• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul İSTANBUL - Papağan sahiplenmek istiyorum

mesut511

Yeni Üye
Merhaba,

İstanbulda yaşıyorum, evimde bir yıldır beslediğim sultan papağanım ne yazık ki yanına arkadaş olarak pet shoptan aldığım arkadaşında hastalık olması sebebi ile öldü. Aldığım kuşta hastalık varmış ve ne yazık ki ikisinide kaybettim. veteriner 3 gün müşahedeye alalım dedi ama ne yazık ki olmadı.
o sebep ile artık pet shop dan almak istemiyorum.

Büyük kafesi, antibakteriyen kafes altlığı vs. ile bakılacak bir can sahiplenmek istiyorum. cennet papağanı türleri çok inatçı bir yapıya sahip olduğundan onun dışında bir tür olursa sahiplenip bakmak istiyorum. Onun ile ilgili kendime güvenemiyorum malesef.

İstanbulda sahiplendirmek isteyen var ise iletişime geçebilir.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Maşallah çok tatlı bir bebiş. Cinsiyeti henüz anlaşılmaz diye biliyorum ileri de melodik ötüş olursa erkek tek tip öterse dişidir ama tabi Sultan sahibi arkadaşlarım size yardımcı olurlar. Sağlıklı ömrü olsun 🌸

mesut511

Yeni Üye
Çok önemli değil bahtımıza ne çıkarsa artık :) çok hareketli ve şimdi bile çok şapşik yerinde durmuyor :) daha önce hiç bebekten beslememiştim önerisi veya kritik bir uyarısı olan var ise alabilirim. Sokularak uyumayı sevdiği için dibe bir şey koydum birde yem kırmayı öğrensin diye dal darı koydum. Uyuması için üzerini örttüm kenar açık dikkat etmem gereken başka birşey varmıdır acaba

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tohumları kırabilir düzeye geldiyse ki sanki gelmiş gibi daldarının yanına kanarya yemide verin. Gerekli takviyeleri de şimdiden sipariş edin. Kafes düzeni ve diğer başka detayları arkadaşlarım yardımcı olurlar.

mesut511

Yeni Üye
Bunlara ilaveten bir şey almam gerekirmi. Birde kabuksuz muhabbet kuşu vermem uygun olurmu vardı evde ondan. İlave olarak kalamar kemiğide var.

Ekli dosyalar

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Ballı kraker vermeyin zararlı paketi açmadıysanız geri verin. Dal darı kızıl temiz edebilirsiniz bitince. Kızıl dal darı protein bakımından daha yüksek
Spreyi kesinlikle kullanmayın vücudunu tahriş eder

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bu vitaminleri tavsiye ederim ense damlası mutlaka yapılmalı

mesut511

Yeni Üye
Bu vitaminleri tavsiye ederim ense damlası mutlaka yapılmalı
Çok teşekkürler, şimdiden alayım ben bunlardan.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bunlara ilaveten bir şey almam gerekirmi. Birde kabuksuz muhabbet kuşu vermem uygun olurmu vardı evde ondan. İlave olarak kalamar kemiğide var.
Kabuksuz yemi ister muhabbet kuşu olsun ister Sultan olsun önermem. Kabuk kırmak onların doğasında var. Sürekli kabuksuz yemle beslenen kuşlarda gaga eğriliği tembelliği gibi sorunlarla karşılanabilir. Ayrıca yemi kabuk çevreliyor tutuyor kabuksuz da bakteri oluşumuna toza kire açıktır. Velhasıl sonuç itibariyle ekstra durumlar yoksa hastalıktan ötürü yemden düşmediği sürece vs kabuklu yem en uygunudur.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Kabuksuz yemi ister muhabbet kuşu olsun ister Sultan olsun önermem. Kabuk kırmak onların doğasında var. Sürekli kabuksuz yemle beslenen kuşlarda gaga eğriliği tembelliği gibi sorunlarla karşılanabilir. Ayrıca yemi kabuk çevreliyor tutuyor kabuksuz da bakteri oluşumuna toza kire açıktır. Velhasıl sonuç itibariyle ekstra durumlar yoksa hastalıktan ötürü yemden düşmediği sürece vs kabuklu yem en uygunudur.
Teşekkür ederim Aslı hocam yazmayı atlamışım🌸

