• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İshal halsizlik kanat çırpma

Hatice N.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ocak 2026
Kuşum sürekli hasta oluyordu veterinere gidiyorduk antibiyotik metronidazol (metronidazolle geçmedi) ya da flukanozol kullanıyorduk geçiyordu bir hafta sonra tekrar oluyordu. Sonra kanatlı uzmanı olan bir veterinere götürdüm. E.coli ve mantar tedavisi aldı veterinerde 10 gün orda kaldı kursaktan verdiler ilaçları, doksisiklin ve nistatin kullanıldı.Sonrasında eve geldi çok iyiydi kafesini temizledim yeni tünek yemlik aldım hep bir tane tünek eskisinden kullanmıştım çamaşır suyuyla yıkayıp havalandırmıştım. 13 gün sonra şuan irkilme gibi kanat çırpma başladı ve ishal başladı. İshali normalde beyaz sıvı şeklinde olan kısım sarı şuanda. Halsiz uyku halinde dünden beri. Arada irkilmesi oluyor. Veterineri aradım getir dedi ama muayene 1500 tl ve orda kaldığı süre için de 2000 tl verdim ha iyi olsun önemli değil ama birkaç gün kendim izlemek istiyorum. Veteriner bir de flora bozulmuş olabilir dedi. Enterogermina önerdi. Ne tavsiye edersiniz?

Ekli dosyalar

Hatice N.

Yeni Üye
Bu arada kendi 2021 doğumlu. Biraz kusmaya benzer hareketini gördüm şuan. Kusmadı ama henüz o kursak mantarı varlığındakine benzer ama çok az yaptı sanki bir şey takıldı da yaptı gibi. sürekli yapmıyor bir kere gördüm umarım kusmaz. Ötüyor arada bir ama şuan konuşmuyor keyfi yok yani.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba anladığım tam teşhis konulmadan birçok ilaç denemesi olmuş. Mantar, parazit ilacı solunum için kullanılan antibiyotik ve sonra tekrardan mantar ilacı kullanılmış. Dışkı analizi röntgen çekimi ve kursaktan swap alındı mı. Enterogermia insanlar için kullanılan probiyotiktir. Kanatlılar için üretilmiş olanını tavsiye ederim. 🌸

Üst Alt