getherenowhere
Müdavim
bu forumdaysanız muhtemelen kuşunuzu ve kuşları önemsiyorsunuz ama daha demin internette kuş satan ya da sahiplendiren birilerini gördüm. çevremde de bol bol var böyle insanlardan. iki adet kuşumu bu şekilde aldım başkalarının elinde ziyan olmasınlar diye. nasıl bir insan böyle bir canlıyı bir sağlık sorunu olmadıkça bir eşya gibi alıp verebilir? ilk kuşumu petshoptan aldılar, benim seçimim değildi bir kuşumun olması ama olduktan sonra gerçekten benim kuşum oldu. en çok ben seviyorum ve ilgileniyorum onlarla. insanların önemsiz görmeleri ya da kendi ihmalleri yüzünden ölen kuşları sanki önemsiz, tarihi geçmiş bir şeymiş gibi atmaları ağrıma gidiyor. yazık. diğer hayvanlara göre daha ekonomik ve bakımı kolay diye alıp konuşmayınca ya da dışkı, kafes kokunca gönderiyorlar. Yazık çok yazık gerçekten. Dişi kuşlar daha da şanssız. Eş olması için alınıp eş olmayınca veriliyorlar ya da erkek sanılıp alınıyor sonra da veriliyorlar. Dışarıdan gelen ayakları engelli ve hasta kuşumun tırnağını kopardım yanlışlıkla 2 yıl önce. Hâlâ bu konuda kötü hissediyorum ve kötü biri olduğumu kanıtlamak istercesine her konuda bundan bahsediyorum. Sanki günah çıkarıyormuş gibi. İnsanlar ne olduğunu bilmedikleri evlere, sorumsuz insanlara kuşlarını veriyorlar. Evden uzakken emanet ettiğim kişilere bile güvenemiyorum. Kimse benim kadar sevmiyor ve tanımıyor kuşlarımı. Üçünün de karakteri var ve üçü de farklı tepkiler veriyorlar. Bir insan, kedi, köpek, papağan kadar anlamasalar da oldukça duygusallar ve anlamlandırabiliyorlar bir şeyleri. Bu alınıp satılma ya da alınıp verilme durumu beni çok rahatsız ettiği için paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.