• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İşler Çok Karıştı Ne Yapmam Lazım

Cafer Kuş

Aktif Üye
Dişi kuşum 19 mayısta ilk yumurtasını yaptı dün ise 6. yumurtasını 2 3 gün önce yumurta kontrolü yapmıştım hepsi sarı herhangi bir yavru belirtisi görmedim ne yapmam gerek sürekli artıyor yumurtlar kuluçkaya yatmasını beklemem mi gerekiiyor @Şehmus BAKIR @Ronay Ayk. @Serkhan79

Taha Y.

Müdavim
ilk olara kuşunuzu kafesten çıkarın kuşun yumurtasını alıp telefonun fenerine koyun kırmızı bir şey varsa hayırlı olsun yavru var demek

yao ako

Paylaşımcı
ilk olara kuşunuzu kafesten çıkarın kuşun yumurtasını alıp telefonun fenerine koyun kırmızı bir şey varsa hayırlı olsun yavru var demek
kuşu kafesten çıkarmayın.yuvakla kafes arasına plaka koyup yumurtaya fenerle bakın.damarlar gözüküyorsa yavru vardır.

Taha Y.

Müdavim
kuşu kafesten çıkarmayın.yuvakla kafes arasına plaka koyup yumurtaya fenerle bakın.damarlar gözüküyorsa yavru vardır
ama dişi kuş bunu görürse yumurtasını kırıcak onu kafesinden çıkarıp yumurtaya bakmanız gerekiyor ama bu size kalmış görürse ellediğinizidoluysada boşsada kıracaktır

Cafer Kuş

Aktif Üye
ama dişi kuş bunu görürse yumurtasını kırıcak onu kafesinden çıkarıp yumurtaya bakmanız gerekiyor ama bu size kalmış görürse ellediğinizidoluysada boşsada kıracaktır
ee ben bunu yaptım zaten hiç bir şey yapmadı yumurtalara hiç örtmedim kontrol ettim zaten sadece sarı yumurtalar kan yok kırmadıda dedim gibi 19 mayısta yaptı ilk yumurtayı ve dün yaptı son yumurtayı ama hala yatıyor üzerine ama kuluçkaya yattıktan sonra oluşum başlar diyorlar oluşum kuluçka ne zaman olucak? hepsinin boş olma ihtimali var mı @yao ako @gizemli

Taha Y.

Müdavim
var ama çok nadir zamnla yavru alıcaksızınızz bir gelişme olursa yazın

Taha Y.

Müdavim
muhabbet kuşunuzun kafesinde kalamar kemiği 2 lira birşey yumutladıkdan sonra kalsiyum ihtiyacını karşılamak için kemirirler

Taha Y.

Müdavim
muhabbet kuşunuz sağlıklıysa yavru alırsınız sizin için bir şeyler araştırdım : Sağlıklı döllenmeyi engelleyen koşullar veya durumlar varsa muhabbet kuşunun yumurtaları boş çıkabilir. Bu koşulların başında da muhabbet kuşlarının sağlıklı olması geliyor. Erkek ve dişi, birinin sağlıksız olması durumunda yavru elde etmek mümkün değildir. Erkek muhabbet kuşu sağlıksız ise zaten dölleyemez

Cafer Kuş

Aktif Üye
muhabbet kuşunuz sağlıklıysa yavru alırsınız sizin için bir şeyler araştırdım : Sağlıklı döllenmeyi engelleyen koşullar veya durumlar varsa muhabbet kuşunun yumurtaları boş çıkabilir. Bu koşulların başında da muhabbet kuşlarının sağlıklı olması geliyor. Erkek ve dişi, birinin sağlıksız olması durumunda yavru elde etmek mümkün değildir. Erkek muhabbet kuşu sağlıksız ise zaten dölleyemez
araştırman için teşekkürler erkekeği 2 ay önce aldım 1 ay yalnız kafeste durdu e vitamini ve vitaminli yemler yedi ikiside sağlıklı görünüyor hep gözüme kalamar kemiği ve yumurta veriyorum zaten

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba,

eşleştiklerini gördünüz mü hiç, boş yumurta da atıyor olabilir, yapmanız gereken son yumurtadan sonda 5-7 gün bekleyin, (tabi bu arada dişinin sürekli kuluçkada yatıyor olması gerekiyor) sonra kontrol edin, son yumurta dahil hiçbirinde damarlanma yoksa hepsi boş demektir. Boş olduğundan emin olduktan sonra yumurtaları atıp yeni kuluçkayı beklemelisiniz. Doluysa zaten problem yok.

Bu işler sabır işi, beklemeniz gerekiyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
10 gün daha bekleyin çıkmazsa yumurtalar çöp.

Cafer Kuş

Aktif Üye
merhaba,

eşleştiklerini gördünüz mü hiç, boş yumurta da atıyor olabilir, yapmanız gereken son yumurtadan sonda 5-7 gün bekleyin, (tabi bu arada dişinin sürekli kuluçkada yatıyor olması gerekiyor) sonra kontrol edin, son yumurta dahil hiçbirinde damarlanma yoksa hepsi boş demektir. Boş olduğundan emin olduktan sonra yumurtaları atıp yeni kuluçkayı beklemelisiniz. Doluysa zaten problem yok.

Bu işler sabır işi, beklemeniz gerekiyor.
ilk üç yumurtaya işaret koymuştum onlarda oluşum yok sanki ama diğer üçünde belirgin bir şekilde damarlanma görünüyor işaret koyduklarımı atayım mı bekliyeyim mi onlarda da

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
ilk üç yumurtaya işaret koymuştum onlarda oluşum yok sanki ama diğer üçünde belirgin bir şekilde damarlanma görünüyor işaret koyduklarımı atayım mı bekliyeyim mi onlarda da
Bekle bir şey olmaz iyice emin olduktan sonra sadece bir boş yumurta bırak dokularla beraber. Diğer boslari at gitsin

Üst Alt