• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İnsandan kusa hastalık gecermi

Aysenurbusra

Aktif Üye
Kaç gündür gribim ve sürekli kusumu öpüyorum ona hastalık bulaşır mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben geçen sene korona gecirmistim haliyle karantinaya girdik oglusumda yanımda aynı odadaydik. Bir hafta sonra oğluma bulaştı sanırım. Çünkü hapşırma burun akıntısı,gozlerde tüy dökülmesi oldu. Çok zor toparladı kendisini.

Grpet

Müdavim
Üretici
insan hasta iken veya sağlam ken kuşlar öpülmemelidir insanlardan kuşlara bakteriler bulasabilir onlara zarar verebilir
sorunuzun cevapı isee kuşlara insan hastalıklarının büyük kısmı geçmez insan hücreleri ile kanatlı hücre yapısı farklı oldugu için onları etkilemez onların hastalığıda bizi etkilemez en azindan büyük kısmı kuş gripi(avian infuenza) gibi vürüslerin bulaştığı biliniyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Bende aralıkta olmuştum korona hiç bisey olmadı kusuma Allah'a şükür. Tedbirli olmakta fayda var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
insan hasta iken veya sağlam ken kuşlar öpülmemelidir insanlardan kuşlara bakteriler bulasabilir onlara zarar verebilir
sorunuzun cevapı isee kuşlara insan hastalıklarının büyük kısmı geçmez insan hücreleri ile kanatlı hücre yapısı farklı oldugu için onları etkilemez onların hastalığıda bizi etkilemez en azindan büyük kısmı kuş gripi(avian infuenza) gibi vürüslerin bulaştığı biliniyor
👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bazı bakteriyel hastalıklar geçiyor mesela dışkı yoluyla küçük çocuğa kuştan bulaşan bakteri gördüm.. analizde çıkmıştı 👍