• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takas Edelim (İzmir) Erkek muhabbet kuşum

Umut tekdemir

Aktif Üye
yaklaşık 2.5 aylık erkek muhabbet kuşum beni çok ısırdığı için takas etmek istiyorum herhangi bir muhabbet kuşu olur cinsiyeti erkek olursa iyi olur düşünen varsa numaramı verebilirim image.jpgimage.jpg

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İstanbulda olsaydı ben alırdım ödediğiniz ücretiyle. Bence siz kuş yerine ısırmayan başka bir hayvan besleyin. Kuşların yüzde 70 i ısırır. Onlara bakmak sevgi işi, tuttuğu zaman elimi kanatmadan bırakmayan kuşlarım var. Yine de ısırıyor, kanatıyor diye hayatta vermem başkasına. Onlar benim canım. Umarım bu güzelliği de hemen sahiplenen biri çıkar.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İlk defa ısırdığı için elden çıkartılmak istenen bir kuş görüyorum. Dişi kuşların hepsi ısırıyor. Onları ne yapacaksın?

Umut tekdemir

Aktif Üye
İlk defa ısırdığı için elden çıkartılmak istenen bir kuş görüyorum. Dişi kuşların hepsi ısırıyor. Onları ne yapacaksın?
ilk defa değil ki geldiği günden beri böyle bir iki kere ısırsa vermezdim herhalde ilk defa kuş baktığım için ne yapıcağımıda anlamadım ben kuşu eğitemiyorsam vermem daha iyi olur diye düşünüyorum cinsiyetide erkek olarak değiştireyim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
ilk defa değil ki geldiği günden beri böyle bir iki kere ısırsa vermezdim herhalde ilk defa kuş baktığım için ne yapıcağımıda anlamadım ben kuşu eğitemiyorsam vermem daha iyi olur diye düşünüyorum cinsiyetide erkek olarak değiştireyim
Biliyorum erkek olduğunu. Elinizden hergün yem yedirdiniz mi?

Umut tekdemir

Aktif Üye
Biliyorum erkek olduğunu. Elinizden hergün yem yedirdiniz mi?
1 haftada 3 kere yedirdim elimde ama sadece bi kerelik aynada kendisini görüp benim elimi ısırdı bende hemen elimi çektim o zamandan beri ısırıyor anladı tabi korktuğumuzu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aynasını çıkarın ve kafes içinde elinizi sabit tutarak elinizden korkmasını önleyin. Birkaç gün sonra kafesten yemliğini alın ve üç dört saat sonra elinizle yem yada dala darı vererek elinizden yemesini sağlayın. Böylelikle elinize alışır. Ama aynayı kesinlikle çıkarın.

Umut tekdemir

Aktif Üye
Aynasını çıkarın ve kafes içinde elinizi sabit tutarak elinizden korkmasını önleyin. Birkaç gün sonra kafesten yemliğini alın ve üç dört saat sonra elinizle yem yada dala darı vererek elinizden yemesini sağlayın. Böylelikle elinize alışır. Ama aynayı kesinlikle çıkarın.
kafeste ayna yokki salonda kocaman başka uçuracak yerde yok odalar küçücük salondaki aynaya gidiyor salınca kafes içine elimi sokmaya çalıştığım an ısırıyor ısırmasa çok kolay olacak zaten

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk defa derken, kuşun ilk defa ısırmasından bahsetmemiş @Rodiena, böyle bir olaya ilk defa denk geliyorum anlamında demiş. Yani bence de ısırdığı için değiştirmek mantıklı değil. Başka alacağınız kuş da ısırırsa ısırmayanı bulana kadar değiştirecek misiniz? Bir de şöyle bir gerçek var, ısırmasından korktuğunuzu hisseden ve onu olduğu gibi sevemediğinizi, sırf sizinle oyun oynasın kendisini sevdirsin diye aldığınızı anlayan her kuş ısıracaktır. Dişi veya erkek fark etmez. Burada değiştirmeniz gereken şey bence kuş değil, tutumunuz

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bence sizin acele karar vermeyip sakince düşünmeniz gerekiyor. Tabi herşeyde olduğu gibi...

