• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! İlk defa beslediğim kuşumda hastalık

Alminakuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma halsizlik uyuma hareketsizli
Merhabalar değerli arkadaşlar. 8 aylık bir kuşum var. Çok canlı sevecen hareketli. Yalnız 3 4 gün önce birden kusmaya başladı ve kusma hareketi gibi sanki midesi bulanıyor. Sürekli uyuyor vaziyetteydi. Deprem bölgesinde olduğum için de petşopçuya götürdüm. Kuruma belirtisi dedi bir soğuk algınlığı dedi sonra çok canlı bu kuşunuz bir şeyi yok dedi dedi de dedi kafam karıştı. Eve geldik düzeldi gibi bişey şuan eskisi gibi kötü durmuyor lakin yinede hareket etmiyor gibi.. anlamadım hiç bir şey. İshaldi ishali kesilmiş. Dışkısı normale dönmüş ama anlamam da hiç. Asla ötmüyor kuş. İlk defa kuş besliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba foruma hoşgeldiniz
Kuşun beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş yeni dışkıların fotoğrafını ve kuşun videosunu görelim.
Dosya ekle kısmından fotoğraf ekleyin.
1700265498455.png
Streameble isimli siteden de kuşun videosunu yükleyip linki buraya atın fotoğrafta adım adım nasıl yapılacağı yazıyor. Bu sitede video yüklenemediğinden streameble kullanılıyor o yüzden.

Anlattıklarınıza gelirsek,bu gibi durumlarda petsopcuya değil kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmeniz muayene ettirmeniz lazım. Petsopcuların birçoğu anlamaz.

Kusmanın birden fazla sebebi olabilir.
Kursak mantarı,trikomonas,solunum ya da gıda zehirlenmesi vs

Kuşunuzun kusmuğunda ekşi kötü koku ve salya var mı? Dil döndürme hareketi yapıyor mu? Bunları bilmemiz lazım.

Kuruma hastalığı diye bir şey yok,kuruma zayıflama kilo kaybı demektir bu da değişik sebeplerden dolayı ortaya çıkabilen bir durumdur.
Örneğin kursak mantarı olan kuş sürekli kusar,dışkısı da anormal olur ve iştahsız olur,yemek yiyemez,kabarır uyuyup durur ve kilo kaybeder yani kurumaya girer,göğüs kemiği belirginleşip ele gelir ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanır.

Öncelikle kuşunuzu imkan varsa kanatlı hekimine götürün.

Eğer kuş yemek yemiyorsa veya az yiyorsa besleme yapılması lazım sizin veya başka birileri tarafından. Zeolit tozu katılsın
mamanın içine.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşa verdiğiniz gıdaları,yeminizin markasını da belirtir misiniz? Takviye veriyor musunuz probiyotik, multivitamin vs?
Entrobac probiyotik, Gervit multivitamin tavsiye ediyoruz profesyonel ürünler..Ana takviyelerdendir. Petsop tarzı vitamin ve sağlık ürünleri verilmesin kuşa. İçme suyu olarak mutlaka kapalı şişe suyu kullanılsın Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı markalar.
Uv filtresi olmayan arıtma suyu, çeşme kuyu kaynak sularını kullanmayalım,bakteriyel enfeksiyon yapabilirler.

Kapalı kaliteli markaların yemini kullanın,boyalı ekmekli yemleri kullanmayalım, ballı kraker ve işlenmiş gıdalar vermeyelim insanların yediği örneğin ekmek,kızarmış patates verilmemeli.
Versele Laga yem kullanabilirsiniz.
Kalamar kemiği,doğal gaga taşı,grit kuş kumu,mineral blok taşı kafeste olması gereken ürünler.
Boyalı taşlar kullanmayalım. Kafeste ayna varsa çıkaralım. Evde zehirli çiçek varsa kuştan uzak tutalım. Kuşun odası temiz ve havadar olmalı,parfüm, çamaşır suyu gibi kokular olmamalı. Kuşun odası sıcak olmalı ama normal sıcaklık.
Cereyandan korumalı kuşu.
Kafes temizliğini Virkon S ile ya da çamaşır suyu ile yapın. Çamaşır suyu ile yaparsanız iyice durulayıp kokusunu da iyice gidermeniz lazım havalandırmanız lazım.
Kafes temizliği düzenli olarak yapılmalı.

Son düzenleme:
Üst Alt