• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı İspinoz yavrusu

Muhammed demir

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar benim bir bengal çiftim vardı ve geçenlerde beş adet yumurta yumurtladılar ve dört tanesi çıktı ama bir tanesi çıkmadı ve yavrular yaklaşık bir haftalık oldular ve oldukça sağlıklıydılar ve dün çiftime kaynamış yumurta verdim ama sabah kalktığımda bir yavru aşağı düşmüş ve hiç beslenememiş diğer ikisi ise ölmüş bende yerdeki yavruyu kaldırıp yeniden yuvaya koydum ve şu anda iki tane yavrum var sizce kuşlar beslerler mi yoksa yavruları alayım mı acil cevap verin

Sati

Tutkulu
Merhaba, kursaklarını kontrol edin boş ise siz beslemelisiniz.

Muhammed demir

Yeni Üye
Kursakları dolu ama sizce diğer iki yavru verdiğim yumurta yüzünden ölmüş olabilirler mi

Sati

Tutkulu
Sanmıyorum anaçlar yemiş anladığım kadarıyla.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kursakları dolu ama sizce diğer iki yavru verdiğim yumurta yüzünden ölmüş olabilirler mi
Merhaba geçmiş olsun
Sıcaktan olabilir
Bu günlerde özellikle yaz mevsiminde kuluçka malesef anaçları bunaltır, strese sokar bakmak istemezler
Bahar mevsimi en iyi kuluçka zamanıdır

Sati

Tutkulu
Merhaba geçmiş olsun
Sıcaktan olabilir
Bu günlerde özellikle yaz mevsiminde kuluçka malesef anaçları bunaltır, strese sokar bakmak istemezler
Bahar mevsimi en iyi kuluçka zamanıdır
Hocam o kadar haklısınız ki, say say bitmiyor mevzular bendeki unsurda;
Maşallah bi yem yiyorlar bi su içiyorlar normalde sevmem ama çocuklar deniz istiyor, bu yaz götüremedim ve götüremeyeceğimde.
Dışarıda bi işimiz oluyor 3-4 saat evde yokuz eve bi geliyoruz koca yemlik yemişler haklılar bebe besliyorlar sonuçta
Ben 5 tane yemlikte koysam kafes o kadar alır anca yetişmeyeceği belli o nedenle bu yaz deniz veya evden uzaklaşmak yok :) ve yazın kuluçka da yok :D

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam o kadar haklısınız ki, say say bitmiyor mevzular bendeki unsurda;
Maşallah bi yem yiyorlar bi su içiyorlar normalde sevmem ama çocuklar deniz istiyor, bu yaz götüremedim ve götüremeyeceğimde.
Dışarıda bi işimiz oluyor 3-4 saat evde yokuz eve bi geliyoruz koca yemlik yemişler haklılar bebe besliyorlar sonuçta
Ben 5 tane yemlikte koysam kafes o kadar alır anca yetişmeyeceği belli o nedenle bu yaz deniz veya evden uzaklaşmak yok :) ve yazın kuluçka da yok :D
Ayarlayın artık yaz mevsimi ilk kuluçka harici olmasın, oda haziran yada ağustos sonu olmalı😊🤲siz gitmezseniz de aileniz az da olsa gitsin😊🤲

Sati

Tutkulu
Ayarlayın artık yaz mevsimi ilk kuluçka harici olmasın, oda haziran yada ağustos sonu olmalı😊🤲siz gitmezseniz de aileniz az da olsa gitsin😊🤲
Ayarlayacağız hocam bundan sonrasında artık kuluçka işlerini, ama normal şartlar da da gönderemem iki ayaklı bebeler 40 derece ateşle hastalar, küçük oğlum 3 yaşında crp 130 ateş 41 gördük bu durumda deniz vs çok sıkıntılı olabilir düşüncesindeyim. Çok detay varda hem yazmaya üşendim hem kafanızı şişirmeyim şimdi :D

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayarlayacağız hocam bundan sonrasında artık kuluçka işlerini, ama normal şartlar da da gönderemem iki ayaklı bebeler 40 derece ateşle hastalar, küçük oğlum 3 yaşında crp 130 ateş 41 gördük bu durumda deniz vs çok sıkıntılı olabilir düşüncesindeyim. Çok detay varda hem yazmaya üşendim hem kafanızı şişirmeyim şimdi :D
Estağfurullah bizde büyüttük emek ister sonuçta insan yetişiyor, benim çocuklarım gündüz iyi gece hastalanırdı🤲
Rabbim şifa versin inşallah kardeşim
Crp 130 enfeksiyon var, ateşte tetikliyor,
KBB olabilir, üst solunum yolu olabilir
Mutlaka gösterin,