Umut tekdemir

Aktif Üye
İlk defa derken, kuşun ilk defa ısırmasından bahsetmemiş @Rodiena, böyle bir olaya ilk defa denk geliyorum anlamında demiş. Yani bence de ısırdığı için değiştirmek mantıklı değil. Başka alacağınız kuş da ısırırsa ısırmayanı bulana kadar değiştirecek misiniz? Bir de şöyle bir gerçek var, ısırmasından korktuğunuzu hisseden ve onu olduğu gibi sevemediğinizi, sırf sizinle oyun oynasın kendisini sevdirsin diye aldığınızı anlayan her kuş ısıracaktır. Dişi veya erkek fark etmez. Burada değiştirmeniz gereken şey bence kuş değil, tutumunuz
haklısınız bilmiyorum ya kafam çok karıştı keşke bu kadar korkak olmasaydım soksaydım parmağımı kafese benimle oyun oynayıp kendini sevdirsin diye almadım aslında hiç bi beklentimde yoktu onu besleyecektim rahat bırakacaktım konuşacaktık tek istediğim birazcık sevmek zaten ısırmasa sevdiğimde azıcık sevip bırakırım şuan bakıyorum ısırmayı bırakacakmı diye ama yok bulamıyorum depresyona girdiğim bildiğiniz 🙄

Maviş Paşa

Tutkulu
4 kuşum var 4üde ısırıyo 😂 hayatta sevdirmezler. Erkek muhabbet ile papağan acıtmıyor pek 5-6 aylık olunca hiç ısırmadı bile. Dişi kuş Öyle alıştı ki sırf ısırmak için geliyor bana. Kolye küpe toka onlarla oynar arada ısırır ben burdayım diye elimi sıkarım ısırınca acıtmasın diye nerde yumuşak yer var orayı bulur kanatana kadar ısırır. Elimi kolumu görsen kim yaptı bunları dersin 😂
Benim kuzenimde ısırıyo diye değiştirdi bu kuş diğerinden de fena oldu 😂 gelen gideni aratır derler 🙄
Çok küçük daha alışır zamanla. oyuncak ver. Kürdan ver uclarının sivri yerini kes. yastık fermuarı ver. Tırtıklı çok güzel oynuyorlar Benimkiler.

Umut tekdemir

Aktif Üye
4 kuşum var 4üde ısırıyo 😂 hayatta sevdirmezler. Erkek muhabbet ile papağan acıtmıyor pek 5-6 aylık olunca hiç ısırmadı bile. Dişi kuş Öyle alıştı ki sırf ısırmak için geliyor bana. Kolye küpe toka onlarla oynar arada ısırır ben burdayım diye elimi sıkarım ısırınca acıtmasın diye nerde yumuşak yer var orayı bulur kanatana kadar ısırır. Elimi kolumu görsen kim yaptı bunları dersin 😂
Benim kuzenimde ısırıyo diye değiştirdi bu kuş diğerinden de fena oldu 😂 gelen gideni aratır derler 🙄
Çok küçük daha alışır zamanla. oyuncak ver. Kürdan ver uclarının sivri yerini kes. yastık fermuarı ver. Tırtıklı çok güzel oynuyorlar Benimkiler.
topu var zilli kürdanda veriyim bari 😂

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
benim kuşlar ellerimi parçalıyor ama kızdıklarında benim hoşuma gidiyor:)

Umut tekdemir

Aktif Üye
bir tek ben korkuyorum sanırım aslında bugün jiç ısırmaya çalışmadı kafese elimi götürdüm nişi yapmadı şimdi kafesi açtım uçtu yere kondu geziniyor yerde

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
bir tek ben korkuyorum sanırım aslında bugün jiç ısırmaya çalışmadı kafese elimi götürdüm nişi yapmadı şimdi kafesi açtım uçtu yere kondu geziniyor yerde
Gelişme yaşamaya başladınız, lütfen bozmayın. 3-5 günde değil birkaç ayda oturacak istediğiniz düzen. Önceki kuşunuz daha uysal bir karaktere sahipmiş size hemen alışmış, ama bu yavrunuz sizden önceki sahibi tarafından elle tutulmuş olabilir, anne babası evcil olmayabilir, veya sadece kendi karakteri olabilir, alışma sürecini zor atlatan bir kuş demek ki. Ama şimdi size tam alışmaya başlamışken sahip değiştirirse daha büyük bir travmaya maruz kalmış olur ve bir dahaki sahibine hiç alışamayabilir, bütün hayatını korkarak ve mutsuz geçirir 😢

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Elin ne kadar acırsa da kanarsa da elini çekme. Kuş elini ısırırsa, ısırması durunca bırak ve odadan çık, ben böyle okudum araştırdım ama olayı çok daha iyi bilenler var onlar daha iyi bilir tabiki

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
6 yaşındaki dişi kuşumla 6 aydır aşk yaşıyoruz 5 bucuk sene bir fiil ıstırdı ki gözyaşı akıtır :)