebilirsiniz, otobüsler genelde klimalı oluyor pek ısı sorunu olmaz diye düşünüyorum ancak yine de sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Havalar soğumaya başladı ve kuşlar hassas canlılar eğer sıcaklık sorununa dikkat ederseniz bence sıkıntı yaşamazsınız ☺

Kubos2247

Paylaşımcı
10 gün kalacağınız için taşıma kafesi pek iyi olmaz kuşunuz için küçük boylardan olan kafesten elinizde var ise onunla getirip götürebilirsiniz, otobüsler genelde klimalı oluyor pek ısı sorunu olmaz diye düşünüyorum ancak yine de sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Havalar soğumaya başladı ve kuşlar hassas canlılar eğer sıcaklık sorununa dikkat ederseniz bence sıkıntı yaşamazsınız ☺
Battaniye yada carsafa sarsam zaten 5-6 saatlik mesafe var birine bırakmak hiç istemiyorum ölür diye korkuyorm sanırım götürecegım kucuk kafesim var almıştım 🙂

Kubos2247

Paylaşımcı
Anladığım kadarıyla kuşunuz yeni gelmiş ve size yeni yeni ısınmış, herkes benimle aynı fikirde olmayabilir ama benim tavsiyem yanınıza almanız olur. Neden diye sorabilirsiniz cevaplayayım; kuşunuz yeni gelmiş belli bir alışma sürecini yeni atlatmış dolayısıyla size tamamen alışmamıştır. Bırakıcağınız yerde başka bir kuş olucakmış ve orda ki kuşla eğer anlaşılırsa (10 gün yeterli bir süre anlaşmaları için) ve tekrar ayrılırsa bocalayacağını düşünüyorum ben. Evet yol biraz zorlayabilir sizi ancak eğer doğru şekilde git/gel yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız bana kalırsa.
Teşekkür ederim benim düşüncelerimi okudunuz bende aynısını düşünüyorum o yüzden götürmek istiyorum açıkçası daha yeni alıstı bana elime omzuma gelmeyi ögrndi ucmayıda yeni kesfetti uçuyor Baska yere bıraksam sıkıntı yasıcam gbi geliyor

Üst Alt