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Moderatör tarafında düzenlendi:

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Demet hocamız daha iyi bilir tabi ki ama ben tüy döneminde 3 günde bir, 1 damla veriyorum.Tüyleri eksik olan kuşlarımda bunu sürdürüyorum tüyler sağlıklı hâle gelene kadar.Formmix'i kullanmayı bayağı seviyorum kısaca😅bu bebişe de iyi geleceğini düşünüyorum.Uygulama olarak yağı şırıngaya çekin,iğne kısmını çıkartıp plastik kısımla ağzına bir damla damlatın.Dilinin ucuna damlatırsanız o kendi yutar.Direkt boğaza dökünce ciğerine kaçabilir dikkatlice içirin.

mesut511

Yeni Üye
Bendekine zorla mama yediriyorum bende anlamadım. Kursağı boş, mama isteme sesini çıkartıyor 5 ml içiyor gerisini mecburen kursaktan besliyorum zorla. Hayır korkuyorum da kursaktan beslerken daha önce hiç bebiş beslemedim. Kutuya koydum üşümesin diye durmuyo kafes istiyor çıkmaya çalışıyor mecburen geri kafese çıkardım. Sadece kutuda bir ara tek ayak üstünde duruyordu, ayağına baktım sonrasında sıkıntı falan yok, basması kuvvetli, ayağın gücüde yerinde ilk defa yaptı sonrada yapmadı öyle birşey. Sıkıntı yoktur değil mi?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bendekine zorla mama yediriyorum bende anlamadım. Kursağı boş, mama isteme sesini çıkartıyor 5 ml içiyor gerisini mecburen kursaktan besliyorum zorla. Hayır korkuyorum da kursaktan beslerken daha önce hiç bebiş beslemedim. Kutuya koydum üşümesin diye durmuyo kafes istiyor çıkmaya çalışıyor mecburen geri kafese çıkardım. Sadece kutuda bir ara tek ayak üstünde duruyordu, ayağına baktım sonrasında sıkıntı falan yok, basması kuvvetli, ayağın gücüde yerinde ilk defa yaptı sonrada yapmadı öyle birşey. Sıkıntı yoktur değil mi?
Merhaba 5 ml mama yeterli, üşüyordu sıcak tutun acıktık a kursak boş aldıkça besleyin günde 3/4 defa
Onlar doyduğunu bilmez😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok dolu kursağı sabaha kadar beslemeyin lütfen, aşırı dolu😔
Kızıl darı verin önüne bırakın
Olmadı yuvalık alın içine koyun sıcak olur

mesut511

Yeni Üye
Merhaba 5 ml mama yeterli, üşüyordu sıcak tutun acıktık a kursak boş aldıkça besleyin günde 3/4 defa
Onlar doyduğunu bilmez😊🤲
Zaten üşümesin diye kafese aldım ama hem kalorifer hem klima evün maşallahı var. 🤣 12 ml verdim ben aldığım yetiştirici 2.5 şırında ver demişti. 12.5 ml yani fazlamı sizce

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zaten üşümesin diye kafese aldım ama hem kalorifer hem klima evün maşallahı var. 🤣 12 ml verdim ben aldığım yetiştirici 2.5 şırında ver demişti. 12.5 ml yani fazlamı sizce
12,5 ml patlar yavru lütfen vermeyin tekrar bu besleme 1 günlük günahtır zafiyet geçirir, kursağı patlar Allah korusun😔😔
Kusar soluk borusuna kaçar sindiremez😔
Çok rica ediyorum yapmayın birdaha benimde yavrularım var 3 ml besliyorum