• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ishal yardım

mehmet572

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum yaklaşık 2 aydır dışkısı sulu, ishal. Bunun dışında hastalık belirtisi yok. Kafesinde mutlu cıvıl cıvıl. Kafesten çıkardığımızda da uçuyor oyunlar oynuyor. İshal için kanarya yemi, ishal ilacı, bağırsak düzenleyici kullanıyorum. Başka nasıl bir tedavi uygulamam gerekli. Yardımcı olur musunuzEkli dosyayı görüntüle 13525

Özkan

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşum yaklaşık 2 aydır dışkısı sulu, ishal. Bunun dışında hastalık belirtisi yok. Kafesinde mutlu cıvıl cıvıl. Kafesten çıkardığımızda da uçuyor oyunlar oynuyor. İshal için kanarya yemi, ishal ilacı, bağırsak düzenleyici kullanıyorum. Başka nasıl bir tedavi uygulamam gerekli. Yardımcı olur musunuzEkli dosyayı görüntüle 13525
Kronik bir isal i varsa aspur ile düzelmez malesef altında yatan sebebi bulunması lazım kuş kömürü deneyin birde

mehmet572

Yeni Üye
Avisol B vitamini - deepdix multisol vitamin - avidiare bağırsak düzenleyici

mehmet572

Yeni Üye
Vitaminleri alalı 6 aydan az oldu. Doğal kuş kumu kullanıyorum. Her gün suluğu temizliyorum. Kafesi 2 güne bir temixliyorum
Kuş toprağı ve kuş kömürü alacağım. Bunlar yemin içine karıştırarak kullansam olur mu

mehmet572

Yeni Üye
Arkadaşın dediği gibi kömür ve kuş toprağı kullanabilirsiniz. Vitaminleri açalı nekadar oldu 6 ayı geçti ise kullanmamak gerekiyor. Birde ne sıklıkta kullanıyorsunuz sabah koyup akşam temizliyor musunuz
Yardımlarınız için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Suyuna hicbisey kullanmadan ucgun sonra tekrar dışkı resmi görebilir miyim.. arkadaşlarin dediği Toprak veya kömürü alabilirsiniz 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Probiyotik çok verdiysen olur bu durum. Avidiar ıda çok kullanma kuş kumu kömür karışımlı kullanıyorum genellikle temin edebilirsen Şehmus abinin dediği gibi toprak daha iyi.

mehmet572

Yeni Üye
Bugün itibari ile kuş toprağı geldi kullanmaya başladık. Umarım düzelir

mehmet572

Yeni Üye
Arkadaşlar yeme kuş toprağı karıştırdım yem yemiyor. Ayrı bir kapta kuş kumu yemediği için yeme karıştırıyordum. Ayrı bir kaba kuş toprağı koyarsam yemez. Ne yapmalıyım

mehmet572

Yeni Üye
Arkadaşlar sorunum hala çözülmedi . Kuş kömürü, kuş toprağı, kuş kumu hepsini denedim aylardır sorun çözülmedi. En son veterinere gittim. Lavicol isimli antibiyotik verdi. 5 gün kullandım. Hiç bir işe yaramadı. İshal dışında hiç bit sorunu yok. Keyfi yerinde kıpır kıpır oynuyor, uçuyor. Bulunduğum yerde bu alanda uzman bir veteriner yok. Yardımcı olursanız çok sevinirm

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkının çevresindeki yeşil renkten bahsediyorsunuz değil mi?

Yoksa dışkı da sulu mu oluyor? Yeni yapılmış dışkı fooğrafı paylaşabilir misiniz?

Benim dişilerden biride dışkının çevresinde yeşil renk oluyor,iç parazitte uyguladım hala değişmedi, öyle kabul ettim artık onu. 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben sulphametzin ilacını kullandım ama nilverm ilacını bulabiliyorsanız o da olur ama sizi yanlış yönlendirme yapmayım bende pek tecrübeli değilim zira. :)
Siz forumdaki iç parazitle ilgili konulara bir bakın isterseniz. Konunuzu gören tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İshal dışında başka bir problemi varmı gözüne çarpan

Üst Alt