• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Izgarasız üretim kafesini ızgaralı hale getirmek

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba arkadaşlar,
Elinizde tabanı ızgaralı olmayan, üretim kafesiniz varsa (45,50,55,60,65 cm vs) ve ızgara arayıp bulamıyorsanız, size kafesinizi nasıl ızgaralı hale getireceğinizi anlatacağım. Biliyorsunuz ki kuşun dışkıyla temasını mümkün olduğunca azaltmalıyız. Çünkü kuşun taşıdığı tüm bakteri, virüs, mantar, protozoa ve parazitler dışkıyla atılır. Hele ki kuşlarımız yavruluyorsa, en büyük tehlikelerden biri anne babanın yuvaya dışkı bulaşmış ayaklarla girmesidir. Yavru kuşların bağışıklığı olmadığından, ebevenlerin dışkısı yavrular için hastalık kaynağıdır.
Gerekenler:
Üretim kafesi
pense
Galvanizli tel (hırdavatçılardan)

Üretim kafesinin altındaki tablayı çıkarınız. Tablayı yerinde tutan, en altya tel bir bölüm var. Pense yardımıyla tellerin tutan kısımlarını açarak kafesten çıkarıyoruz. Çekmeceyi tutması için hırdavatçıdan aldığımız galvanizli tellerle 2 ya da 3 tane kuşak atıyoruz. Telleri kafese monte ediyoruz yani. Çekmeceyi yerine oturtup çekmece üstüne, alttan çıkardığımız ızgarayı pense ile geri monte ediyoruz. Artık ızgaralı üretim kafesimiz var 😊 Not: Yöntem kendi buluşum değildir. Fayda sağlaması dileğiyle...

Ekli dosyayı görüntüle 43597Ekli dosyayı görüntüle 43598Ekli dosyayı görüntüle 43599Ekli dosyayı görüntüle 43600Ekli dosyayı görüntüle 43601Ekli dosyayı görüntüle 43602

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam fikirler harika, maliyetsiz ve pratik. çok teşekkür ederim 👏🏻👏🏻👏🏻 peki ya bu şapşiklerin ızgaraya rağmen dışkıya ulaşmalarını nasıl engelliyoruz. Izgarayı yükselteyim dedim kafes içine sığmıyor 🤷🏼‍♀️

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam fikirler harika, maliyetsiz ve pratik. çok teşekkür ederim 👏🏻👏🏻👏🏻 peki ya bu şapşiklerin ızgaraya rağmen dışkıya ulaşmalarını nasıl engelliyoruz. Izgarayı yükselteyim dedim kafes içine sığmıyor 🤷🏼‍♀️
Rica ederim. Beğenmenize sevindim. 😊 Telin Sivri uçları arkadan dışarı çıkacak. Sığar o. İyice yükseltmek isterseniz, kafes kapısının ordaki yatay demire monte etmek lazım ama kafes daralır o zaman. Altta çok dışkı, mama artığı birikmeden temizlemek en iyisi 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğinize sağlık. 🌹
İleride belki lazım olursa diye not ettim bu paylaşımınızı. Gerçi ızgarasız kafes almayı düşünmem ama ne olacağı belli olmaz. 😊