• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İzmir'de Veteriner Hakkındaki İddialar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

myk

Yeni Üye
Merhabalar, muhabbet kuşum öldükten sonra uzun zamandır bu foruma uğramıyordum. Burada konum vardı İzmir'e uçakla muhabbet kuşumu veterinere getirmiştim. En iyisi orası diye İzmir'de bir veterinere getirip muhabbet kuşumu maalesef kaybetmiştim.

Şimdi asıl konuya gelecek olursak. Bu veteriner ile ilgili ortada bir takım iddialar var.

Bulut kuş aynı veterinere gidiyor ve Cuma sabah yoğun bakıma alınıyor. Akşama doğru haber alırsınız diyorlar. Sahibi aynı gün telefon ile arayarak bilgi almak istiyor ve Bulut'un durumunu soruyor. Hoca sağlık sorunları nedeni ile çıktı diye cevap alıyor. Israrla Bulut nasıl diye sormasına rağmen kaçamak cevaplar veriyorlar. Bulut bizimle şeklinde cevaplar alıyor. Sahibi Cumartesi gelip görmek istediğini söylüyor. Müsaitliğimiz yok ancak Pazartesi görebilirsiniz diyorlar. Israr edince hocaya danışalım diyorlar. Cumartesi sabah hoca arayıp kuşun durumunun ağır olduğunu her an beyin kanaması geçirebileceğini söylüyor. Hoca buraya gelmeniz ne kadar sürer diye soruyor. Sahibide 1 saat şeklinde cevap veriyor. Yolda henüz 20-25 dakika geçiyor ki yardımcıları arayıp Bulut'u kaybettiklerini haber veriyor. Sahibi veterinere vardığında Bulut'u veriyorlar. Ancak kuşun gözleri içine çökmüş ve kurumuş haldeydi.

- Hoca kuşda kırık var demesine rağmen sahibi kuşu öldükten sonra farklı veterinerlere gösteriyor ve kırık olmadığı ortaya çıkıyor.
- Kuşda mantar olmamasına rağmen antifungal ilaç veriliyor.
- Sahibi veteriner'in kendi ürettiği ilaçlar yüzünden kuşunun öldüğünü düşünüyor.
- Sahibi kuşu bıraktığı gün (Cuma) öldüğünü ancak pazartesiye kadar oyalayıp yoğun bakım ücreti almak istediklerini düşünüyor. (Yarım saat içinde gözlerinin o hale geleceğini düşünmüyor.)
- Sahibi kuşun ölümünün veterinerin yanlış tanısı sonucu olduğunu düşünüyor.
- Veterinerin instagram hesabının takipçilerinin bot takipçi olduğunu sorgulayıp öğreniyor.
- Veterinerin aldığı ödüllerin para karşılığında alınabilindiğini öğreniyor.

Bu olaydan sonra sahibi kendi instagram hesabında konuyu hem anlatıyor hemde benzer şeyleri yaşayanlar tarafından bir sürü mesajlar alıyor ve bu mesajlarıda kendi hesabında yayınlıyor. Hoca hakkında öğrendiği herşeyi paylaşmak istemiyor çünkü takipçileri bunları okursa hakaret ve küfür sonucu karşı tarafın dava açacağını düşünüyor. Daha bir sürü şey var herşeyi tek tek yazmayacağım. İnstagram hesabından sizde konuyu görebilirsiniz.

Sahibinin instagram hesabı
/bulut_lovebird/

Bende muhabbet kuşumu Perşembe günü 5 gün yoğun bakıma bırakmıştım. Aradığımızda durumu stabil şeklinde cevap alabiliyorduk sadece. Nedense 5. gün kuşu kaybettik. Bu olaylardan sonra benimde içime tabi bir kurt düştü. Parasında değilim kuş için elinden geleni yapmışsa yine bir şey demiyorum ama kendi ilaçlarını kullanıyor ve kuşlar üzerinde deney yapıyor gibi iddiaları görünce bu konuda da emin olamıyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz benzer şeyler yaşayanlar varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Doğacı

Eski Forumcu
Öldü mü?Kuş ne de güzelmiş 😞❤

Son düzenleme:

eceyasemin

Aktif Üye
Bu konu hakkında hesap sahibi ona ulaşmanızı istedi rica etsem o sayfaya yazar mısınız ?

• Like
Tepkiler: myk

eceyasemin

Aktif Üye
Bu soruyu ona attım bana bi ulaşabilir mi dedi

• Like

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Bu bulut kuş olayını biliyorum ve o veterinerin ismide Burak uçar.
Bu forumda en iyi veterinerler isimli bir forum acmislardi ve orada bir kaç kişi burak ucarinda ismini yazmıştı ama anlamamıştım bu kuşlar üzerinde deney yapan onları öldüren veteriner nasıl en iyi olabilir ? Emin olun hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil o adamın sayfasında paylaştığı o ödüllerin hepside parayla satın alindi

eceyasemin

Aktif Üye
Eğer öyle bi sıkıntı varsa isminin kaldırılması daha doğru olur bence hiç kimsenin canı yanmaz

• Like

Ayseberil

Yeni Üye
Evet bu olayı ben de biliyorum.
O ödüllerin hepsi paraylaydı
Kuşları kendi ilaçlarıyla denek yapıyor. Kendi kuşu olan egenin bile ayağında morluklar vardı. Birde ege resimde mutlu gözükmüyordu. Ki bilir daha kimlere böyle eziyet yaptı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konu sahibi acınızı anlıyorum mart ayında onca yol gidip kuşunuzu götürdünüz çare aradınız elinizden geleni yaptınız ve herşeye rağmen maviyi kaybettiniz 😞söz konusu olan veteriner ve hasta sahiplerini tanımam konuyu daha önce duydum lâkin iddalar doğru mu değil mi onu bilemeyiz.Bir arkadaşımız veteriner tavsiyesi bu forumda verilmiştir demiş biz bu tavsiyeleri kendimiz vermiyoruz konu yerinde duruyor açıp bakabilirsiniz bugün ben istanbuldaysam güvendiğim bildiğim kanatlı uzmanına yönlendirme yaparım ali bursa'da veli izmir'de ayşe balıkesir de fatma ankara da deneyimlediği veterineri tavsiye eder.Forumun bu konuyla hiçbir ilgisi yoktur kanatlı uzmanı tavsiyesi vererek canların acil müdahale edilmesi ve iyi olması için mücadele etmekteyiz.Kuşu kanatlı uzmanına götürdüysek bu ölmiycek anlamına gelmez ki hastalar ya iyileşir yada ölür Doktor'un görevi müdahale etmek önce teşhis sonra tedavi süreci başlar bu süreçte kaybetmek de vardır demek istediğim lütfen eleştiri yaparken tek taraflı yapmayalım herşey duyduğumuz gibi değildir..Ben bu yazıda taraf tutmuyorum sadece emin olmadığım hiçbir konuda iddaa etmeyelim diyorum. Forum kuralları gereği ile link paylaşımı yasaktır ve konu eleştirilere kapalıdır Konu Kilit... Anlayışınız için teşekkürler 🙏

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt