• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İnce uzun dışkı

gilbert

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşumun dışkısı 4 gündür bu şekilde. İlk günün sabahı durgunluk vardı, çok fazla su içiyordu. Sonra normale döndü şuan hareketi konuşmaları neşesi aynı, azalma yok. Ancak normal yemini daha az yediğini gözlemliyorum daldarıya ise yine saldırıyor.4 gündür probiyotik veriyorum ama düzeltmedi.
Bu dışkı hk yorumlarınızı alabilirmiyim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşuda atar mısınız

bzdmsamet

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşumun dışkısı 4 gündür bu şekilde. İlk günün sabahı durgunluk vardı, çok fazla su içiyordu. Sonra normale döndü şuan hareketi konuşmaları neşesi aynı, azalma yok. Ancak normal yemini daha az yediğini gözlemliyorum daldarıya ise yine saldırıyor.4 gündür probiyotik veriyorum ama düzeltmedi.
Patates haşlayıp verilebilir ve aspuru fazlaca verebilirsiniz kuş kabarık duruyor gibime geldi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Probiyotik hangi marka kullanıyorsunuz?

gilbert

Aktif Üye
Aspura alıştıramadım yemiyor
Probiyotik bir veterinerden devamlı alıp faydalı olduğunu gördüğüm markasını bilmiyorum
Kabarık değil, dinlenme haliydi o, şuan oynuyor mesela

bzdmsamet

Aktif Üye
Aspura alıştıramadım yemiyor
Probiyotik bir veterinerden devamlı alıp faydalı olduğunu gördüğüm markasını bilmiyorum
Kabarık değil, dinlenme haliydi o, şuan oynuyor mesela
Aspuru yemiyor olmasına çok şaşırdım :) Forumdaki üyeler kadar bilgi sahibi değilim ancak dışkı ve kuşun ruh hali örtüşmüyor sanki. Bu durumlarda genelde pirinç suyu aspur ve haşlanmış patates kabak verildiğini duymuştum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Veterinerinizin konu hakkındaki yorumunu merak ettim. Bu şekilde canlı renk, şekli bozuk, sulu dışkı salmonella, e coliye doğru gidiyor gibi geldi bana. Ama çalışan bir probiyotik vermek lazım öncelikle. Düzgün bir probiyotik toparlayabilir. (Entrobac, probac, kanaylıoil prozyme plus gibi) Kaç gündür dışkıları bu şekilde? Veterinerinizden probiyotik markasını öğrenin, Diazyme gibi bir şeyse çalışmayan, işe yaramayan bir probiyotiktir o. Bir de son 1 hafta, 10 gündür ne veriyorsunuz? Yem değiştirdiniz mi? Aynı anda bir kaç takviye karıştırdınız mı? Bu durum oluşmadan önce neler oldu?

gilbert

Aktif Üye
Veterinerinizin konu hakkındaki yorumunu merak ettim. Bu şekilde canlı renk, şekli bozuk, sulu dışkı salmonella, e coliye doğru gidiyor gibi geldi bana. Ama çalışan bir probiyotik vermek lazım öncelikle. Düzgün bir probiyotik toparlayabilir. (Entrobac, probac, kanaylıoil prozyme plus gibi) Kaç gündür dışkıları bu şekilde? Veterinerinizden probiyotik markasını öğrenin, Diazyme gibi bir şeyse çalışmayan, işe yaramayan bir probiyotiktir o. Bir de son 1 hafta, 10 gündür ne veriyorsunuz? Yem değiştirdiniz mi? Aynı anda bir kaç takviye karıştırdınız mı? Bu durum oluşmadan önce neler oldu?
Veterinere götürmedim dolayısıyla yorum yapmadı. Rutin olarak ondan aldığım probiyotiği alıp verdim, her zaman gayet iyi sonucunu gözlemlemiş idim.
Hiçbir beslenme, yem değişikliği yapmadım (versale lage)
4 gündür dışkı böyle. Vitamin, immunomodülatör , probiyotik karıştırıp verdim 3 gün, 4.gün yani bugün sadece probiyotik verdim fakat dışkı bu şekilde sürüyor hatta bugün sadece su, ortası az beyazlı yaptığını gördüm

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Veterinere götürmedim dolayısıyla yorum yapmadı. Rutin olarak ondan aldığım probiyotiği alıp verdim, her zaman gayet iyi sonucunu gözlemlemiş idim.
Hiçbir beslenme, yem değişikliği yapmadım (versale lage)
4 gündür dışkı böyle. Vitamin, immunomodülatör , probiyotik karıştırıp verdim 3 gün, 4.gün yani bugün sadece probiyotik verdim fakat dışkı bu şekilde sürüyor hatta bugün sadece su, ortası az beyazlı yaptığını gördüm
3 gün sadece probiyotik verin. Dışkı sulu gidiyorsa 4.gün elektrolit. 5.gün sade su vererek akşama doğru beyaz kağıt üstünde dışkıyı görelim. Suya probiyotik, vitamin vs aynı anda karıştırmayın. Bağırsak florası bozulmuş kuşun. Karışım hiçbir zaman iyi sonuç vermez

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Patates vs geçici çözümdür bir iki günlüğüne dışkıyı düzenler ama iyileşme sağlamaz. Bence kuşta biraz yağlanma var ama dışkıyı etkiler mi bilemedim. Düzelme olmazsa dışkı tahlili şart

Pafi99

Yeni Üye
Aynı sorun bendede oldu dışkısı öyleydi halsizdi yem çok az yiyordu kafesin içinden çıkmıyordu son gün iyice güçünü kaybetti o gün en iyi arkadaşımı kaybettim götürdüğüm kuş üreticisi iç parazit olmuş dedi sizin kuşunuzda olabilir geç kalmadan götürün ben çok pişmanım ve hala kendime gelemedim zayıflama oldu mu kuşunuzda

Üst Alt