• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk defa kuş bakacağım ne yapmalıyım?

teks_winrer

Yeni Üye
Herkese merhabalar, ilk defa kuş bakacağım ve konu hakkında oldukça bilgisizim dolayısıyla bir konu açmak istedim. Hangi kuşu tercih etmeliyim? Muhabbet kuşu gibi klasik bir türü mü tercih etmeliyim? Kafes, yemlik, suluk, tül, tünek vb. dışında kuşuma hangi ürünleri almalıyım? Diyetleri nasıl olmalı? Kafesin konumu nasıl olmalı? Forum kurallarını ihlal eden bir şey yapıyorsam şimdiden kusuruma bakmayın, direkt konu açmak istedim 😁 Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

mortsvivants

Eski Forumcu
Hoş geldiniz. Size bağlı nasıl kuş istediğiniz. Muhabbet olur, sultan olur. Bunun dışında kafesinde kalamar kemiği, gaga taşı, gritli kum, mineral blok olsun. Takviye rutininiz de olmalı, önce kuşunuzu alın size neler almanız ve nasıl kullanmanız gerektiği de yazılacaktır. Kafesin konumu alçakta olmasın ve direkt hava alacak yerlerde olmasın. Hava akımına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında alacağınız kuşu dilerseniz önceden fotoğraflarını paylaşırsanız sağlıklı mı görmüş oluruz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Herkese merhabalar, ilk defa kuş bakacağım ve konu hakkında oldukça bilgisizim dolayısıyla bir konu açmak istedim. Hangi kuşu tercih etmeliyim? Muhabbet kuşu gibi klasik bir türü mü tercih etmeliyim? Kafes, yemlik, suluk, tül, tünek vb. dışında kuşuma hangi ürünleri almalıyım? Diyetleri nasıl olmalı? Kafesin konumu nasıl olmalı? Forum kurallarını ihlal eden bir şey yapıyorsam şimdiden kusuruma bakmayın, direkt konu açmak istedim 😁 Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Kafes içi genel malzemeler dışında tüneği ahşap olmalı, ızgara lı kafes tercih edin dışkıda uzak kalmalı, kalamar kemiği ve gaga taşı, mineral blok asılmalı sürekli olmalı, sindirim için grit kum verilmeli bir yemlikte
Kuş türü içinde hepsi sosyal canlılar😊🤲 tercih sizin
İlgi sevgi hijyen çok olmalı,
Rutin vitamin verilmeli
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Gervit-w multivitamin
Dış parazit damlası uygulanmalı
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec bunlardan biri
Ensesine 1 damla ve 10 gün sonra tekrar uygulanıp 2-3 ayda 1 tekrar edilmeli

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz güvenle takviyelerini ve dış parazit damlasını😊

teks_winrer

Yeni Üye
Hoş geldiniz. Size bağlı nasıl kuş istediğiniz. Muhabbet olur, sultan olur. Bunun dışında kafesinde kalamar kemiği, gaga taşı, gritli kum, mineral blok olsun. Takviye rutininiz de olmalı, önce kuşunuzu alın size neler almanız ve nasıl kullanmanız gerektiği de yazılacaktır. Kafesin konumu alçakta olmasın ve direkt hava alacak yerlerde olmasın. Hava akımına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında alacağınız kuşu dilerseniz önceden fotoğraflarını paylaşırsanız sağlıklı mı görmüş oluruz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Dedikleriniz not ettim, fotoğraflayıp atabilme imkanım olur mu bilmiyorum ancak olursa yapacağım.

Bstadgzll

Yeni Üye
İlk defa kuş bakıcaksanız ve sultan papağanı almayı düşünüyosanız el beslemesi ve insana alışık kuş almanızı öneririm. İlk defa kuş bakıcak biri için vahşi bir sultan papağanını eğitmek zor gelebilir.

Üst Alt