• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal ve bağırsak sorunu olan kuşa hangi yem verilmelidir

Tugbaa3

Yeni Üye
Kuşlarımın dışkıları ishale yakın 1 tanesi de ishal vitaminli yem verince hemen ishal oluyorlar sade ak darı veriyorum bende ama onlar için yeterli olacagını düşünmüyorum önerdiğiniz yem veya tohum var mı

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Ak darı Değil de Aspur Yulaf Verseniz daha İyi Olur. Akdari Sindirimi En Hafif Tohumlardandir. Yağlanma Problemi Yoksa Eger Aspur ve Yulafta Karıştırın. 3 Gün Probiyotik Verin Sadece. Vitaminli yem bence Kullanmayın. İçinde Ekmek Parçaları Oluyor ve Onlar Boyalı Oluyor. Dediğim Karisimdan Bir kaç Gün Verin. Diskı ve Yavrunuzun Fotoğrafını Atar mısınız?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Nedene karşı mücadele yaparsanız sorun yaşamazsiniz kuş ishal neden ? Yem bayat bozuk , su çeşmeden şebeke suyu genelde ishal eden faktörlerin başında gelir , strese karşı koyamaz kuşlar savaş yada kaç kaçacak yer yok bu yüzden ishal gibi dışkılama görülebilir. İstediğiniz yemi verin temel sorunlari cozmedikce ilerleyemeyiz ☺

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlarımın dışkıları ishale yakın 1 tanesi de ishal vitaminli yem verince hemen ishal oluyorlar sade ak darı veriyorum bende ama onlar için yeterli olacagını düşünmüyorum önerdiğiniz yem veya tohum var mı
Vitaminli yemeden kastınız nedir? Hangi marka kullanıyorsunuz

Tugbaa3

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Ak darı Değil de Aspur Yulaf Verseniz daha İyi Olur. Akdari Sindirimi En Hafif Tohumlardandir. Yağlanma Problemi Yoksa Eger Aspur ve Yulafta Karıştırın. 3 Gün Probiyotik Verin Sadece. Vitaminli yem bence Kullanmayın. İçinde Ekmek Parçaları Oluyor ve Onlar Boyalı Oluyor. Dediğim Karisimdan Bir kaç Gün Verin. Diskı ve Yavrunuzun Fotoğrafını Atar mısınız?

Ekli dosyalar

Tugbaa3

Yeni Üye
Nedene karşı mücadele yaparsanız sorun yaşamazsiniz kuş ishal neden ? Yem bayat bozuk , su çeşmeden şebeke suyu genelde ishal eden faktörlerin başında gelir , strese karşı koyamaz kuşlar savaş yada kaç kaçacak yer yok bu yüzden ishal gibi dışkılama görülebilir. İstediğiniz yemi verin temel sorunlari cozmedikce ilerleyemeyiz ☺
Bunların olduğunu nerden çıkardınız kuşum ateşlenmiş ve bağırsaklarında enfeksiyon var çeşmeden asla şu vermem büyük salma kullanıyorum eşi de var ama yine de stres olup olmadığını bilemem

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gözü için herhangi bir damla uyguluyor musunuz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açık olarak alıyorum çünkü yaşadığım yerde pakette kuş yemi ve petshoplarda kuşlarla ilgili şeyler bulamıyorum sadece alım satım yapan yer var
Eğer güvenilirse alın yok değilse ben pek açık yem tavsiye etmem 🙏 İnternet üzerinden paket yem versele laga gibi alabiliyorsanız alın derim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkılara sebep olan bir takviye veya gıda var onu bulmamız lazım skt kontrol edin ve Mehmet kardeşimin dediklerini kontrol edin yemler, şebeke suyu vs

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açık olarak alıyorum çünkü yaşadığım yerde pakette kuş yemi ve petshoplarda kuşlarla ilgili şeyler bulamıyorum sadece alım satım yapan yer var
Muhtemelen açık yemden dolayı mikrop oluşmuş olabilir bağırsaklarda bu arada Şehmus abinin de dediği gibi

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Kapali Yem Alıp Kullanin Lütfen. Versele Laga Kalitelidir. Güvendiğiniz Yerden Alıyorsanız Kullanin. Sehmus Bey İle İletişime Geçin İsterseniz Size Uygun Yem Hazırlar. Bende Uzun Süre Kullandım Taze ve Güvenli Oluyor. Diğer Satıcıları Açıkçası Güvenmiyorum.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Bunların olduğunu nerden çıkardınız kuşum ateşlenmiş ve bağırsaklarında enfeksiyon var çeşmeden asla şu vermem büyük salma kullanıyorum eşi de var ama yine de stres olup olmadığını bilemem
Evcil kuşlarda baldır kısmı 42 derece olur. Kuşlarda anı ısı artışı direk bir hastalıktan şüphe ediliyor ise mutlaka bilir kişi teşhis etmeli papağan ateşi denen bir hastalık var ama bu bulaş ile olur yani çok zor evcil kuşlarda bir konu var paylaşım yapayım

Üst Alt