• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal ve Probiyotik Kullanımı

halojon4

Yeni Üye
Benim kuşum kursak mantarıydı zor zahmet iyileştirmeyi başardım. Probiyotik kullanmam gerekiyormuş galiba tedaviden sonra. Elimde olan probiyotiği aşağıya resim olarak koydum. Ancak o probiyotik hakkında biri yorum yazmış. Kursak mantarını tekrardan canlandırdığı hakkında. Böyle bir şey olur mu çünkü zaten kuş zor iyileşti tekrardan tekrarlarsa kötü olur.
Bir diğer konuysa 3-4 gündür geçmek bilmeyen bir ishali var. Dışkı fotoğrafı istiyecekler için fotoğrafa gerek bile yok sadece sudan ibaret. Kafesin altı göl gibi oluyor. İshal ilacını damlatıyorum suluğuna ama ne fayda.

Ek: Zayıfladığı için her gün dal darı veriyoruz.
Ek 2: Kursak mantarından dolayı kalamar kemeği vs. her şeyi çıkarmıştık. Galiba kuşlar sindirim sistemi için kum gibi şeylere ihtiyaç duyuyor onun eksikliğinden dolayı oluyor olabilir mi ishal?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba çok geçmiş olsun bu tedavi sürecinde nasıl bir uygulama yaptınız? Verdiğiniz ilaç neydi? mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz 👍 probiyotiklerin amacı Beslemek ve düzenlemektir kuşun vücudunda hastalık varsa bu sadece probiyotik ile iyileşmez zaten ama kuşun her halini gözetlemek ve analiz etmek gereklidir doğru teşhis tespit ile doğru ilaç önemlidir, bağışıklık sistemi ilaca karşı dirençli değilse bu ters teper ve organlara hasar verir yani bir yerini iyileştireyim derken daha kalıcı bir hasar görmüş olur örnek olarak dun gece kaybettiğimiz paşa isimli 2 yaşında bir sultan papağanı 😔 değerli sahibi paşa çocuk için çok mücadele verdiler İlk olarak yanlış bir veterinere götürmüş olup yanlış teşhis koyulmuş ve verilen ilaçlar megabakteri daha cok azdırmis vücuda yayılmıştı neyse kanatlı uzmanımız bana yönlendirdi çocuk 75 Gr civarında sahibi ben besleme yapamam dedi o zaman bırakın ben yaparım dedim eşi var dediler o zaman onu da getirin dedim stres olmasın çünkü hastalığın en büyük sebebi strestir.pasanin durumunun ciddiyetini anlattım kemiği belirgindi çünkü megabakter heryerini sarmış karaciğer, böbrek ne varsa hepsini etkisi altına almıştı ilk günler umudum olsada günde iki kez besleme ve ilaç yaptım paşa biraz tepki verdi ama kabarma devam ediyordu sahibinden uv lamba istedim hemen getirdi sağolsun vücudun ısısını dengede tutmak içindi.ilk 4 gün bu şekilde bir tedavi ile devam ettik 3 Gr aldırdık lakin bu yeterli değildi çünkü yem yemek istese de yiyemiyordu seçiyor ve ağzından atıyordu bende Beslemeyi üçe çıkardım Sadece sabahki zeolitliydi paşaya ben tam 12 gün baktım ve organların iflası ile dün gece vefat etti 😔
Demem şu ki erken teşhis ve doğru tespit önemlidir 👍 Birde her işi ehline bırakmak lazım kanatlı uzmanı ise kanatlı uzmanına götürmek gereklidir veteriner hekim branşında iyidir 🙏
Not: Lütfen ilaç vermeden önce ne için vereceğinizi biliniz
IMG-20230607-WA0012.jpeg
Paşadan kalan resim 😔 konunuzda yazdım çünkü ilgili olduğu için 👍

halojon4

Yeni Üye
Kursak mantarı için mikostatin uyguladım. Şimdi gayet iyi gibi.
Kursak mantarını tedavi ettikten sonra probiyotik verin diyorlardı bende destekleyici olarak vermek istedim. Probiyotik var yukarıdaki resimde ve yorumda bu probiyotiğin kursak mantarını tekrardan azdırdığını söylüyor birisi o yüzden sordum eğer böyleyse vermeyeceğim.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mikostatin ağır bir ilaç ve ben böbrek, karaciğer röntgeni çekilsin derim imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün röntgen çeksinler 👍 probiyotik ve vitaminleri ilaçla birlikte tedavide verecektiniz bu ilacı vermenizi kim önerdiyse bunu size söylemesi gerekirdi 🙄
Probiyotik var yukarıdaki resimde ve yorumda bu probiyotiğin kursak mantarını tekrardan azdırdığını söylüyor birisi o yüzden sordum eğer böyleyse vermeyeceğim.
Bu birisini veya başka birisini hatta bizi de bırakın kuşunuza iyilik yapın kanatlı uzmanına götürün röntgen çektirin teşhis koyulsun ona göre gereken yapılsın başka bir ilaç vermeyin ayrıca resimdeki probiyotigi hiç kullanmadım ben sıvı probiyotik önermiyorum 👍 şuan entrobac kullanıyorum ve gerwit veriyorum kuşlarima düzenli olarak

Üst Alt