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
2-3 yaş çocuklarında burun ve kulak kanalı birbirine çok yakındır ufak bir bakteri mikrop kulağa sıçrar, orta kulakta özellikle enfeksiyon yapar, yaş büyüdükçe bu aralık açılır, ateşli hastalık riski düşer😊

Sati

Tutkulu
Estağfurullah bizde büyüttük emek ister sonuçta insan yetişiyor, benim çocuklarım gündüz iyi gece hastalanırdı🤲
Rabbim şifa versin inşallah kardeşim
Crp 130 enfeksiyon var, ateşte tetikliyor,
KBB olabilir, üst solunum yolu olabilir
Mutlaka gösterin,
Hocam maşallahınız var Rabbim nazarlardan saklasın 🤲 🤲 ,
Sizin asıl meslek nedir merak ettim açıkcası, kuşların fizyoloji haricinde insana da baya hakimsiniz Maşallah Suphanallah 🤲 🤲 🤲
Aynen benimkiler de gündüz iyi gece hasta, hastanelerdeçok zaman geçirdik
Kortizonlu antibiyotikli iğnelerden cocuklar bayıldı artık
2 Gün önce çocuk uzman doktorumuz acile gelmişti saolsun, Bugun de buyuk ateşlendi mevcut hekim uzmanın yazdıgını hem dozunu ayarlayamam hem yazamam yetkim yok diyor bakalım sabahlayacaz bugun belliki :) Bizim uzmanda şehir dışında Hayırlı işler diyorum ne diyim :D

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sizin asıl meslek nedir merak ettim açıkcası, kuşların fizyoloji haricinde insana da baya hakimsiniz Maşallah Suphanallah 🤲 🤲 🤲
2 Gün önce çocuk uzman doktorumuz acile gelmişti saolsun, Bugun de buyuk ateşlendi mevcut hekim uzmanın yazdıgını hem dozunu ayarlayamam hem yazamam yetkim yok diyor bakalım sabahlayacaz bugun belliki :) Bizim uzmanda şehir dışında Hayırlı işler diyorum ne diyim :D
Emekli hekimim ben😊pediatri ve pedagog ( yan dal)
Emekliyim ama😊😊

Sati

Tutkulu
İçimden geçmedi değil tıbbi bir alan olduğu :),
Dilsiz derdini anlatamayan kullara derman olmaya çalışıyorsunuz.
Rabbim afiyetli ömürler nasip etsin, nasiplisiniz de maşallah burda 100 lerce belki 1000 lerce kişiden dua alıyorsunuz.
Rabbim daim etsin, ecrini misliyle versin Âmin 🤲 🤲 🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hekimler sağlam basmak zorunda, her zaman söylerim teşhis tam olmalı ve tedavi netleşmeli varsayım ile tedavi olmaz çok yanlış olur
Size yanlış gelen uzman tarafından doğru yapılmıştır, %1 dahi riske girmez çünkü dalı değildir
Ortapedi göze müdahale etmez, sadece yönlendirir😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İçimden geçmedi değil tıbbi bir alan olduğu :),
Dilsiz derdini anlatamayan kullara derman olmaya çalışıyorsunuz.
Rabbim afiyetli ömürler nasip etsin, nasiplisiniz de maşallah burda 100 lerce belki 1000 lerce kişiden dua alıyorsunuz.
Rabbim daim etsin, ecrini misliyle versin Âmin 🤲 🤲 🤲
aaaa çokk çokk teşekkür ederim Rabbim razı olsun sizden de😊🤲
Sağlık sıhhat afiyet versin inşallah cemicümlemize🤲🤲sağolun

Sati

Tutkulu
Hekimler sağlam basmak zorunda, her zaman söylerim teşhis tam olmalı ve tedavi netleşmedi varsayım ile tedavi olmaz çok yanlış olur
Size yanlış gelen uzman tarafından doğru yapılmıştır, %1 dahi riske girmez çünkü dalı değildir
Ortapedi göze müdahale etmez, sadece yönlendirir😊
Çok haklısınız.
Yazı yazarken duygu aktarımı olmadığı için yanlış anlaşılmalara sebebiyet doğurabiliyor.
Aksine bana da yanlış gelmedi, sevindim işgüzarlık ta yapabilirdi, mesai dışında uzman doktor bulamamaya yakınıyorum aslında, buna da şükür elhamdulillah dünya da neler oluyor, bizim şikayetlenmemiz bile yanlış aslında tövbeler olsun.

Üst Alt