• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Işık’ın Hayat Yolculuğu 😊

eczatasoy

Yeni Üye
Işık ile (ismini çocuklar koydu) yaklaşık 40 gündür beraberiz. ChatGPT’e göre 4-5 aylık dişi, buradaki forumdaşlara göre de max 6aylık bir dişi.
IMG_5318.jpeg
Kuşumuz çok ürkek her sesten her yeni nesneden hala korkup kaçabiliyor.
Vitaminlerini, yemini forumdaki tavsiyelerle aldım.
Bakım konusunda da çok şey öğrendim/öğreniyorum. Teşekkürler herkese.
IMG_5317.jpeg
İlk günden kafes içinde elimize gelmeye başladı. 2-3 gün sonra kafes dışı eğitimlerini vermeye başladım.
Çok çekingen olduğu için uzak mesafeden henüz ele uçup gelmiyor. Dibine kadar gidip alırsam parmağa ele geliyor. Merdiven hareketi vs rahatlıkla yapıyoruz.
Hareketli bir kuş. Genelde kafes dışında vakit geçiriyor. Oturma odasında duruyor açık mutfak alan geniş. Bolca uçuyor. Kanatları güçlü 💪 Onun için oyun parkı yaptım ilk haftada. Orada tünemeyi, kemirmeyi, kaşınmayı seviyor.
IMG_5385.jpeg
Fazla oyuncu ruhlu değil. Topu ile oynamayı alıştırdım şükür onu çok seviyor. Evdeki nesnelere karşı çok çekingen.
Ama tam bir tablet, telefon bağımlısı. Elimize uzaktan gelmiyor ancak tableti vs gördümü kimde olduğunun önemi yok uçup konuyor üstüne ve direk kemiriyor.
IMG_5383.jpeg
Kafesini değiştirmeyi düşünüyorum. Şuan ki kafesten daha geniş birşey almayı düşünüyorum. Gün içinde 16:00a kadar evde olamayabiliyoruz. O süreçte rahat etsin istiyorum. 16:00 dan sonra serbest zaten dışarda hep.
IMG_5384.jpeg
Yeni Kafes için önerileriniz varsa çok memnun olurum.

Son düzenleme:

şımarıkkk

Eski Forumcu
Pirinç yada galvaniz kafes uygun olacaktır ve mümkünse yuvarlak kafes olmasın kuşlarda yer yön algısını zorlaştırabiliyor ☺💗

şımarıkkk

Eski Forumcu
Bu arada maşallah kuşunuz çok tatlı sizlerle sağlıklı uzun bir ömrü olsun inşallah💗😍
Oyun alanına da aşık oldum elinize emeğinize sağlık☺☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah sübhanallah ne kadar güzelsin ışık 😍 Haftada 2 gün bt amin forte verin tüyde sanırım 😍

eczatasoy

Yeni Üye
Seba kafesler iyidir onları önerebilirim. Yada onun bir altı üretim kafesleri
Seba 45*35*40 olan boyut favorilerimde ekli. 👍
Birde turunculu alışveriş sitesinde 44*34*60 boyutunda beşgen kafes var eklediğim.
Görsel olarak ikinci seçenek daha göze hitap ediyor ama Seba temizlik ve kullanışlılık açısından daha iyi duruyor tabi.

eczatasoy

Yeni Üye
Maşallah sübhanallah ne kadar güzelsin ışık 😍 Haftada 2 gün bt amin forte verin tüyde sanırım 😍
Evet sizin tavsiyenizle almıştım kullanıyorum aktif olarak 👍😊
Kuyruk tüyünün iki tanesi sırayla döküldü yenileri var artık yerinde. Değişim devam ediyor.

Dış parazit önlemi için henüz birşey yapmadım bu konuda da tavsiye alabilirim. Kafes hijyenine dikkat ediyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet sizin tavsiyenizle almıştım kullanıyorum aktif olarak 👍😊
Kuyruk tüyünün iki tanesi sırayla döküldü yenileri var artık yerinde. Değişim devam ediyor.

Dış parazit önlemi için henüz birşey yapmadım bu konuda da tavsiye alabilirim. Kafes hijyenine dikkat ediyorum.
İvermektin etken maddeli ense damlası alın, ense derisine bir damla damlatıp masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın ☺ İki doz yeterli, 3-4 ay sonra bu iki dozu tekrarlayın 🌸

eczatasoy

Yeni Üye
IMG_5432.jpeg
Yeni kafesi aldık, Seba45lik üretimde karar kıldım.
Bize biraz daha alışınca eş almayı düşünüyorum.
Şuan 6 aylık dişi, yanına şimdiden max2-3 aylık erkek alsam ayrı kafeste erkeği evcilleştirsem sonra eş tutarlar mı sizce? Işık uysal ve ürkek bir dişi. Daha büyük evcil olmayan bir erkek alıp hırpalanmasından çekiniyorum.
IMG_5428.jpeg
Buda Haftasonu banyosundan taze taze 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah sübhanallah Işık'a.😍
Kafeside çok iyi olmuş. Bir tane salıncakta olsa güzel güzel sallanır. 😊
Eşini dediğiniz şekilde yapabilirsiniz ama yaşıt olması daha iyi olur. 🌸

eczatasoy

Yeni Üye
Maşallah sübhanallah Işık'a.😍
Kafeside çok iyi olmuş. Bir tane salıncakta olsa güzel güzel sallanır. 😊
Eşini dediğiniz şekilde yapabilirsiniz ama yaşıt olması daha iyi olur. 🌸
Salıncak var da hiç çıkmıyordu ona , tünekler arası rahat hareket etsin diye çıkardım bende. Dışarda oyun parkında sallanıyor genelde 😊 zaten çoğunlukla dışarda takılıyor

Üst Alt